sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:337/429)

Risotto z nutą azjatycką, grzybami shimeji i wołowiną 144

lubi grzyby nie będzie żałować. Można je na różne sposoby podawać, gotować, czy podsmażać, do zup, sosów dodawać, czy z makaronem, kaszą, ryżem zajadać. Składniki na ok. 3 porcje : 150 g ryżu do risotto, 1 średnia biała cebula, 3 łyżki oleju rzepakowego czosnkowego, 150 g grzybów shimeji brązowych,   1 mała puszka drobnego groszku, 200 g, 250 g drobno posiekanego

Moniki Smakołyki
pieczarkowo-ziemniaczano-jajeczne kotlety... 131

surowe jajko i blenderem wszystko zmiksować. Dodać natkę pietruszki posiekaną, wsypać tartą bułkę, pieprz mielony, sól czosnkową, masę dobrze wymieszać. Na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano - kotlety jarskie pieczarkowo- jajeczne ze szczypiorkiem są bardzo smaczne nie tylko na obiad np. w sosie pieczarkowym ale jako kotlety do pieczywa na zimno..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada Wieprzowa z Kabanosem i Mozzarellą w Sosie Marchewkowo-Paprykowym 119

DUDA 5 plastrów schabu 1 kulka mozzarelli papryka słodka w proszku sól pieprz 1 łyżka masła SOS: 2 marchewki 1/4 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 3-4 cebule szalotki 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku papryka ostra papryka słodka sól pieprz sól czosnkowa koperek suszony kurkuma woda około 600ml WYKONANIE: 1. Schab rozbić, posolić, popieprzyć, posypać czerwoną papryką w proszku

Dziś Ja gotuje
Pieczony kurczak z kratką z boczku i domowy sos pieczeniowy 129

nieco rozpusty, a właśnie to zagwarantuje Wam ten kurczak. Kurak jest soczysty w środku, z cytrynowo-czosnkowym aromatem, skórka jest chrupiąca, a dodatkowa chrupiąca warstwa boczku sprawia, że ma się go ochotę schrupać na raz. To jednak nie koniec, bonusem jest domowy sos pieczeniowy, który wyśmienicie podkreśli smak mięsa, a przy okazji pieczenia robi się niemal sam. Spróbujecie

Cooking Monster
Ziemniaki pieczone z czosnkiem wg Aleex 142

dań. Można je podawać z mięsem, pieczenią, bitkami i sosem. Świetnie smakują również z grzybami lub sosem pieczarkowym. To dobry sposób na wykorzystanie jesiennych ziemniaków, które, przechowywane w piwnicach, sporo straciły na smaku. Polecam. Składniki: • dowolna ilość ziemniaków • 1 główka czosnku • oliwa czosnkowa • przyprawa do ziemniaków • sól Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w grubsze talarki i zalać zimną

W mojej kuchni
Kotlet de volaille nadziewany serem i szynką 181

pokrojony ser, szynk\u0119 oraz rulonik mas\u0142a zio\u0142owo - czosnkowego. Zawi\u0144 szczelnie i zepnij wyka\u0142aczkami lub owi\u0144 specjaln\u0105 nitk\u0105.","text":"Na d\u0142u\u017cszym brzegu kawa\u0142ka mi\u0119sa u\u0142\u00f3\u017c pokrojony ser, szynk\u0119 oraz rulonik mas\u0142a zio\u0142owo - czosnkowego. Zawi\u0144 szczelnie i zepnij wyka\u0142aczkami lub owi\u0144(...)u0105 sa\u0142at\u0105 lodow\u0105 z cz\u0105stkami pomidork\u00f3w koktajlowych, polan\u0105 sosem vinegret.","text":"\u015awie\u017co usma\u017cone kotlety podaj z upieczonymi w piekarniku frytkami i chrupi\u0105c\u0105 sa\u0142at\u0105 lodow\u0105 z cz\u0105stkami pomidork\u00f3w koktajlowych, polan\u0105 sosem vinegret.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/kotlet-de-volaille-nadziewany-serem-i-szynka\/#wpzoom-rcb-direction-step-15946635090806552","image":""}]}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating

ProstePesto.pl
Spaghetti z klopsikami po włosku 309

wstawić do lodówki na czas przygotowywania sosu. Następnie przygotować sos. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Tak przygotowaną cebulę i czosnek zblendować wraz z oregano na gładką masę (tzw. papkę). Na dużej, głebokiej patelni rozgrzać masło wraz z oliwą. Zmniejszyć ogień i wrzucić masę cebulowo-czosnkową z oregano i podgrzewać na bardzo małym ogniu przez(...)klopsiki. Nie mieszać,  żeby klopsiki nie straciły swojego kształtu. Przykryć pokrywką i gotować przez 20 - 30 minut, przy czym po upływie pierwszych 10 minut delikatnie przemieszać całość. Ugotowany sos przyprawić solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Do odcedzonego makaronu dodać sos z klopsikami i delikatnie wymieszać. Spaghetti podawać oprószone startym parmezanem, posypane

Gospodyni Miejska
Cukinia duszona z fasolką szparagową w maślanym sosie 97

Cukinia duszona z fasolką szparagową w maślanym sosie Cukinia duszona z fasolką to prostota w wielkim stylu . Jest sezon na oba te pyszne warzywa więc nie żałujmy sobie , szczególnie jeśli mamy własny ogródek warzywny Doskonałe danie samo w sobie , jeśli tylko dodamy grzanki czosnkowe lub idealna przystawka do dań obiadowych .. Jak tylko chcecie lub macie fantazję . Prosta , pyszna potrawa , obowiązkowa(...)maśle rumienimy cebulę , dodajemy fasolkę i cukinię , gałkę muszkatołową , sól do smaku . Jak warzywa zaczną mięknąć , wsypujemy mąkę , mieszamy i wlewamy mleko . Dolewamy ciągle mieszając do momentu aż konsystencja sosu będzie Wam odpowiadać . Na koniec doprawiamy pieprzem , sypiemy siekanym koperkiem i serwujemy na gorąco Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Cukinia duszona z fasolką szparagową w maślanym sosie pochodzi z serwisu

Ogrodnik w podróży
Karczochy – jak je wybrać, przechowywać i przygotować na parze lub grillu 277

MAJONEZOWY Do miseczki wsypujemy suszony estragon, zalewamy sosem Worcestershire i sokiem z cytryny – czekamy aż estragon zmięknie, około 3-5 minut, dodajemy majonez i przeciśnięty dwukrotnie przez praskę lub roztarty bokiem noża na pastę czosnek. Solimy i pieprzymy (mocno) do smaku. Schładzamy w lodówce. Świetnie pasuje tu też czosnkowy majonez domowej roboty , wzbogacony świeżym lub suszonym tymiankiem. KARCZOCHY Z GRILLA(...)momentu aż skarmelizują się widoczne, ciemne pasy grilla (8-10minut). JAK TO UGRYŹĆ? Z całego karczocha odrywamy po kolei zewnętrzne listki, trzymając za końcówkę liścia maczamy w sosie i zeskrobujemy zębami mięsko spod okrywy łuski. Przy starszych karczochach może się okazać że jest go niewiele, w jaśniejszej części będzie go więcej. Gdy dotrzecie do fioletowych liści – pauza – wyjmujemy

Karo in the Kitchen
Zupa marchewkowa z mlekiem kokosowym 132

gruby kawałek imbiru 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 czubata łyżeczka kolendry z ziarnach 1/2 czubatej łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego) 1/3 łyżeczki chilli w proszku skórka otarta z wyparzonej limonki odrobina soku z limonki sól morska świeża kolendra do przybrania grzanki czosnkowe do podania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(...)jeszcze minutę. Dodajemy zawartość patelni do marchewek. Zalewamy całość 3 szklankami bulionu warzywnego i gotujmy ok. 20 minut – aż marchewki będą miękkie. Miksujemy ręcznym blenderem na gładko. Dodajemy sos sojowy, mleko kokosowe oraz skórkę otartą z limonki. Miksujemy ponownie. Na suchej patelni podprażamy kolendrę i kumin, aż zaczną pachnieć. Przesypujemy do moździerza i rozcieramy. Dodajemy do zupy wraz

Poezja smaku
Langosze 140

węgierskie langosze. Moja rodzinka wprost za nimi przepada Węgrzy najchętniej podają je posmarowane czosnkiem (lub masłem czosnkowym) z dodatkiem śmietany i sera żółtego. Ta wersja jest bardzo smaczna, ale według mnie o wiele lepiej sprawdzają się jako dodatek do lecza lub gęstego, mięsnego sosu. Zapraszam również po przepis na pyszne leczo z kiełbasą i warzywami Langosze około 10 sztuk Składniki

PatiGotuje
Warsztaty grillowe z firmą Sokołów 170

teamie pracować na nasz wspólny sukces.  Nasze menu zawierało:  grzanki z masłem czosnkowym, sałatkę z arbuzem i fetą, żeberka z grilla, szaszłyki,  grillowane warzywa, ziemniaczki pieczone z boczkiem i z oscypkiem, sałatka z rostbefem i wiele dodatków w  postaci sosów i dipów.  Stoły uginały się od bardzo dobrej jakości produktów.  Sommelier z firmy Czerwona

AZgotuj!
Sałatka z kurczakiem 118

sałatki), zmiksować je z surowym żółtkiem, musztardą, majonezem i skórką cytrynową. Na talerzu ułożyć sos, na nim składniki sałatki i posypać pokrojonym czosnkiem niedźwiedzim.    *użyłam kurczaka kukurydzianego, który ważył 1,5 kg. Kurczaka ugotowałam według przepisu na bulion . ** może być szczypiorek czosnkowy lub po prostu szczypiorek czy szczypior dymki. zastawa

królestwo garów
Kurczak słodko - kwaśny 117

przygotowania w 30 min! Przepis dla 4 osób Potrzebujemy: 4 udka z kurczaka 2 łyżki oliwy czosnkowej 1 czerwona cebula 2 czerwone papryki 300g kiełków fasoli (dodałam puszkę kiełków fasoli Mung) 1 łyżeczka przyprawy "5 smaków" 150g pokrojonego w plastry kasztana wodnego (pominęłam) Sos: 2 łyżki dżemu morelowego 2 łyżki sosu sojowego 250 ml soku ananasowego 3 łyżki ketchupu

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
A'la pizza z ciecierzycą z mąki gryczanej -oszukana pizza 322

rękami na natłuszczonej blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia ( blaszka z wyposażenia piekarnika 30 x 36 ) Wykładam sos i rozsmarowuję . Układam kolejno dodatki , na wierzchu rozkładam tarty ser. Piekę w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 20 – 25 minut. Podaję z ketchupem lub dipem czosnkowym.  Od jutra Tydzień azjatycki w Lidlu , polecam gazetkę , świetne produkty

Takie tam pichcenie
Bolo de caco 137

ciepło . Upieczony i przekrojony chlebek smarowany jest masłem czosnkowym z dodatkiem natki pietruszki to podstawowa wersja, ale nie jedyna. Bolo de caco serwuje się z kiełbasą chorizo , salami lub serem można spotkać również bardzo bogatą wersję z warzywami , pieczonym mięsem lub rybą. Zawsze podane z dodatkiem przeróżnych sosów . Kanapka taka przypomina pitę lub burgery. Dziś zapraszam na wersję podstawową podaną(...)Time 30 minutes Total Time 1 hour Servings 10 Author Anna Ingredients 500 g mąki pszennej 260 ml wody 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli Składniki na masło czosnkowe 100 g masła 2 ząbki czosnku 1 garść natki pietruszki 1 szczypta soli Instructions Mąkę przesiać do miski miksera, dodać sól. Do letniej wody dodać drożdże i wymieszać

