sos beszamelowy - 1212 przepisów (strona:69/81)

Zapiekanka Moskiewska 849

To jest danie z serii "smakuje o niebo lepiej niż wygląda". Zawsze kiedy robię na obiad tę zapiekankę każdy pyta o dokładkę i nie

Prosty przepis na
Szparagi pod beszamelem 125

Zaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Szparagi pod beszamelem 125

Zaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Lazania z beszamelem 78

Lazania to jedno z moich ulubionych dań obiadowych. Robię ją minimum kilka razy w roku - zawsze wychodzi pyszna. :)

Prosty przepis na
Kalafior zapiekany pod beszamelem 111

Kalafior zapiekany pod beszamelem to bardzo smaczne wydanie kalafiora. Może być jako samodzielne danie, ale jako również dodatek do obiadu mięsnego. Ja taki kalafior podałam solo

Pieprzyć z Fantazją
Musaka z baraniną 137

Danie obiadowe na co najmniej dwa dni sprawi, że zatęsknicie na innymi greckimi specjalnościami.… Czytaj dalej Musaka z baraniną

Pij soki wyciskane
Tarta bezglutenowa z pomidorkami koktajlowymi 117

Pomidorki cherry są jednymi z naszych ulubionych warzyw "na ząbek" i fajnie się komponują z kruchym ciastem, które przecież wcale nie musi zawierać jajek ani glutenu

Wiszniówka
Chili con carne 173

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 261

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod serowym beszamelem 162

Zawsze uwielbiałam naleśniki z nadzieniem w wersji wytrawnej, a że dawno nie robiłam, to postanowiłam, że będą na obiad. Bardzo lubię wersję w greckim stylu z

Passions hobbies life
Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 234

Faszerowane papryki z mięsem mielonym to bardzo fajne i proste danie. Wystarczy trochę wyobraźni i w kilka chwil można zrobić coś naprawdę pysznego i wykwintnego. Samo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lazania z tuńczykiem 224

Lazania ta była moją pierwszą w życiu. Podejrzewam, że gdy pierwszy raz Tata postanowił ją zrobić, ja również pierwszy raz widziałam wtedy makaron typu lasagne 🙂 Tak

gotować!
Cannelloni 156

Wszystkie włoskie makarony mają na całym świecie rzeszę fanów, nie... Artykuł Cannelloni pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zapiekanka ziemniaczana z pomidorami 412

Jestem wielkim smakoszem wszystkich zapiekanek – zarówno tych ziemniaczanych jak i makaronowych. Do większości zapiekanek używamy mięsa mielonego, nie inaczej będzie również w tym wypadku. Jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 112

dodaję soku z cytryny, która wydobywa ich pełny smak.  Sałatki ze szparagów i grillowanych warzyw możecie użyć jako dodatek do dania głównego lub podać je z ulubionym sosem (proponuję beszamelowy lub cytrynowy z dodatkiem rozmarynu).  Oczywiście, jeśli tylko macie ochotę możecie przygotować szparagi według moich innych przepisów-zapraszam na  Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem

kulinarnyJa
Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 146

dodaję soku z cytryny, która wydobywa ich pełny smak.  Sałatki ze szparagów i grillowanych warzyw możecie użyć jako dodatek do dania głównego lub podać je z ulubionym sosem (proponuję beszamelowy lub cytrynowy z dodatkiem rozmarynu).  Oczywiście, jeśli tylko macie ochotę możecie przygotować szparagi według moich innych przepisów-zapraszam na  Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem

kulinarnyJa
Wegańska, trójwarstwowa lasagne 233

Lasagne składająca się z trzech, kolorowych warstw (pomidorowej, szpinakowej i pieczarkowej). Przepis brał udział w konkursie „Twoja Zielona Rewolucja” (link). Było o co walczyć

Bullio
Skorzonera, wężymord, czarny korzeń 196

fosforu i magnezu. Skorzonera jest też dobrym źródłem witamin z grupy B i witaminy C. Można przyrządzić z niej wiele dań: ugotować, polać masłem i bułką tartą lub sosem, np. beszamelowym. Można skorzonerę usmażyć w cieście naleśnikowym lub podać na słodko z miodem. Wykorzystuje się też ją w surówkach i sałatkach. Jak przygotować czarny korzeń? Najpierw trzeba go obrać

