MicrosoftInternetExplorer4 Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy po kilka minut z każdej strony, przekładamy na talerz. Następnie na patelnię w której smażyliśmy kurczaka, dolewamy olej, obniżamy temperaturę, wrzucamy posiekaną cebulę, rozgniecione ząbki czosnku, szklimy. Do cebuli wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, papryczkę, chwile podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, bulion, posiekaną natkę, bazylię(...)wrzucamy do całości, dusimy do momentu rozpuszczenia serka (cały czas mieszamy), lekko studzimy. Całość miksujemy z dodatkiem mleka kokosowego i soku z limonki na gładko. Na dno naczynia wylewamy sos, układamy mięso i zalewamy pozostałym sosem. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C (środkowy poziom), pieczemy 35-40 min. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i bazylii. Dodatki ulubione
R'n'G Kitchensobie bezmięsnej pizzy, nie musisz rezygnować z mięsa. Wystarczy, że tłustą wieprzowinę zamienisz na chudego kurczaka. Jako dodatek świetnie sprawdzi się pokrojony w cienkie paski lub kostkę filet z kurczaka. Jak jeszcze „odchudzić” pizzę? Pamiętaj, że na kaloryczność pizzy wpływa wiele czynników. Przykładowo, klasyczna pizza margherita to zaledwie 200-250 kcal, podczas gdy pizza pepperoni dostarcza ok. 420 kcal! Jeżeli(...)grubego ciasta w stylu amerykańskim. Ogranicz także ilość sera do minimum – nie jest zatem wskazana pizza serwowana jako „quattro formaggi”. Ponadto jedz pizzę na wzór włoski – bez dodatkowego sosu na wierzchu. A jeśli już musisz mieć sos, wybierz ten na bazie jogurtu, rezygnując z majonezu
W kuchennym oknie Ewybyło smacznie. Jadłam kotlety wieprzowe w towarzystwie polskich jabłek z francuskim winiakiem Calvados podane z zasmażanymi ziemniakami z boczkiem. Najbardziej smakowały mi właśnie te ziemniaki z boczkiem i sos z sera pleśniowego, którego niestety mogło być ciut więcej :). Po za tym miła obsługa i bardzo przytulny wystrój. Dopiero dzisiaj znalazłam w końcu czas, żeby do Was zajrzeć. Jutro i pojutrze(...)przyszłego Teścia. :) Ale mam nadzieję, że znajdę chwilę dla Was w ciągu tych dwóch dni. Tym czasem zapraszam Was na pyszny obiad! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej przyprawa do fajity (u mnie SKWORCU ) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego opcjonalnie garść startego sera żółtego ryż lub tortille
Trufelkoworobimy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki odstawiamy do przestygnięcia. Filet z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. Do miski wkładamy rozmrożony szpinak, dodajemy pokrojony w kostkę ugotowany, przestudzony filet z kurczaka, pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na oleju cebulę oraz pokrojony w kosteczkę ser feta, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym dokładnie łączymy ze sobą farsz. Smarujemy farszem naleśniki na 1/3 części(...)sztuk dość ciasno. Patyczki do szaszłyków wbijamy w ułożone naleśniki w odstępie 3 cm. Odcinamy końcówki naleśników z obu stron. Przecinamy nożem wzdłuż między patyczkami. Szaszłyki naleśnikowe podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem. Można również podsmażyć na oleju podając na gorąco
kgwjanczewołyżeczki suszonej pietruszki 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka suszonej cebuli sól i pieprz masło do natłuszczenia formy świeży szczypiorek Wykonanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka pokroić w około 1 cm kostkę. Kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki (oprócz 2 łyżek startego sera) wymieszać w dużej misce i przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego masłem. Wstawić do piekarnika(...)przykryciem 30 minut. Zdjąć przykrycie, posypać pozostałym cheddarem i piec jeszcze 5 minut. Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. Można podać z salsą meksykańską, keczupem , relishem paprykowym lub sosem barbecue i dodatkową porcją startego sera
zadanie-gotowaniestrony ( na dużym ogniu). Przesuwamy na bok, a w wolne miejsce wlewamy pozostałą łyżkę oleju. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy cały czas mieszając przez około 1 minutę. Mieszamy z kurczakiem. Zmniejszamy płomień do średniego i dorzucamy różyczki kalafiora. Obsmażamy przez kolejne 2 minuty uważając, aby nie zrumienić warzyw zbyt mocno. Wlewamy gorącą wodę, zmniejszamy moc palnika i przykrywamy patelnię(...)kalafior będzie al dente ( w zależności od wielkości różyczek). Stopniowo, nie przerywając procesu gotowania, dolewamy mleko kokosowe. Zagotowujemy na większym ogniu i gotujemy przez 4 minuty, aż sos lekko zredukuje się i zagęści. Dodajemy pokrojone pomidory i gotujemy jeszcze 2 minuty. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy listkami bazylii. Gęstość sosu regulujemy mleczkiem kokosowym
