sos do kurczaka - 9949 przepisów (strona:478/664)

Polędwiczki w porach 513

Jeśli szukacie szybkiego i sprawdzonego pomysłu na niedzielny obiad- to polecam Wam polędwiczki w porach . Przepis jest niezwykle prosty, wymaga dosłownie kilku składników, a z całą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Joshua's recipe for a quick dinner 97

jest tak, że zajęta swoim obowiązkami w biegu podjadam to co Josh przygotuje, ale tym razem postanowiłam go podglądać.  Przedstawiam Wam przepis na szybki, cudownie aromatyczny i smaczny sos.  Możecie dodać do niego makaron, ryż,  ale my zjedliśmy go maczając pszenne tortille. Porcja dla trzech osób 1 czerwona cebula 3 czerwone papryczki chili Mały pęczek kolendry Cztery(...)imbiru Około 250 ml siekanych pomidorów z puszki Około 1/2 szklanki słodkiej śmietanki Cytryna lub limonka Ewentualne dodatki jak ryż, makaron, tortille. Nasze danie jest wegetariańskie, ale możecie dodać kurczaka.  Czerwoną cebulę, papryczki chili, kolendrę, czosnek, imbir- siekamy drobniutko.   Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie  wszystkie posiekane produkty  (około 3 -4 minut).  Dodajemy pomidory

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Perliczka w sosie grzybowo – śmietanowym, marynowana w ziołach 100

kurczak. Zresztą sami oceńcie. Polecam. Składniki: 1 perliczka Szklanka suszonych grzybów 1 cebula Zioła dalmatyńskie Sól Masło klarowane 150 ml słodkiej śmietany Wykonanie: Perliczkę kroimy na kawałki ( podobnie jak kurczaka ). Przyprawiamy solą i ziołami dalmatyńskimi. Pozostawiamy na 30 minut do zamarynowania. Grzyby zalewamy gorącą wodą aby namokły. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wykładamy masło klarowane i obsmażamy z każdej(...)razem przesmażamy. Wykładamy grzyby razem z płynem z moczenia. Doprawiamy solą do smaku i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy śmietanę. Na tym etapie możemy zagęścić sos mąką lub nie. Odlewamy niewielką ilość płynu i rozprowadzamy dokładnie mąkę ( ok. 1 ½ łyżeczki ). Ponownie umieszczamy w daniu. Zagotowujemy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
KURCZAK W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 219

podlałam wodą (nie za dużo, lepiej podlewać w jakiś czas jak wyparuje niż później czekać aż odparuje jej nadmiar). 3. Kiedy warzywa trochę zmiękły, wrzuciłam na nie kawałki kurczaka lekko oprószone solą i pieprzem. Następnie dodałam przyprawy (dawałam do smaku, mniej więcej było to: po 1/2 łyżeczki kurkumy i kminku i po jednej łyżeczce ziół, ostrej i słodkiej(...)minutach dodałam kukurydzę, puszkę pomidorów i koncentrat pomidorowy. Słoiczek po koncentracie zalałam do 3/4 wysokości wodą, dodałam mąkę, zakręciłam, potrząsnęłam żeby się dobrze wymieszało i dodałam do sosu. Jeśli sos będzie zbyt wodnisty można dodać więcej mąki. 5. Całość gotowałam jeszcze ok. 7 minut aż mięso było gotowe. 6. Kaszę/ryż ugotowałam wg instrukcji na opakowaniu. SMACZNEGO! Wartość odżywcza

Vroblewska-fitlife
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i jajkami. 267

chili do smaku.Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.   Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente. Przekładamy na sitko i przelewamy zimną woda. Do makaronu dodajemy usmażonego kurczaka, roztrzepane jajka ze śmietanką, mieszamy przyprawiamy ewentualnie do smaku solą, lub pierzem, jeśli lubicie na ostro możecie dodać kawałeczek pokrojonej papryczki chili. Wszystko mieszamy dodajemy 1 szklankę startego sera(...)smarujemy masłem przekładamy makaron. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 20 minut następnie wierzch posypujemy resztą sera i zapiekamy jeszcze około 15 minut.Zapiekanka ma być rumiana. Podajemy z dowolnym sosem lub ketchupem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Krokiety Z Pieczarkami I Mięsem Z Rosołu 143

oleju przesmażamy cebulkę, do której następnie dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki. Przesmażamy całość aż do odparowania wody z pieczarek i ich podduszenia. 3. Mięso z uda kurczaka, kroimy na kawałki nożem a następnie blendujemy na gładką masę ( ja użyłam końcówki blendującej od  miksera ) dodajemy do masy przesmażone pieczarki z cebulką. Przyprawiamy do smaku. 4. Na każdy naleśnik nakładamy(...)misce na ile starczy mi naleśników ) i zwijamy. 5. Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej i obsmażamy na złoty kolor na patelni. Możemy podać np. z sosem pieczarkowym <-- Klik.     Smacznego

Gotowanie...to proste !
Quesadilla z kurczakiem i papryką 142

placki tortilla 180-200g pieczonej piersi z kurczaka 200g żółtego sera 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 małej cebuli Dodatkowo: dip paprykowy (przepis: tu )   Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, paprykę drobniej, cebulę posiekać, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tortillę położyć na zimnej patelni, posypać serem, ułożyć mięso, paprykę, cebulę i posypać ponownie porcją(...)przykryć drugim plackiem. Podgrzewać - aż tortilla lekko się zarumieni, a ser roztopi. Po tym czasie quesadillę przewrócić na drugą stronę i zapiec na chrupko. Podawać z dipem lub dowolnym sosem

Di gotuje
Łosoś z sosem gorgonzola 188

Ostatnio ciągle używam sera gorgonzola, było kurczak faszerowany gorgonzolą , kurczak zapiekany z gorgonzolą i teraz czas przyszedł na łososia. Składniki 300-350 g łososia 3/4 opakowania śmietany 18% 100 g sera gorgonzola 1/2 pęczka szczypiorku 50 g masła Łososia smażymy na patelni grillowej. W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy śmietanę i pokrojony w drobną kostkę ser gorgonzola. Dokładnie mieszamy(...)roztopienia się sera. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek. Usmażonego łososia przekładamy na talerz i polewamy obficie sosem

Piekielna Kuchnia Pati
szybkowar- udka kurczaka w sosie czosnkowym... 209

płynie 1 łyżka, woda 2 szklanki, mąka pszenna 1 łyżka skórkę na udkach ponacinać skośnie - garam masala Royal Brand, obie papryki, kucharek, pieprz dobrze wymieszać i natrzeć mocno udka kurczaka, odstawić do lodówki na 3 godziny, na gorącym oleju na patelni zrumienić udka z każdej strony do garnka szybkowara włożyć udka, wsypać obrane ząbki czosnku, wlać 2 łyżki tłuszczu(...)zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 25 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wyjąć udka, kilka ząbków czosnku, wywar zagotować, wsypać mąkę i pałką blendera zmiksować sos - udka w sosie czosnkowym są pyszne i można je podać z czym się lubi...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe Qurrito 320

syta. Smacznego! :-) 4 placki tortilli 2 filety z kurczaka 150g startego żółtego sera 100g startej mozzarelli sól, pieprz, chilli, papryka słodka, bazylia, oregano 2 łyżki oleju 1. Filety z kurczaka kroimy na małe kawałki i mieszamy z przyprawami w preferowanych proporcjach. Smażymy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Na połowie tortilli wykładamy ser, usmażone filety i ponownie ser. Tortillę(...)Gotową tortillę zapiekamy: w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, na patelni do zarumienienia lub około 3 minut w grillu elektrycznym.  4. Podajemy z ulubionym sosem, można także jako dodatek do sałatki

Szefowa kuchni
Makaron z kurczakiem i gorgonzolą. 217

śmietany 4 łyżki wody 400 g makaronu 1 garść posiekanego koperku 1 duża cebula 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kosteczkę 1,5x1,5 cm. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę, a następnie dodać mięso. Podsmażać ze wszystkich stron(...)wodą i dodać śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz koperek. Wszystko wymieszać doprawić solą (ale delikatnie bo ser jest słony) i pieprzem i chwilę podgrzać. Na talerzu makaron polać gorącym sosem

O kuchni z uczuciem
Drobiowe kieszonki z suszonym nadzieniem 204

wersję, którą śmiało możemy podać podczas świątecznego obiadu. Grzyby nadają roladkom niezwykłego aromatu, śliwki słodkiej nuty, zaś wino wspaniale łączy się z tymi smakami...   Składniki: 4 filety z kurczaka,  5 suszonych pomidorów,  7 suszonych grzybów,  6 suszonych śliwek Kresto ,  200ml czerwonego wytrawnego wina,  sól,  biały pieprz,   łyżka oleju rzepakowego Rapso(...)pieprzem. Naciąć wzdłuż tak, by powstały kieszonki. Suszone grzyby, pomidory oraz śliwki zalać winem, dusić około 10 minut na małym ogniu. Odsączyć (nie wylewać pozostałego wina, będzie potrzebne do sosu!) i przestudzić. Następnie pokroić w kosteczkę, doprawić do smaku odrobiną pieprzu, soli i bazylii.  Masą nadziewać mięso, spiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć mięso. Piec około 30 minut

Z miłości do słodkości
Makaron chow mein z wołowiną 220

Czy wiecie jak zrobić w domu „danie chińskie”? Jeśli nie, to w tym wpisie znajdziecie podpowiedź… przygotujemy makaron chow mein z wołowiną . Przygotowanie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Świderki z kurczakiem w sosie grzybowo-serowym 115

prawda sezon na grzyby już dawno za nami, ale to dobry czas by wyjąć z zamrażarek i słoików zgromadzone zapasy:). Do sosu dodałam intensywny w smaku ser cheddar, który dodatkowo podkręcił smak dania. Pycha! 200g makaronu świderki 300g podgrzybków, mogą być mrożone  1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 200 ml śmietany 18% 100g sera cheddar  2 ząbki czosnku(...)olej 1. Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek i natkę siekamy. Ser ścieramy na tarce. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka, cebulę i grzyby przez około 10 minut. Zalewamy wodą, dusimy przez około 30 minut, woda powinna wyparować.  3. Dodajemy natkę, czosnek i śmietanę. Doprawiamy do smaku. Mieszamy z makaronem

Szefowa kuchni
z rękawa udka kurczaka... 149

kurczaka 4 sztuki duże, olej rzepakowy Wielkopolski chili, przyprawa do pieczonego kurczaka 1/2 opakowania, rękaw do pieczenia udka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, odciąć "kuferki" dokładnie natrzeć przyprawą do pieczonego kurczaka włożyć udka do rękawa, wlać z 1/2 szklanki oleju Wielkopolskiego rzepakowego chili, przed wlaniem dobrze potrząsnąć butelką, aby chili się rozmieszała rękaw zawiązać, schować do lodówki najlepiej na całą(...)udkami włożyć do blaszki i piec około 50 minut rękaw rozciąć i 10 minut piec w 160C na termoobiegu, udka będą z chrupiącą skórką z wywaru można zrobić sos, ja zamroziłam do sosu do makaronu czy kopytek - udka mają chrupiącą skórkę i są soczyste, są smaczne i na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa na kolację........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada serowa 229

komunię syna i była hitem. Wszystkim bardzo smakowała i najszybciej znikała z talerza. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.  Można podawać ją z ulubionym sosem i surówką. Może i Wy skusicie się na taką roladę? Składniki 400 g sera żółtego 5 jajek 3 łyżki majonezu Jajka wbić do miski i ubić mikserem. Dodać majonez, starty żółty(...)papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wyrównać łyżką i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz słodka papryka Pierś z kurczaka pokroić na kotlety i każdy cienko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Pieczarki

O kuchni z uczuciem
Kotleciki z ryżu i kurczaka 206

podsmażać aż do zeszklenia. Wtedy przecisnąć przez praskę ząbki czosnku, dodać do cebulki i podsmażać jeszcze około 1 minuty. Całość, wraz z tłuszczem, dodać do ugotowanego ryżu. Dodać również kurczaka i przyprawy. Wszystko wymieszać i pozostawić na chwilę do przestygnięcia. Na patelni rozgrzać olej. Na talerz wysypać bułkę tartą, a na drugi talerz wbić jajko i delikatnie rozkłócić. Z masy(...)następnie delikatnie w jajku i ponownie w bułce. Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron po kilka minut, aż do zrumienienia panierki. Podawać na ciepło, np. z sosem pomidorowym. marcelina

