sos do jajek - 5296 przepisów (strona:20/354)

Jajka w sosie musztardowym 128

Pomysłów na przygotowanie jajek jest wiele. Kulinarna elastyczność jajek jest po prostu niesamowita! Jednym z ulubionych sposobów serwowania jajek mojego męża są jajka w sosie musztardowym. Mnie to bardzo odpowiada, bo to wdzięczny

Szybko Tanio Smacznie
Jajka po florencku 141

smaku i podsmażamy mieszając co jakiś czas. Po kilku minutach szpinak jest gotowy, aromatyczny i pyszny. Na podgrzanego w piekarniku tosta kładziemy solidną porcję szpinaku, na to jajko, polewamy sosem holenderskim, posypujemy świeżo zmielonym białym pieprzem i odrobiną szczypiorku. Niebo w gębie! Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy

Marder&Marder Manufacture
Zapiekanka jajeczna 139

cebulę i przyrumienić na maśle. Posypać mąką, zalać mlekiem, przyprawić i dokładnie wymieszać.  Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plastry. Kamionki wysmarować masłem, ułożyć jajka, polać sosem i posypać startym serem, po czym zapiec w gorącym piekarniku przez 10 minut. Zapiekankę możemy również zapiec w jednym naczyniu

Tradycyjna Kuchnia
Asparago bianco – jak wybrać najlepsze szparagi? 213

Valsugama. W efekcie szczegółowo uregulowanej uprawy otrzymywane są szparagi o słodko-gorzkim smaku. Najpopularniejszym sposobem podania jest klasyczne danie Asparagi in Salsa di Uova Sode , czyli szparagi z sosem z jajek gotowanych i sardeli. Zaleca się spożycie w ciągu maksymalnie 2-3 dni od zebrania. Jak w przypadku wielu włoskich produktów w czasie sezonu odbywa się wiele lokalnych festynów poświęconych

Bon Ton Italia
Ryba po japońsku - ryba w cieście z sosem pomidorowym z marynatami (przystawka na zimno) 347

Morszczuk itp.) 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 2 duże cebule Składniki ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki 1/2 szkl. wody 1 łyżka wegety lub soli 1 jajko Składniki sos: 1 szkl. wody 1/2 szkl oleju (ja daję 1/4 szkl. oleju) 190 g przecieru pomidorowego 4 łyżki octu 10% 4 łyżki ketchupu 2 łyżki cukru szczypta soli Wykonanie: Składniki

IMPRESJA SMAKU
jajka faszerowane sosem chrzanowym 166

składniki: 4 jaja 4 łyżeczki chrzanu 4 łyżki majonezu 50 g sera białego sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek przekrawamy na połówki

Domowy Smak Jedzenia
Roladki z kurczaka z porem, boczkiem i żurawiną w sosie chrzanowym 265

każdym domu na stole można znaleźć chrzan. Nie tylko w formie dodatku do wędlin. Ja preferuję także potrawy z wykorzystaniem chrzanu, np. jako składnik sałatki czy farszu do jajek czy sosu do roladek mięsnych . Dzisiaj chcę zaproponować roladki z kurczaka z chrzanem, porem, boczkiem i żurawiną duszone w żurawinowym sosie chrzanowym.  Składniki: 3 duże filety z kurczaka

Czerwień i błękit
Zapiekanka ziemniaczana. 146

kostkę. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy parówki, smażymy około 5 minut. Kolejno dorzucamy do nich cebulę i dalej smażymy do zarumienienia. Mieszamy dokładnie śmietanę, kefir oraz jajko, przygotowując sos. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno ziemniaki –parówki z cebulą-ziemniaki-parówki z cebulą i na górę znów ziemniaki przy czym każdą warstwę ziemniaków doprawiamy solą, pieprzem oraz bazylią. Wierzch polewamy

Symfonia smakowa
Babka ziemniaczana na sałacie 248

będą gotowe obrać je i pokroić na mniejsze kawałki, następnie widelcem je "rozbić". W szklance pomieszać oliwę z oliwek, sól, pieprz oraz koperek i dokładnie wymieszać. Sałatę, jajka oraz sos dokładnie wymieszać i gotowe;)  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Sałatka szpinakowa z jajkiem 240

orzechy włoskie zgniecione w moździerzu -dwa jajka ugotowane na twardo -oliwa -ocet cydrowy -sól, pieprz Na umyty i osuszony szpinak wykładamy kolejno paprykę, oliwki, ser, brzoskwinie, orzechy i jajka. Skrapiamy sosem. Sos. Dwie łyżki oliwy i cydru, łyżka syropu z brzoskwiń, sól i pieprz. Pysznie i lekko

BaRepas
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchewką 176

ugotowaną marchewką, fetą oraz majonezem i pastą paprykową. Doprawiamy pieprzem. Wypełniamy białka. Pomidorki suszone drobno siekamy i układamy na wierzch każdego jajka. Z majonezu i jogurtu robimy sos do polania jajek. Dekorujemy szczypiorkiem. jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchwią

Bon Appetit Małgorzaty
Piersi z kurczaka z serem camembert i żurawiną 174

Przepis znalazłam u Magdy. To świetna alternatywa dla zwykłego kotleta drobiowego. Mięsko w tej wersji bardzo nam posmakowało. Do tego polecam sałatę z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym . Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 ser camembert suszona żurawina sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka myjemy, porcjujemy, rozbijamy na kotlety. Posypujemy z obu stron solą i i pieprzem

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na surówki 416

kiszonym i jabłkiem Colesław Ćwikła z chrzanem Duszona czerwona kapusta Duszona marchewka Mizeria Sałata ze śmietaną Sałata ze śmietaną i jajkiem Sałata z dressingiem jogutrowo-koperkowym Sałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym Sałata z marynowaną fasolką Sałata z ogórkiem Surówka wielowarzywna weselna Surówka wielowarzywna z kapustą pekińską Surówka z buraczka ze słonecznikiem Surówka z czerwonej kapusty I Surówka

Kuchnia domowa Ani
Święta Wielkanocne 205

smakosz będzie wykazywał się w kuchni ze względu na mój stan :)  Co planujemy: oczywiście żurek z białą kiełbasą w chlebie , pieczeń rzymską, schab gotowany, sałatka tradycyjna jarzynowa, jajka faszerowane, ćwikła , sos chrzanowy, babeczki i tiramisu (bez jajek). ŚWIĘCONKA Inspiracje czerpie z tego video  http://www.tvp.pl/vod/audycje/kulinaria/brodzik-od-kuchni/wideo/odcinek-2/1611568 z Joanną Brodzik, w tamtym roku przygotowywałam schab według jej przepisu

NA MOIM TALERZU
Schabowy lekko pikantny 173

Schabowy...ciut inaczej...lekko pikantny..a to za sprawą dodatku sosu Salsa Mexicana  .. schab, karkówka lub polędwica sos Salsa Mexicana jajka  vegeta bułka tarta Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem, posmarować z obu stron sosem salsa mexicana.Jajka roztrzepać razem z vegetą.Kotlety namoczyć w  jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Usmażyć na rumiano

Moje domowe kucharzenie