cool and mintypapryka wędzona w proszku sól oliwa do smażenia cieniutka kromka chleba z dynia i żurawiną 2 liście kapusty włoskiej kilka listków młodej boćwiny 2 gałązki porzeczki czerwonej Piersi z kurczaka marynujemy w soli i papryce wędzonej kilka godzin , następnie smażymy je około 5-7 minut na oliwie , odstawiamy na bok przykrywając folią aluminiową na około 5 minut by odpoczęły(...)ogniu kapustę z każdej strony po około 2-4 minut . Cukier karmelizujemy na patelni dodając porzeczki czerwone oraz miód i zgniatamy je delikatnie łyżką drewnianą i chwilę smażymy , gdy sos wydaje się zbyt gęsty można dodać kilka łyżek wody, sos przecieramy przez sitko jeżeli okaże się że pestki porzeczek są zbyt twarde.Wszystkie produkty układamy na talerzu , podajemy z grillowanymi kromeczkami
na gaziewięc z planów zostały tylko wspomnienia. Ach, czy u Was dzieje się zawsze podobny schemat? Przepis pochodzi z bloga prosty przepis na szczęśliwe życie . Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka 1 por (biała częśc) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz przyprawa do chili con carne – u mnie(...)udek oddzielić mięso od kości, pokroić na kawałki. Kukurydzę i fasolkę odsączyć na sicie. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać razem. Sos: Wymieszać majonez z keczupem, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą chili con carne. Polać sałatkę, dokładnie wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin celem „przegryzienia się”. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówNie masz pomysłu na dzisiejszy obiad? Drobiowe kotleciki z dodatkiem kaszy to pyszna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Składniki: 30 dag kaszy gryczanej 30 dag mięsa drobiowego
Tradycyjna KuchniaJeśli szukacie szybkiego i sprawdzonego pomysłu na niedzielny obiad- to polecam Wam polędwiczki w porach . Przepis jest niezwykle prosty, wymaga dosłownie kilku składników, a z całą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest tak, że zajęta swoim obowiązkami w biegu podjadam to co Josh przygotuje, ale tym razem postanowiłam go podglądać. Przedstawiam Wam przepis na szybki, cudownie aromatyczny i smaczny sos. Możecie dodać do niego makaron, ryż, ale my zjedliśmy go maczając pszenne tortille. Porcja dla trzech osób 1 czerwona cebula 3 czerwone papryczki chili Mały pęczek kolendry Cztery(...)imbiru Około 250 ml siekanych pomidorów z puszki Około 1/2 szklanki słodkiej śmietanki Cytryna lub limonka Ewentualne dodatki jak ryż, makaron, tortille. Nasze danie jest wegetariańskie, ale możecie dodać kurczaka. Czerwoną cebulę, papryczki chili, kolendrę, czosnek, imbir- siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie wszystkie posiekane produkty (około 3 -4 minut). Dodajemy pomidory
Piekarz-Kucharz-Garkotłukkurczak. Zresztą sami oceńcie. Polecam. Składniki: 1 perliczka Szklanka suszonych grzybów 1 cebula Zioła dalmatyńskie Sól Masło klarowane 150 ml słodkiej śmietany Wykonanie: Perliczkę kroimy na kawałki ( podobnie jak kurczaka ). Przyprawiamy solą i ziołami dalmatyńskimi. Pozostawiamy na 30 minut do zamarynowania. Grzyby zalewamy gorącą wodą aby namokły. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wykładamy masło klarowane i obsmażamy z każdej(...)razem przesmażamy. Wykładamy grzyby razem z płynem z moczenia. Doprawiamy solą do smaku i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy śmietanę. Na tym etapie możemy zagęścić sos mąką lub nie. Odlewamy niewielką ilość płynu i rozprowadzamy dokładnie mąkę ( ok. 1 ½ łyżeczki ). Ponownie umieszczamy w daniu. Zagotowujemy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewypodlałam wodą (nie za dużo, lepiej podlewać w jakiś czas jak wyparuje niż później czekać aż odparuje jej nadmiar). 3. Kiedy warzywa trochę zmiękły, wrzuciłam na nie kawałki kurczaka lekko oprószone solą i pieprzem. Następnie dodałam przyprawy (dawałam do smaku, mniej więcej było to: po 1/2 łyżeczki kurkumy i kminku i po jednej łyżeczce ziół, ostrej i słodkiej(...)minutach dodałam kukurydzę, puszkę pomidorów i koncentrat pomidorowy. Słoiczek po koncentracie zalałam do 3/4 wysokości wodą, dodałam mąkę, zakręciłam, potrząsnęłam żeby się dobrze wymieszało i dodałam do sosu. Jeśli sos będzie zbyt wodnisty można dodać więcej mąki. 5. Całość gotowałam jeszcze ok. 7 minut aż mięso było gotowe. 6. Kaszę/ryż ugotowałam wg instrukcji na opakowaniu. SMACZNEGO! Wartość odżywcza