Czerwony Gupik
ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 1166

szklanki małej marchewki puszka kukurydzy 1 czerwona cebula sól,słodka papryka, pieprz, zioła prowansalskie 3/4 szklanki startego żółtego sera 1,5 szklanki śmietany 30 % 1 jajko Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Obsmażamy na rumiano na oleju. Na tym samym oleju szklimy cebulę pokrojoną w piórka. W osolonej wodzie obgotowujemy al dente różyczki(...)wodzie. Do naczynia żaroodpornego układamy makaron, brokuła, kalafiora, ugotowany makaron, marchewki, kukurydzę, oprószamy solą, pieprzem , ziołami prowansalskimi, wszystko delikatnie mieszamy. Śmietanę rozkłócamy z jajkiem, dodajemy ser, mieszamy, zalewamy tym sosem zapiekankę. Zapiekamy ok 20 minut

Z Majeczką w kuchni
Orientalny kurczak 158

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 300g piersi z kurczaka pokrojonej w paski 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski 1 duża cebula pokrojona w kosteczkę 2 ząbki czosnku 2 średnie marchewki pokrojone w zapałkę kilka grzybków mun, wcześniej osobno podgotowanych(...)mrożony garść kukurydzy konserwowej 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu cayenne   1 łyżeczka imbiru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki miodu rodzaj wg upodobań smakowych 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki bulionu warzywnego 2-3 łyżki oleju rzepakowego sól opcjonalnie Wykonanie: Mięso pokroić w niewielkie paski obtoczyć w sosie sojowym wymieszanym z przyprawami oraz

W garach u Gosi
Danie Polskie- Gulasz wieprzowy 124

przedstawić, Ponieważ na tej stronie spotykają się kucharze amatorzy z całego świata. Chciałabym dodać że to zależy od nas jakie mięso użyjemy,może być kurczak czy wołowina. Tylko że kurczaka gotujemy znacznie krócej,a wołowinę dwa razy dłużej niz mięso wieprzowe. Dlatego też staram się dołączać zdjęcia by było łatwiej wyobrazić sobie to o czym piszę. Składniki: 1.5 kg schabu(...)schabu) 2 czerwone cebule 1 cebula biała 1 główka czosnku 2 marchewki 1 papryka czerona i jedna zielona pół  pora 300 dag pieczarek(zostawimy kilka sztuk do sosu) 3 łyżki majeranku (jedna do marynaty,pozostałe dwie na koniec gotowania) 6 łyżeki oleju roślinnego  1łyżka masła 4 łyżki mąki przennej 2 litry bulionu kurczęcego 6 łyżek słodkiej papryki

Viola cooks with passion
Szaszłyki z kurczaka 134

mięsa, ale brzoskwinia w tych szaszłykach świetnie się sprawdza i pysznie smakuje! Druga wersja to szaszłyki w wersji wytrawnej - z papryką i pieczarkami. Na patyczki nabijam kolejno - pieczarki, kurczaka i paprykę. Z podanej ilości wychodzi ok 10-12 szaszłyków, 5-6 z każdego rodzaju. Wszystko zależy od tego, na jak wielkie kawałki są pokrojone wszystkie produkty. *Możecie użyć także innych(...)taką wersję, gdyż odpowiadają nam te smaki, poza tym są to produkty łatwo dostępne. :)  Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - ok. 20 minut Szaszłyki podałam z frytkami, sosem czosnkowym i ketchupem. Świetnie sprawdzą się także pieczone ziemniaki i świeże surówki. W sezonie grillowym śmiało można wykorzystać ten przepis do zrobienia w plenerze. Smacznego

Cooking Monster
Polędwica wołowa, psiamać! 101

prostu miodzio! Dobra, ma to także swoją cenę i do tanich nie należy - 90 zł za kilogram. Dobra, jest to trochę więcej niż koszt wątróbki drobiowej z dwudziestu kurczaków ale psiamać - warto, oj warto! Polędwicę wołową wyciągamy z lodówki aby podczas smażenia mięso miało pokojową temperaturę. Mięso przed samym smażeniem doprawiamy solą i pieprzem. Grzejemy małą patelnię z łyżką oliwy(...)grubości) chciałem mieć krwistą więc smażyłem mniej więcej 3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu ściągamy mięso na deskę aby odpoczęło chwilę. W tym czasie robimy sos - wlewamy odrobinę białego wina na gorącą patelnię - to, co "przywarło" podczas smażenia odejdzie z niej tworząc sos. Na koniec dodajemy łyżeczkę masła. Sos gotowy. Serwujemy.  Psiamać! Diabelsko dobre