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka makaronowa z rzodkiewką 128

fajne połączenie smaków, że postanowiłam przygotować ją ponownie, tym razem dodając do całości jeszcze pęczek rzodkiewek oraz wykorzystując inny makaron. Do sosu dodałam również nieco przyprawy do Tzatzików. Kiedyś tak mi zasmakowało to połączenie, że odtąd często robię sosy do sałatek właśnie w ten sposób. Prosto, szybko i pysznie. Tak wyszła ta sałatka. 250-300 g drobnego makaronu(...)szynki (u mnie polędwica wieprzowa) 1 pęczek rzodkiewek 4 jajka 1 zielony ogórek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 pęczka koperku przyprawa tzatziki czosnkowa sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy na półplasterki. Ogórka obieramy (usuwamy gniazda nasienne

Smaki Na Talerzu
szybkowar-gołąbki z włoskiej kapusty z kurkumą ryżowo-mięsne... 85

litra mielona łopatka 70 dag, koperek 1 pęczek, jajka 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, sól czosnkowa 2  łyżeczki, papryka ostra 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżka, kapusta włoska miękka 1 główka większa, olej rzepakowy - ile potrzeba woda 6 szklanek sos: wywar z gołąbków, mąka 2-3 łyżki, śmietana 12% 100 gram, przecier pomidorowy 100 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Masło czosnkowo- ziołowe 78

Szukasz przepisu na aromatyczny dodatek do grzanek, pieczonych ziemniaków lub steków? Koniecznie sprawdź przepis na to masło czosnkowo-ziołowe, które jest wręcz idealne do zapiekania. Ja

Gotujemywdomu.pl
Awokado zapiekane w boczku - pyszna przekąska, którą przygotujesz w kilka minut 129

cząstki awokado układać końcówką boczku do spodu. Podawaj z chrupiącym pieczywem i pikantnym ketchupem lub sosem jogurtowym. Jeśli lubisz dania z awokado, to spróbuj także i tego: Twarożek z awokado, pomidorem i papryką Sałatka z awokado i tuńczyka - idealna na kanapki Tosty z czosnkową pastą z awokado, z gruszką i suszonymi pomidorami w oliwie Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Langosz 262

podania jest ze śmietaną oraz żółtym serem. Choć na pewno dobrze smakuje też z okrasą czosnkową, śmietaną z czosnkiem, serem oraz podsmażoną paprykową kiełbasą (typowo węgierską), czy też z gulaszem. Przepis na mojego langosza pochodzi z ze strony przepisy.pl i jest podany z sosem ze śmietany i szczypiorkiem. Proponuję od razu zrobić podwójną porcję bo znika z talerza w mgnieniu

Mam apetyt na ...
Kanapa – Polska-Ukraina - łączy nas kuchnia 130

pojawiła się paląca się świeca oraz chleb. Okazało się, że jest to świeca z masła czosnkowego, które spalając rozpuszcza się. Chleb zanurzany w spływającym maśle był po prostu doskonały. Forma zaskakująca, ciekawa i do tego pyszna. Potem na stole pojawiają się ostrygi z sosami: chrzanowym, agrestowym oraz z lodami szczawiowymi. Dobrym uzupełnieniem była wódka Staritsky&Levitsky. Kolejne mini przekąseczki

królestwo garów
Sos pomidorowy – z pieczonych pomidorów 245

pół i przez dwa dni podałam z makaronem bavette. Ugotowany makaron wymieszany z gorącym sosem posypałam na talerzach serem corregio, pokrojonymi oliwkami i kaparami. Na wierzch – portugalskie wędzone na ciepło sardynki bez skóry, a do uzupełnienia całości – chrupiące pszenne grzanki z masłem czosnkowym i świeża bazylia. Użytkownicy talerzy byli więcej niż zadowoleni. Spróbujcie! SKŁADNIKI 500g pomidorów podłużnych 300g pomidorów malinowych

Karo in the Kitchen