sos do jajek - 5296 przepisów (strona:191/354)

gołąbki w sosie ze świeżych pomidorów... 179

sztuka, masło do smażenia 8 łyżek, pomidory 1 kg, cukier 1 łyżkę, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa w płynie - do smaku FARSZ: 3/4 kg mielone z drobiu, jajka 2 sztuki, ryż 3 torebki ugotowane, cebula 1 sztuka, papryczka z chilli 1 sztuka, koperek 1 pęczek, kucharek do smaku - wszystkie te składniki dobrze wymieszać na jednolitą masę dużą kapustę obgotować(...)złocisto pokrojoną w kostkę cebulkę posypaną cukrem do cebulki wlać zmiksowane w blenderze umyte pomidorki ze skórką posypać pieprzem, przyprawą w płynie do smaku, kucharkiem i zagotować do sosu włożyć gołąbki i dusić z 30 minut pod przykryciem na mniejszym ogniu co jakiś czas mieszając, na koniec zdjąć pokrywkę i gotować z 10 minut do odparowania nadmiaru wody na większym

W Mojej Kuchni Lubię
Lasagne w szkle 103

kuchni wloskiej, niby proste ale..wlasnie, duzo zalezy jak nie wszystko zalezy od miesa i sosu, badz przecieru pomidorowego... Metoda prob i bledow doszlam do jednego wniosku- jesli juz sos pomidorowy to juz orginalny a jesli przecier to Kotlin... Ale wrocmy do szkla...Bo po raz pierwszy bede robila lasagne w szkle od TERMISIL ...! Konsumenci cenią szkło w kuchni(...)zabkow -cebula -ser zolty -koncentrat pomidorowy Pudliszki  -2 ugotowane jajka(niekoniecznie) -pieprz,sol -smietana - ja uzylam celowo MASMAL 18% Gospodyni bo jest to mix do sosw i zup ..i nie musze robic beszamelu.. Podsmażamy mięso tak długo, aż większość płynu z mięsa odparuje i dodajemy sos pomidorowy albo sloiczek koncentratu pomidorowego Pudliszki  wymieszanego w pol litrze wody

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik kapuściany 159

przyjęcie lub wigilię. Jako dodatek idealnie pasuje do niego sos pomidorowy. Składniki: – 1/2 kapusty białej, ok. 1,5 kg – 8 liści kapusty włoskiej – 200 g grochu żółtego – 100 g sera żółtego – 2 cebule – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki oliwy – 4 jajka – 4 łyżki bułki tartej – 1 łyżeczka majeranku

To co kocham
Kulki ryżowe - arancini di riso 209

nich wcisnąć małą kosteczkę sera.  Tak przygotowane kulki obtoczyć w rozkłóconym jajku a potem bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.   Kulki można też upiec w piekarniku.  Można je podawać ciepłe zamiast ziemniaków czy kaszy lub jako samodzielne danie np z  ulubionym sosem lub jako dodatek do sałatki. SMACZNEGO

zielonacukinka
Naleśniki z pieczarkami 200

swoje ulubione kombinacje smakowe. Dzisiaj zapraszam na naleśniki z pieczarkami . Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego Wszystkie składniki miksujemy i smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor. Farsz: 30 dag pieczarek 1 opakowanie sosu borowikowego Knorr 1 marchewka 1 mała cebula sól pieprz Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy

Salonik smaków
Makaron po chińsku krok po kroku 127

początku na gorący olej ( można kupić podobny w lidlu "Do Woka") wbć jajko. Intensywnie mieszać. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę. Zamieszać. Wrzucić garść kiełków fasoli mung. Zamieszać. Dodać 2-3 listki kapusty pak choi. Zamieszać. Do wszystkiego dołożyć makaron ( sojowy, ryżowy). Zamieszać. Polać sosem sojowym i dodać szczypiorek. Na wierzch dodać ostrą pastę z papryki. Zjeść ze smakiem

Jemy Pijemy
Francuskie poduszeczki 229

tarce, szalotkę posiekać.Wymieszać ze szczypiorkiem i porozkładać do foremek. Śmietanę wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Nałożyć po łyżce masy do każdej foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut. Podawać ciepłe. Przekąski doskonale komponują się z  kremowym sosem curry