Right Behind The Kitchen
tartaletki "trzy sery" 169

mały krążek sera camembert 1 kulka mozarelli (125g) 60 g żółtego sera kilknaście pomidorków koktailowych ostra i słodka papryka sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałki, wymieszać z czosnkiem i przyprawami i usmażyć na oleju. Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków i wylepić nim foremki do tartaletek. Każdy ser podzielić(...)plasterku żółtego sera, wyłożyć mięso a następnie pomidorki, mozarellę i plasterki camemberta. Piec w 200*C około 20-25 minut. Podawać na ciepło z sałatką z pomidorów i sosem czosnkowym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Marynowany kurczak z grilla 109

udka i skrzydełka z kurczaka (ok 3 udka i  skrzyełka) marynata 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżka miodu z mniszka (ewent pszczelego) szczypta suszonej chili w płatkach sól pieprz Udka i skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie(...)razy męso obrócić w marynacie. Piec na grillu ok 35 min podawać z sosem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i sałatką

Gotowanie jest łatwe
Kurczak w delikatnym sosie serowo-ziołowym 1870

smaku Tapas Arla 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżka ziół śródziemnomorskich sól morska do smaku biały pieprz do smaku Sposób wykonania: Filet z kurczaka myjemy kroimy w poprzek na cm plastry.Oprószamy z każdej strony ziołami śródziemnomorskimi. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy drobno, suszone pomidory również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę obsmażamy mięso(...)garnka przykrywamy pokrywką.  Cebule z czosnkiem i pomidorami zrumienić na tłuszczyku z patelni, całość przełożyć do mięsa, wlać śmietankę , oraz dodać serek, wymieszać, gotować około 10 minut aż sos zgęstnieje, doprawić solą do smaku, podawać z ryżem ugotowanym na sypko

Wanilia i Kardamon
Pierś kaczki z żurawiną 118

Warto rozpoznać i docenić walory drobiu na talerzu - nie tylko kurczaka, który najczęściej gości na polskich stołach. Mięso z piersi kaczki jest delikatne, zdrowe i zachwyca intensywnym smakiem. Bez problemu kupicie je w wielu popularnych sklepach, np. w Lidlu. Ja jestem wielką fanką dań z kaczki, często wybieram te opcje w restauracjach porównując różne sposoby przyrządzenia. Poniżej przepis podpatrzony właśnie(...)jednej z restauracji zmiksowany z propozycją z lidlowej książki Pascala i Okrasy, czyli pierś z kaczki z dodatkiem sosu z żurawiny i warzyw duszonych w czerwonym winie. Uwaga: mięso smażymy dość krótko - musi być miękkie a nie przesmażone więc bądźcie czujni przy piecu

Milion Smaków
Czerwone curry z kurczakiem 171

krojonych z puszki, 60 ml śmietany 18 %, 1 łyżka pasty tamaryndowej, czerwony barwnik spożywczy, Przyprawy zmielić. Cebule pokroić w półplasterki. Czosnek rozgnieść. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Piersi z kurczaka, umyć, osuszyć, pokroić w plasterki grubości około 0,5 cm. Kolendrę, paprykę, kumin i chilli podprażyć chwilę na rozgrzanej suchej patelni, następnie dodać masło, wymieszać. Dodać cebulę, czosnek i paprykę(...)zamieszać. Wlać bulion, pomidory i przykryć, gotować na małym ogniu 20 minut aż mięso będzie miękkie. Dodać śmietanę, pastę tamaryndową oraz barwnik spożywczy. Gotować około 15 -20 minut aż sos zgęstnieje. Podałam z ryżem. Nie jestem przekonana do barwnika, dodałam ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. Kolor wyszedł troszkę dziwny. Może powinien być inny barwnik, w innej ilości..... Ale smakowało

królestwo garów
Kurczak sosie grzybowym 113

Składniki: 3 piersi z kurczaka 250 g pieczarek 250 ml śmietany kremówki 1/2 pęczka koperku 3 szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Posypać z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pierś z dwóch stron , a następnie przełożyć na ogrzany talerz i przykryć(...)się nam) smażyć chwilę bez rumienienia drobno posiekaną szalotkę. Dodać czosnek drobno pokrojony i pieczarki pokrojone w plasterki. Podsmażyć do odparowania wody. Zalać śmietaną i smażyć aż otrzymamy gęsty sos. Doprawić solą , pieprzem oraz dodać posiekany koperek. Mięso kroimy na plastry i polewamy gorącym sosem. Smacznego

O kuchni z uczuciem