Qlinarnie i Qlinarnie
Lasagne bolognese 162

Prostokątne płaty makaronu to znak rozpoznawczy LASAGNE BOLOGNESE, która pozostawiona... Artykuł Lasagne bolognese pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Lazania alla bolognese 304

Lazania alla bolognese to chyba najbardziej popularna lazania w Polsce. Nie dziwię się bo jest pyszna. I nie taka trudna jak ją malują. Przepis na ragu

Wypieki i Rumieńce
Szparagi 164

znaczne ilości cennych składników mineralnych i witamin, ale najważniejsze, że są przepyszne! Można z nich przygotować wiele dań, najpopularniejsze są zupy, kremy, zapiekanki, sałatki. Doskonale smakują z najróżniejszymi sosami np. beszamelowym, holenderskim czy tartą bułką smażoną na maśle. Najbardziej popularne są białe i zielone, mniej fioletowe, które podobno mają najbardziej intensywny smak i zapach, są też bardziej słodkie, ale najmniej

Smakowity Blog Kulinarny
Niebanalne kotlety mielone + ryż z warzywami 334

paprykę, ale tak by została nieco chrupiąca. Ryż odcedzamy i mieszamy z warzywami. Prawda jakie proste? A jakie dobre. Pasuje do wielu rzeczy, a kiedy dodamy do niego sos, np. beszamelowy lub na bazie sera pleśniowego typu "Lazur" (albo podobnego, z zieloną/niebieską pleśnią) może stanowić samodzielne danie. Nasz pyszny obiadek :) Dzisiejsze pomysły są smaczne, tanie i szybkie, więc

Ratunku obiad
Lasagne rodem z Włoch 198

Proponuję proste - wbrew pozorom danie - klasykę kuchni włoskiej w trochę zmienionej formie. Klasyczna lasagne składa się z dwóch rodzajów sosów - bolońskiego i beszamelowego - ja przygotowałem to danie z pikantną wariacją na temat sosu bolońskiego i serkiem mascarpone, który moim zdaniem świetnie z nim kontrastował. Do przygotowania lasagni użyłem: płatów makaronu lasagne - użyłem zielonego makaronu szpinakowego, wyłącznie ze względu na jego

Wyprawy kulinarne
Restauracja Nowa Łódź (Al. Piłsudskiego 76) 203

poprosiliśmy o jak najmniejsze, degustacyjne porcje, bo nasze żołądki już były zapełnione. Z dań mięsnych wybraliśmy roladę z indyka faszerowaną szpinakiem, pomidorkami podaną ze szparagami, panierowanym kalafiorem i sosem pomidorowo-beszamelowym. To danie też muszę powtórzyć, pyszne mięso, kalafior panierowany i sosy - wyjątkowo dobre. I na koniec desery: smażone lody waniliowe w kokosowej skorupce z sosem z białej czekolady, bezikami

Corner With Recipes
Cannelloni nadziewane mielonym mięsem 1072

Czyli kolejne popisowe danie imprezowe:) Jednym z podstawowych sposobów na przygotowanie cannelloni jest nadzianie makaronu usmażonym mięsem i upieczenie go z sosem (pomidorowym lub beszamelowym) i żółtym serem. Otrzymujemy wtedy coś podobnego do lasagne. Ja natomiast zwykle robię cannelloni w wersji odrobinę lżejszej – bez sosu. Nie jest to może sposób zgodny ze sztuką, ale takie bardziej mi smakuje. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 139

mięsa, co idealnie sprawdzi się na danie wegetariańskie. Cannelloni to rodzaj włoskiego makaronu, który swoim wyglądem przypomina duże rurki. Najczęściej nadziewa się je mięsem mielonym z dodatkiem sosu pomidorowego lub beszamelowego. Jednak w chwili obecnej mamy wiele różnych odmian. Coraz bardziej popularnym farszem cannelloni staje się szpinak z dodatkiem ricotty. Jest to bardzo szybki i prosty przepis do przygotowania. Wykorzystujemy(...)szpinaku 150 g sera ricotta 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/3 szklanki startego parmezanu lub grana padano 12 rurek cannelloni 1 jajko 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu Składniki na sos serowy: 100 g startego sera (mozzarelli) 600 ml mleka 2 łyżki mąki Szczypta mielonego białego pieprzu 2 łyżki masła Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania farszu do cannelloni. Do malaksera dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Makaron z kalafiorem i cukinią zapiekany pod beszamelem z płatkami migdałowymi 75

