Idealna propozycja na szybkie, smaczne i bardzo syte danie. Z pewnością przypadnie do gustu nie jednemu. W oryginalnym przepisie do babki dodaje się boczek, jednak ja postanowiłam dodać kawałki schab i zdecydowanie całość dania nie straciła na smaku. Jako ciekawostka babka ziemniaczana jest jednym z podlaskich specjałów. Dodatek sałaty czyni to danie bardziej zdrowym i eleganckim. Serdecznie polecam;) Składniki: 1,8 kg ziemniaków 3 cebule 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej sól do smaku piep... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...