sos paprykowy - 886 przepisów (strona:6/60)

Naleśnikowe tagiatelle z cukinią i sosem paprykowym 199

już tylko chwila. Składniki: Naleśniki ( 2 jajka, 1 ½ szklanki mleka, ok. 2 szklanki mąki, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli ) Dodatkowo: 1 pierś z kurczaka 1 mała cukinia Sos paprykowy ( publikowany na blogu ) Vegeta Sól Pieprz Drobno tarty ser Wykonanie: Usmażone naleśniki kroimy w cienkie paski. Pierś z kurczaka na małe podłużne kawałki a cukinię kroimy w słupki. Do cukinii(...)najlepiej wyłożyć na sito ). Pierś przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy przez kilka minut na oleju. Do przesmażonej piersi dodajemy cukinię. Całość  jeszcze chwilę smażymy ( krótko ). Następnie dodajemy sos paprykowy ( mały słoik ) i na koniec pokrojone naleśniki. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy. Wykładamy na talerze i posypujemy drobno startym serem. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Sardynki w sosie paprykowym Graala na kanapeczkach 159

Puszka sardynek w sosie paprykowym  Graal 2 łyżki groszku zielonego z puszki pomidor żółty ser podwędzany (rolada Ustrzycka) sałata natka pieruszki dobry ziarnisty chleb Do przygotowania tych pysznych kanapeczek potrzebna jest dosłownie chwila. Wyjmujemy sardynki z puszki, lekko rozgniatamy widelcem, dodajemy groszek, mieszamy. Następnie przygotowujemy chleb. Można pomarować masłem, położyć sałatę, ser, plasterek pomidora i dużą łyżkę pasty sardynkowej(...)Dostałam do testowania rybki w puszkach.  Lubimy , więc nawet się nie zastanawiałam. Po otworzeniu trzeciej puszki jestem ciągle zadowolona. Rybki są dobre, w pysznym sosie paprykowym, można z nich przygotować pyszne pasty na śniadania czy kolacje a nawet przystawki.  http://www.graal.pl/?page_id=63

Gotowanie jest łatwe
Pstrąg w sosie pomidorowo-paprykowym z warzywami 291

można podawać ją na ciepło, jak i na zimno. 6-8 filetów z pstrąga 1 kg marchewki 1 por 1/2 selera 2 korzenie pietruszki 200g koncentratu pomidorowego 200g sosu paprykowego Ajvar 2-3 liście laurowe ok 7 ziaren ziela angielskiego pieprz czarny pieprz cytrynowy oliwa z oliwek sól Pora rozciąć na pół, opłukać z ewentualnych zanieczyszczeń i posiekać w piórka(...)dnem. Wlać wodę, tak aby przykryła warzywa i dusić razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim na małym ogniu. Kiedy warzywa będą miękkie i woda odparuje dodać koncentrat pomidorowy, sos paprykowy i doprawić. Chwilę jeszcze podusić. Filety z pstrąga natrzeć solą, pieprzem cytrynowym i oliwą. Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec

https:KKuchniaMniam
Makaron z kiełbasą, cukinią i papryką 158

coś na szybko. Składniki (na 3-4 porcje): 2 pętka kiełbasy, najlepiej podwawelskiej 2 cebule 1 średnia cukinia 1 duża czerwona papryka 200g drobnego makaronu 5 łyżek gotowego, pikantnego sosu paprykowego, może być Ajvar sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki oleju   Zagotowujemy garnek z dobrze osoloną wodą na makaron. Gotujemy makaron al dente, następnie(...)tylko przez chwilę – maksymalnie 5 minut.   Po tym czasie smażenia wszystkich składników, makaron powinien być już ugotowany. Dodajemy go na patelnię, może mieć odrobinę wody, razem z sosem paprykowym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszamy.   Danie jest gotowe, podajemy je gorące.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Karkówka w sosie paprykowym. 140

Karkówka w sosie paprykowym to moja kolejna propozycja na danie mięsne. Nie wygląda ono zbyt apetycznie na zdjęciu, ale zapewniam Was, że jest bardzo smaczne. Składniki: 700 g karkówki bez kości 1 szklanka śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1 cebula 1,5 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz 1 łyżeczka mąki Wykonanie(...)już grudek dodać śmietanę , paprykę słodką i ostrą i wymieszać. Kiedy mięso będzie już miękkie zalewamy śmietaną i chwilę gotujemy. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. karkówka w sosie paprykowym

O kuchni z uczuciem
Wegańska zupa z boczniaków i kaszy jaglanej 130

pomyślałam, że skoro jest on idealny do sosów to do zup nada się tym bardziej. Boczniaki same w sobie nie mają bardzo zdecydowanego smaku dlatego w duecie z sosem paprykowym smakują wyśmienicie. Moja zupa jest zupełnie vegańska, bo wywar tez czysto roślinny, ale Wy zróbcie tak jak lubicie.  Wywar: - pęczek zielonej pietruszki - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1/2 pora, może(...)sprawdzać intensywność smaku na bieżąco. 1. Grzyby kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i blanszujemy boczniaki z małą ilością soli. Dodajemy je do wywaru, jak również kaszę oraz sos paprykowy, gotujemy przez ok. 20 do 30 minut, przyprawiamy do smaku i ewentualnie zaprawiamy kilkoma łyżkami słodkiej śmietanki. Pod koniec wrzucamy pokrojone bączki cebuli dymki. Smacznego

Apetyczna babeczka
„Country chicken” udka duszone w sosie paprykowym 142

Country chicken” udka duszone w sosie paprykowym „Country chicken” to pyszne danie , może nie wygląda elegancko ale jest nieziemskie. Poza walorami smakowymi , jest też proste w wykonaniu i zawiera przystępne cenowo składniki . Cóż ekonomia , brak czasu i praktyczność rządzą naszym życiem na co dzień i nie ma co zaprzeczać … No chyba że jest się Rockefellerem(...)zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą do lubianej konsystencji . Gotowe Serwujemy na gorąco z makaronem , ryżem lub kluskami czy kopytkami Smacznego ! Artykuł „Country chicken” udka duszone w sosie paprykowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
kalafior i przyjaciele-zapiekanka------ Cavolfiore gratinato 199

ułożyć różyczki kalafiora i pokrojone w plasterki ziemniaki ,oraz marchewkę,posypać przyprawami ,przykryć zarumienioną cebulką. Piec w 180st.C około 25-30minut.  Jednym ,lub drugim sosem polewamy zapiekanke Sos paprykowy 11109 com_content.article Paprykowy sos Ilony 4.59 out of 5 based on 317 voters. Składniki papryka 2 sztuki cebula 1 sztuki czosnek 2 ząbki przecier pomidorowy 60 ml oliwki zielone

w mojej kuchni
Jajko w koszulce pod parmezanem na grzance z zielonymi pomidorami i sosem paprykowym. 165

W tym tygodniu tyle się dzieje i czas gdzieś tak ucieka, że z niczym nie potrafię się wyrobić. Za dwa tygodnie święta, a ja jeszcze nawet

BaRepas
Schabowe z serem feta i sosem pomidorowo-paprykowym 194

rosół z jakiegoś powodu kojarzą mi się z niedzielnym obiadem. Jako dodatek oczywiście podawane do nich były buraczki ćwikłowe i ziemniaki z koperkiem. Schabowe z serem feta i sosem pomidorowo-paprykowym Nie wiem czy może być coś lepszego niż taki właśnie zestaw na obiad. Tradycyjne schabowe można oczywiście nieco urozmaicić i tak też zrobiłam ostatnio. Odrobina przypraw(...)sos pomidorowo-paprykowy przeniosły proste danie do wyższego wymiaru Całość posypałam jeszcze świeżą cebulką zieloną. Prezentowało się i smakowało naprawdę wyśmienicie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Schabowe z serem feta i sosem pomidorowo-paprykowym Składniki. 6 schabowym o grubości jednego centymetra każdy 100 ml mleka 2 jaja

mecooks
Pasta paprykowa przepis prosty a pasta ostra 288

już !      Na całe szczęście Sąsiadka była taka miła, że się przepisem swym ze mną podzieliła, jako, że przepis lekko zmodyfikowałam to tu go podaję. Sos polecam ! Pasta paprykowa 2,5 kg czerwonej papryki słodkiej  15 dkg ostrej papryki  2 główki czosnku  25 dkg cukru  4 ziarna angielskie  1/ 2 szklanki octu