Piąty grzech główny
Jesienne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne 111

orzechów laskowych, parmezan Smażona grasica cielęca, kalafior, Cydr Lubelski Custard z grzybów leśnych, jajko na miękko, dodatki Meurette Consommé z ogonów wołowych, royale z foie gras, trufla Smażony łosoś, dyniowe risotto, smak z szałwii Halibut, cytrusowe Viennoise, jesienne warzywa Filet z dziczyzny, gruszka, brukselka, sos Poivrade Stek z 28-dniowej wołowiny, frytki,sos pieprzowo-serowy Gicz cielęca, piwo Noteckie ciemne

królestwo garów
Sałatka na krakersach 350

pomidorach 100 g żółtego sera 5 łyżek majonezu papryka słodka sól pieprz szczypiorek Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i po wystudzeniu oddzielić żółtka od białek Białka zetrzeć osobno i żółtka osobno na drobnej tarce Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach Szprotki ugnieść wraz z sosem pomidorowym widelcem. Szczypiorek pokroić drobno. Układamy warstwy sałatki. 1 Krakersy układamy w prostokącie

O kuchni z uczuciem
Babka cytrynowa 194

przez sito 2. Mąki połączyć z proszkiem do pieczenia 3.W drugiej misie ubić jajka oraz cukier. 4. Dalej ubijając dodać połączone mąki 5. Masło roztopić na małym ogniu, Po roztopieniu, delikatnie ostudzić i przestudzone, płynne dodać do masy. 6. Ubijać na małych obrotach dodać sos z cytryny, skórkę z cytryny i opcjonalnie aromat cytrynowy 7. Gotową, płynną masę przelać

KreatywnePiny
Klasyczne pancakes amerykańskie 142

amerykańskie pancakes. Bardzo popularne w USA i Kanadzie, gdzie spożywane są z syropem klonowym, sosem czekoladowym lub dżemem. W oryginalnym przepisie jest zwykła mąka pszenna, ale ja pozwoliłam sobie użyć wersji pełnoziarnistej :) Bardzo polecam :) Składniki : 1 szklanka mąki pszennej (użyłam pełnoziarnistej) 3/4 szklanki mleka 1 jajko 30 g rozpuszczonego masła 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru

Chocolate Muffin Blog
Burgery z Dorsza 103

oczkach, cebulę i koperek drobno posiekać. Wszystko wymieszać z ryżem i pokrojonymi grzybami, jajkiem, mąką i bułką tartą, doprawić do smaku.  Na patelni rozgrzać olej i smażyć burgery z każdej strony do uzyskania złocistego koloru.  Posypać fetą i szczypiorkiem, równie pysznie będzie polać je sosem i...................... Smacznego

Gaździnka warzy
Szybkie babeczki z budyniem i malinami 372

ciasto do słodkich wypieków: 1 szklanka mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1/4 kostki masła 1 łyżka śmietany Wystarczy zagnieść ciasto ze wszystkich składników i gotowe. A co do moich babeczek: dałam odrobinę sosu z czerwonych porzeczek na dno (robionego przez moją mamę). Na to budyń (zmiksowany

Z butelką mleczka w tle
Muffiny z Szynką i Serem 193

się okazać, że niejednej osobie przypadną do gustu.  Babeczki warto dodatkowo podać z sosami, np. czosnkowym, meksykańskim. Muffiny z szynką i serem będą świetną przekąska do piwa lub np. jako dodatek do potraw grillowych zastępując tradycyjne pieczywo. Muffiny z Szynką i Serem - Składniki: 2 jajka 340 g mąki pszennej 130 g masła + ok. 1 łyżka do podsmażenia szynki

Słodka Strona
Ser dobry na wszystko. Nawet na brak Świąt... 199

wierzch. Uformować wieniec.  Odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut. Wyrośnięty wieniec opędzlować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, posypać dodatkowo solą i pieprzem.  Piec w 180 st. C. przez 30-40 minut, aż ciasto będzie złoto-brązowe. Wystudzić na kratce. Smacznego! Jakaś nie w sosie jestem - głowa ciągle mnie boli, smak rumianku zbrzydł mi już całkowicie, i zupełnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze