sos paprykowy - 886 przepisów (strona:8/60)

PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI z DORSZA 148

cebule 2 spore marchewki 1 pietruszka ćwiartka selera 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 6 ziarnek pieprzu 2 duże łyżki pasty paprykowej ( Ajwar lub ostry sos paprykowy ) 2 kostki rosołowe ( naturalne ) 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka papryki w proszku papryka ostra d osmaku sól i pieprz do smaku około 1 szklanka wody do duszenia warzyw(...)seler i pietruszkę ) oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Dodajemy liść laurowy, ziele, pieprz, kostki rosołowe, wlewamy wodę i pomidory z puszki. Całość dusimy pod przykryciem około 20 minut.  Sos jest już troszkę gęsty, jeszcze dodajemy przecier pomidorowy, pastę z papryki, porwaną na małe kawałki rybę i resztę przypraw. Mieszamy i chwilkę dusimy.  Do sosu rybnego dodajemy ryż, całość

Kulinarne Fantazje Marioli
Kacze żołądki w sosie śmietanowym 332

śmietany. Kolejnym razem spróbuję żołądki kacze udusić razem z warzywami, podobnie, jak zrobiłam to w przepisie na gulasz z jelenia . Zobacz też: Prosty gulasz wieprzowy Żołądki drobiowe w sosie paprykowym Żołądki drobiowe w sosie musztardowo-chrzanowym Przepis na kacze żołądki w sosie śmietanowym Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 500 g kaczych żołądków średnia cebula 2 ząbki

Kuchnia Bazylii
Racuchy z sosem paprykowym 175

mamy pyszny obiad albo treściwe śniadanie, co kto lubi, co kto woli. Zachęcam jednak do spróbowania placków z sosem paprykowym, są super. Placki z sosem z papryki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym) 295

sos paprykowy to alternatywa dla popularnego sosu bolońskiego. Przygotowuje się go równie szybko, jest smaczny i zdrowy. Najlepiej pasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 500g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, sól, pieprz olej 1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę

Szefowa kuchni
Pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi 149

zawierają żadnych dodatków chemicznych. Produkty Kikkoman od ponad 300 lat dostępne są dla klientów z całego świata. W Polsce produkty Kikkoman dystrybuowane są przez Develey Sp. z o.o. Tabasco - sos paprykowy stworzony w 1868 r. przez Edmunda McIlheny’ego na wyspie Avery Island (USA) niemal niczym nie różni się od sosu TABASCO®, który produkowany jest dziś dokładnie w tym samym(...)wyrobu i naturalne składniki (w pełni dojrzałe czerwone papryczki tabasco, ocet wysokiej jakości i trochę soli pozyskiwanej na Avery Island) pozostają w zasadzie niezmienione. Masa paprykowa (miażdżone papryki z dodatkiem soli) używana do sporządzenia sosu TABASCO® Original Red dojrzewa przez trzy lata w dębowych beczkach, zanim trafi do ostatecznej produkcji, jej barwa i aromat są osobiście sprawdzane przez członka rodziny

królestwo garów
Sos cukiniowo - paprykowy na zimę 142

Dziś polecam Wam kolejną wariację sosu z cukinii na zimę. Tym razem jest to sos cukiniowo paprykowy o słodko kwaśnej nucie. Taki sos będzie jak znalazł na zimę jako sos do pizzy czy sos do spaghetti. Cukinii i papryki w sklepach i na działkach mnóstwo więc nie zwlekajcie i zróbcie taki sosik. Sos cukiniowo - paprykowy Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Bakłażan faszerowany 163

Bakłażan faszerowany gościł dzisiaj na moim stole. Podałam go z sosem paprykowym, ale również możecie wybrać swój ulubiony sos lub ketchup. Bardzo lubimy w domu wszelkie warzywa zapiekane. Bakłażany, kalarepy, cebulę czy cukinię. Wszystkie przepisy na te faszerowane warzywka znajdziecie tutaj . Może skusicie się na takie danie? Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera

O kuchni z uczuciem
Tagiatelle z cukinii w sosie pomidorowo-paprykowym post dr. Dąbrowska 206

mojprzepisna.pl – Tagiatelle z cukinii w sosie pomidorowo-paprykowym post dr. Dąbrowska Przepis na warzywny makaron, który bardzo przypadł mi do gustu, gdy byłam na poście dr. Dąbrowskiej. Przepis z Facebooka, z grupy Dieta dr Dąbrowskiej – wymieniamy się doświadczeniami . Przepis jest niezwykle prosty i urzekł mnie szybkością wykonania i smakiem rzecz jasna! Robiłam już kilka wersji i myślę(...)przyprawami, podsmażyć 2 minuty, dodać cukinię, delikatnie wymieszać, podsmażyć aby cukinia się zagrzała. Zdjąć z ognia. Przełożyć na talerz, można udekorować ostrą papryczką. Smacznego! Tagiatelle z cukinii w sosie pomidorowo-paprykowym post dr. Dąbrowska Tagiatelle z cukinii w sosie pomidorowo-paprykowym post dr. Dąbrowska listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 średnia cukinia (około 30-40 cm długości