Kuchnia na wzgórzu
Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym - zdrowy lunch 176

wyszło bardzo smacznie, a samo przygotowanie nie trwa długo :) Ostatnio bardzo często gotuję proste posiłki oparte w dużej mierze na warzywach. Tutaj warzywa występują w dwóch odsłonach - sosie cukiniowo - paprykowym i w klopsikach, do których dodałam startą marchewkę :) Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki płatków jaglanych 1/2 opakowania(...)Marwitek 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko Sos cukiniowo - paprykowy: 1 nieduża cukinia 1 papryka czerwona 1 duża cebula 1 płaska łyżka oleju kokosowego zioła prowansalskie, sól, pieprz Do podania: 100 g kaszy jaglanej Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajko, tuńczyka, płatki jaglane, otręby. Wszystko dokładnie zmieszać i formować niewielkie kuleczki. Umieścić przygotowane klopsiki w parowarze

FitKot
Śniadaniowe tosty z sosem paprykowo czosnkowym 204

piekarniku. Chcecie wiedzieć jaka była moja reakcja po otwarciu słoiczka z sosem Reypol ? Byłam pozytywnie zaskoczona. W słoiczku widoczne są kawałki papryki, dokładnie tak jak w domowych sosach paprykowych. Fajnie, że sos nie jest gładki. Co do smaku. Co tu dużo pisać, etykieta w tym przypadku nie kłamie. Sos jest intensywnie paprykowy z nutą czegoć ostrzejszego. Po przeczytaniu składu

Rusty Fork
Patatas bravas i sos pomidorowo-paprykowy 201

kolorowymi tapas, które można jeść palcami , wraz z dobrym hiszpańskim winem i stłumionym światłem świec, stworzą niezapomnianą atmosferę... Dziś kolejne punkty obowiązkowe tapasowego programu - patatas bravas z pysznym sosem pomidorowo-paprykowym. Patatas bravas 1 kg ziemniaków 2-3 szklanki oliwy z oliwek do smażenia (w żadnym z pierwszego tłoczenia!) sól Ziemniaki obieram, myję, tnę na duże kawałki (np. małe ziemniaki(...)piekarnika, jeśli chcę podać wszystkie tapas razem i akurat coś jeszcze mi się dopieka lub podgotowuje, ale nie na dłużej niż 10 minut. Podane każdy polewa sobie sosem pomidorowo-paprykowym. Sos do patatas bravas 2 szalotki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 100 ml wytrawnego białego wina  2 pomidory obrane ze skórki 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki pikantnej pasty

Kuchnia Prezydentowej
Menu na tydzień – przedświąteczna dieta 157

dole). Wcześniej z pieca wyjęliśmy m.in. pieczone brukselki i bataty. Wszystkie składniki, oprócz niedzielnego obiadu, zapakowaliśmy do pojemników lub torebek do mrożenia. Część z nich, jak kapuśniak oraz sos pomidorowy-paprykowy, trafiła do zamrażalnika (zwykle dania na czwartek i piątek lub półprodukty do nich mrozimy, bo tak długo nie przetrwałyby w dobrym stanie. Mrożenie zupełnie im nie szkodzi(...)Rzecz w tym, że są to receptury tworzone przez pokolenia, natomiast przepis skrojony wyraźnie pod potrzeby kamery, byle ładnie wyszło nagranie, niekoniecznie musi być trafiony. Tak też jest z sosem paprykowym. W oryginale do sosu idzie jeszcze sporo mleka migdałowego. My użyliśmy pokruszonych migdałów i dodaliśmy sporo sosu pomidorowego, co pozwoliło przełamać smaki: słodki i kwaśny. Sama papryka zblendowana

Niedzielny kucharz