sytuacjach i wcale nie trzeba  mięsa aby najeść się do syta. Zwykle najprostsze chwyty najlepiej się sprawdzają a kalafior z makaronem i cukinią  zapieczony pod kołderką kremowego sosu smakuje wręcz wybornie. Tę zapiekankę można podać o każdej porze, doskonale nadaje się zarówno na obiad jak i na kolację. Pomimo, że makaron nie uchodzi za potrawę szczególnie wyrafinowaną(...)sera np. mozzarella 3 łyżki płatków migdałowych Pęczek natki pietruszki do posypania Sól morska lub jarzynka   do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka masła   Sos musztardowo-beszamelowy: 500 ml mleka 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 1 pełna łyżka musztardy francuskiej-z ziarnami gorczycy Duża szczypta gałki muszkatołowej Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz

Wanilia i Kardamon
Szpinakowa kolacja :) Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem. 336

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka; mała cebula; ząbek czosnku; 0,5 kg szpinaku; żółta papryka; 2 łyżki serka twarogowego Bieluch; cannelloni pół opakowania; sól, pieprz; opcjonalnie: oliwa. Sos a'la beszamelowy: 2 szkl. mleka; 1 łyżka masła; 2 łyżki mąki; gałka muszkatołowa, sól, pieprz. ser żółty do posypania. Piersi myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę, ale małą, żeby(...)dodajemy zmiażdżony czosnek i serek. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy farsz wkładamy do cannelloni - zawsze kupuję taki, którego nie trzeba wcześniej obgotować. Układam rurki w naczyniu żaroodpornym. Następnie przygotowujemy sos: do garnka wlewamy mleko i je podgrzewamy. Masło mieszamy dokładnie z mąką, tak żeby nie było grudek. Do gorącego mleka dodajemy masło z mąką i przyprawy i mieszamy aż do rozpuszczenia

Miksturownik
Szpinakowy torcik naleśnikowy 167

naleśniki (3 naleśniki): 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 0,5 szklanki mleka 1 jajko szczypta soli farsz: około 700g mrożonego szpinaku sól, pieprz, czosnek do smaku sos (prawie;p) beszamelowy: szklanka mleka spora łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz, czerwona papryka, gałka muszkatałowa wg. smaku około 40g mozzarelli light Sposób przygotowania: Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy(...)doprowadzamy do wrzenia, wtedy ciągle mieszając dodajemy mleko z mąką mieszamy kilka minut, aż zgęstnieję, dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę podgrzewamy, aż ser się rozpuści, przyprawiamy wg. smaku wykładamy sos na wierzch naszego naleśnikowego torcika pieczemy w temp. 180 stopni przez około 15-20 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Klopsy mielone na włoskiej kapuście z sosem a’la beszamelowym. 159

Wracamy po dość długiej przerwie. Tym razem chcemy was zachęcić do wypróbowania klopsów, czy jak to woli kotletów mielonych zapiekanych na włoskiej kapuście z sosem podobnym do beszamelowego. Mielone klopsy na pewno każdy z was robi bardzo często, a niewielki dodatek sprawi, że po pierwsze będziecie mieli surówkę z głowy, kapusta nadaje się wyśmienicie, a po drugie zupełnie odmienicie swoje(...)się nie zważyła, my używamy Creme Fraiche i nie ma z tym problemu, ale w Polsce chyba nie jest ona dostępna, więc można sposobem naszych babć, wlewać łyżką powoli sos do śmietany i mieszać, aż będzie ona na tyle rzadka i ciepła, żeby dodać ja do sosu. Smakujemy i ewentualnie przyprawiamy solą lub pieprzem. Włoską kapustę siekamy w paski około

KasiaiKrzysiu.pl

Proponowane wyszukiwania