Vroblewska-fitlifechili do smaku.Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente. Przekładamy na sitko i przelewamy zimną woda. Do makaronu dodajemy usmażonego kurczaka, roztrzepane jajka ze śmietanką, mieszamy przyprawiamy ewentualnie do smaku solą, lub pierzem, jeśli lubicie na ostro możecie dodać kawałeczek pokrojonej papryczki chili. Wszystko mieszamy dodajemy 1 szklankę startego sera(...)smarujemy masłem przekładamy makaron. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 20 minut następnie wierzch posypujemy resztą sera i zapiekamy jeszcze około 15 minut.Zapiekanka ma być rumiana. Podajemy z dowolnym sosem lub ketchupem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilioleju przesmażamy cebulkę, do której następnie dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki. Przesmażamy całość aż do odparowania wody z pieczarek i ich podduszenia. 3. Mięso z uda kurczaka, kroimy na kawałki nożem a następnie blendujemy na gładką masę ( ja użyłam końcówki blendującej od miksera ) dodajemy do masy przesmażone pieczarki z cebulką. Przyprawiamy do smaku. 4. Na każdy naleśnik nakładamy(...)misce na ile starczy mi naleśników ) i zwijamy. 5. Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej i obsmażamy na złoty kolor na patelni. Możemy podać np. z sosem pieczarkowym <-- Klik. Smacznego
Gotowanie...to proste !placki tortilla 180-200g pieczonej piersi z kurczaka 200g żółtego sera 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 małej cebuli Dodatkowo: dip paprykowy (przepis: tu ) Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, paprykę drobniej, cebulę posiekać, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tortillę położyć na zimnej patelni, posypać serem, ułożyć mięso, paprykę, cebulę i posypać ponownie porcją(...)przykryć drugim plackiem. Podgrzewać - aż tortilla lekko się zarumieni, a ser roztopi. Po tym czasie quesadillę przewrócić na drugą stronę i zapiec na chrupko. Podawać z dipem lub dowolnym sosem
Di gotujeOstatnio ciągle używam sera gorgonzola, było kurczak faszerowany gorgonzolą , kurczak zapiekany z gorgonzolą i teraz czas przyszedł na łososia. Składniki 300-350 g łososia 3/4 opakowania śmietany 18% 100 g sera gorgonzola 1/2 pęczka szczypiorku 50 g masła Łososia smażymy na patelni grillowej. W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy śmietanę i pokrojony w drobną kostkę ser gorgonzola. Dokładnie mieszamy(...)roztopienia się sera. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek. Usmażonego łososia przekładamy na talerz i polewamy obficie sosem
Piekielna Kuchnia Patipłynie 1 łyżka, woda 2 szklanki, mąka pszenna 1 łyżka skórkę na udkach ponacinać skośnie - garam masala Royal Brand, obie papryki, kucharek, pieprz dobrze wymieszać i natrzeć mocno udka kurczaka, odstawić do lodówki na 3 godziny, na gorącym oleju na patelni zrumienić udka z każdej strony do garnka szybkowara włożyć udka, wsypać obrane ząbki czosnku, wlać 2 łyżki tłuszczu(...)zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 25 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wyjąć udka, kilka ząbków czosnku, wywar zagotować, wsypać mąkę i pałką blendera zmiksować sos - udka w sosie czosnkowym są pyszne i można je podać z czym się lubi...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsyta. Smacznego! :-) 4 placki tortilli 2 filety z kurczaka 150g startego żółtego sera 100g startej mozzarelli sól, pieprz, chilli, papryka słodka, bazylia, oregano 2 łyżki oleju 1. Filety z kurczaka kroimy na małe kawałki i mieszamy z przyprawami w preferowanych proporcjach. Smażymy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Na połowie tortilli wykładamy ser, usmażone filety i ponownie ser. Tortillę(...)Gotową tortillę zapiekamy: w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, na patelni do zarumienienia lub około 3 minut w grillu elektrycznym. 4. Podajemy z ulubionym sosem, można także jako dodatek do sałatki
Szefowa kuchniśmietany 4 łyżki wody 400 g makaronu 1 garść posiekanego koperku 1 duża cebula 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kosteczkę 1,5x1,5 cm. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę, a następnie dodać mięso. Podsmażać ze wszystkich stron(...)wodą i dodać śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz koperek. Wszystko wymieszać doprawić solą (ale delikatnie bo ser jest słony) i pieprzem i chwilę podgrzać. Na talerzu makaron polać gorącym sosem
O kuchni z uczuciemwersję, którą śmiało możemy podać podczas świątecznego obiadu. Grzyby nadają roladkom niezwykłego aromatu, śliwki słodkiej nuty, zaś wino wspaniale łączy się z tymi smakami... Składniki: 4 filety z kurczaka, 5 suszonych pomidorów, 7 suszonych grzybów, 6 suszonych śliwek Kresto , 200ml czerwonego wytrawnego wina, sól, biały pieprz, łyżka oleju rzepakowego Rapso(...)pieprzem. Naciąć wzdłuż tak, by powstały kieszonki. Suszone grzyby, pomidory oraz śliwki zalać winem, dusić około 10 minut na małym ogniu. Odsączyć (nie wylewać pozostałego wina, będzie potrzebne do sosu!) i przestudzić. Następnie pokroić w kosteczkę, doprawić do smaku odrobiną pieprzu, soli i bazylii. Masą nadziewać mięso, spiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć mięso. Piec około 30 minut
Z miłości do słodkości