Ryba po japońsku - ryba w cieście z sosem pomidorowym z marynatami (przystawka na zimno)

Ryba po japońsku - ryba w cieście z sosem pomidorowym z marynatami (przystawka na zimno)

Ryba po japońsku - ryba w cieście z sosem pomidorowym z marynatami (przystawka na zimno)

Przepis na rybę dostałam od Mamy. Nie wiem dlaczego taka nazwa tej ryby bo z Japonią, nie ma nic wspólnego:-) nazwa jak nazwa. Rybę się je na zimno i przygotowuje dzień wcześniej, aby smaki się przegryzły.   Ja robię ją często i na stałe zagościła w menu imprezowym. POLECAM:-) Składniki: 1 kg filetów z ryby (np. Dorsz, Morszczuk itp.) 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 2 duże cebule Składniki ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki 1/2 szkl. wody 1 łyżka wegety lub soli 1 jajko Składniki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Izabela Furmańczyk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, przystawki, ryba, ryba w ciescie, sosy, ogórki, ciasto, papryka, słoik, marynaty, ogórki konserwowe, ciasto naleśnikowe, zupa pomidorowa, dorsz, jajko, wegetariańska, sos do jajek, owoce morza, impreza, grill, sałatki, surówka, sałatka, ryby smażone, dania z grilla, ketchup pomidorowy, sos pomidorowy, ryba w occie, salatki do grilla, sałatka na grilla

Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.