moj przepis na
WEGE BURGERY Z KASZY JAGLANEJ 161

bułki tartej przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta kurkumy, gałki muszkatołowej i ostrej papryki w proszku, 1 łyżeczka suszonego oregano i lubczyku olej do smażenia DO PODANIA:   SOS PAPRYKOWY: 2 łyżki majonezu +2 łyżki paprykowej pasty Ajvar + 1 łyżeczka syropu klonowego + szczypta soli SOS KOPERKOWY: 2 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu naturalnego + 2 łyżki posiekanego koperku + 1 mały

cool and minty
Łosoś na dzikim ryżu z awokado 252

Szczypta zielonej przyprawy do ryby 1 łyżka startego świeżego imbiru Sól do smaku 20 dag kolorowego ryżu 1 awokado ½ świeżego ogórka 2 szalotki 50 g roszponki 4 sztuki pomidorków paprykowych Sos winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka delikatnej musztardy 1 łyżka białego octu winnego 1/3 łyżeczki płynnego miodu Sól i pieprz do smaku Jak wykonać ?  Zaczynamy(...)szalotkę i ogórka, wymieszać. Sos winegret: Musztardę utrzeć z octem winnym, miodem,  solą oraz pieprzem , powoli wlewać oliwę mieszać do połączenia, tak przygotowany sos wymieszać z ryżem.  Filety podawać na ryżu przybrać pomidorkami paprykowymi.  Podawać od razu. Życzę smacznego ! Wpis dodaję do akcji  #Ambition    proszę o trzymanie kciuków, bardzo się przydadzą :)  Uwaga

Wanilia i Kardamon
Kotlety rybne z łososia i brokułu 159

fileta z łososia 2 łyżki pokrojonego kopru 1 łyżka pokrojonego szczypiorku 1 jajko sól i czarny pieprz do smaku ½ łyżeczki białego pieprzu 2 łyżki masła do smażenia Sos paprykowy 1 mała czerwona papryka, pieczona lub grillowana 1-2 łyżeczki sosu sriracha 2 czubate łyżki majonezu, tutaj przepis sól do smaku Zdejmij skórkę z ryby i pokrój w kostkę. Rozdrobnij

codojedzenia
Francuskie ślimaczki 166

szybciej upiekłam wszystko w mikrofalówce z funkcją crisp     ( opiekanie na chrupko) ale  spokojnie można przygotować tą przekąskę w piekarniku. Składniki: Gotowe ciasto francuskie Tarty żółty ser Sos paprykowy ostry Roleski Zioła prowansalskie Wykonanie: Rozwinąć rolkę z ciastem, posmarować sosem, posypać obficie żółtym serem oraz ulubionymi ziołami. Zrolować wałeczek wzdłuż dłuższego boku i pokroić na mniej więcej równe

W garach u Gosi
Krowa w Budapeszcie (placek po węgiersku ;) ) 159

obsmażamy je z każdej strony na niewielkiej ilości tłuszczu. Do mięsa dorzucamy dwie łyżki pasty paprykowej (u mnie takowa, ale dodałam też ostrej papryki w proszku) lub innej przyprawy paprykowej i wszystko razem dobrze przesmażamy przez około dwie minuty. Do mięsa dorzucamy pokrojone w kostkę pomidory, doprawiamy przyprawą/solą i pieprzem, po czym dusimy całość do miękkości mięsa. Jeśli(...)Smażmy je na rumiano. Z tej ilości ciasta wychodzą dwa niezbyt duże placki. Po ukończeniu duszenia mięsa, sos należy zagęścić. Do tego potrzebujemy podprażonej na maśle mąki zaciągniętej mięsno-paprykowym sosem. Powinien być dość dobrze zagęszczony, jeśli więc płynu jest sporo, próbujemy z zasmażką do skutku. Przed podaniem na talerzu układamy placek, w który wlewamy całkiem dużą ilość sosu

Kuchenna Kontrrewolucya
Kalafiorowa pizza 229

blendujemy, dodajemy jajko, płatki, doprawiamy i mieszamy łyżką. Wykładamy na tortownicę i pieczemy 15-20 min w 200*C. Robimy dowolny sos pomidorowy ( ja zrobiłam z ketchupu i sosu paprykowego domowego, ale można użyć papryki w proszku), tak jak lubimy, wyciągamy kalafiora, smarujemy sosem, układamy na nim resztę dodatków i pieczemy jeszcze

Idę coś wszamać