Tom yum - tajska zupa ostro-kwaśna
Tom yum - tajska zupa ostro-kwaśna
Bazą tej niezwykłej zupy jest pasta sporządzona z roztartych w oleju sojowym: trawy cytrynowej, szalotki, kłącza galangalu, chili, czosnku, suszonych krewetek oraz liści i soku limonki. Gotową pastę możecie kupić za kilka złotych w sklepie z orientalną żywnością. D dodaje się kilka łyżeczek na garnek. Zupę tom yum możecie spotkać w różnych wersjach - z krewetkami, z kurczakiem, z mleczkiem kokosowym lub bez niego. Ja robię ją z krewetkami i bez mleczka kokosowego. Dodaję ziarna kukurydzy ze śwież... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W SMAK
Autor
Mariusz Wachowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tajska zupa, krewetki, makarony, makaron, zupa, grzyby, pasty, pasta, cytryna, sok, imbir, sosy, kokosowe, pomidor, czosnek, kurczak, sos do makaronu, zupa rybna, sos z grzybów , kuchnia tajska, pasta z kurczaka, kurczak z makaronem, kurczak z czosnkiem, kurczak po tajsku, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, sos do kurczaka, suszone pomidory, sos sojowy, gotowany kurczak
Inne przepisy z W SMAK
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję