sos beszamelowy - 1212 przepisów (strona:66/81)

Przekąski i dodatki do potraw 174

szprotką Pająk z papryki    Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta francuskiego Sos beszamelowy Quesadilla z pieczarkami i serem Wafelki ryżowe ze szpinakiem Wafelki ryżowe z jajecznicą Wafle ryżowe z pastą z makreli

Aga w kuchni
NALEŚNIKI Z PIWA ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM – 4,50 zł 3292

naleśników. 10. SOS ŚMIETANOWY (2 min): do śmietany dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, nieco soli i pierzu. Mieszamy i równomiernie polewamy sosem wierzch naleśników. Możecie zrobić także sos beszamelowy zamiast śmietanowego – http://nerdskitchen.pl/2013/03/27/spaghettitagliatelle-ze-szpinakiem/ 11. PIECZENIE (15 min): całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut. Pod koniec obsypujemy wierzch żółtym serem i pieczemy jeszcze

Nerds Kitchen
Rura Gospodarza 191

kapusty, wszystko razem wymieszałam i doprawiłam przyprawami (papryka, sól, majeranek). Farsz wystudziłam. Następnie każdą rurkę nadziałam kapuścianym farszem, ułożyłam w żaroodpornym naczyniu (lekko wysmarowanym tłuszczem) i polałam sosem beszamelowym (może też być pomidorowy, albo oba pół na pół). Wszystko razem wylądowało w piekarniku na 15- 20 min (150st.)  Czy uwierzycie, że dziś pierwszy raz jadłam cannelloni

bastalena
Tarta(k) 221

starty ząbek czosnku, a potem wrzuciłam szpinak. Poddusiłam chwilę razem, wystudziłam. Tuńczyka odcedziłam z zalewy i rozdrobniłam.  Na wystudzony spód nałożyłam kolejno szpinak, tuńczyka, kukurydzę. Całość zalałam ciepłym sosem beszamelowym i zapiekłam przez 15-20 min. w 180st. do zarumienienia.  -------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ Powiązane posty: Pizza wiejska vs kebab Quiche z kurczakiem i brukselką

bastalena
Co do gara? Może carbonara! 151

podzieliłam na 2 części, rozwałkowałam na cienki, okrągły placek (w tym momencie można nastawić piekarnik na 200st.).  Przed nałożeniem farszu spód skropiłam oliwą i posmarowałam startym czosnkiem. Przygotowany sos beszamelowy w połowie rozsmarowałam na spodzie. Następnie ułożyłam plastry żółtego sera, salami, podsmażone pieczarki, cebulę i pomidory. Wierzch polałam resztą beszamelu i zapiekłam w 200st. przez 15min

bastalena
KartofLove Story 169

cienkie plasterki ( prawie jak na chipsy ). Brukselkę opłukałam, odcięłam końcówki, przekroiłam na połówki. W żaroodpornym naczyniu ułożyłam naprzemiennie warstwami ziemniaki i brukselkę, tak aby wierzch wieńczyły ziemniaki.  Przygotowałam sos beszamelowy, do którego dodałam starty żółty ser. Mieszałam, aż do jego rozpuszczenia. Całość wylałam na przygotowane warzywa. Naczynie przykryłam folią aluminiową i wstawiłam do nagrzanego piekarnika (180st.) na 30min

bastalena
Lasagne z góralskim akcentem... 311

Składniki: pierś kurczaka; 200 g pieczarek; cebula duża; 200 g oscypka; 1/2 puszki kukurydzy; 6 płatów lasagne; sól, pieprz, papryka ostra; 1 łyżka oliwy z oliwek. Zaczynamy od przygotowania sosu beszamelowego przepis  tu . Kurczaka kroimy w kostkę, cebulę również. Pieczarki kroimy w "talarki". Oscypka ścieramy na tarce. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy kurczaka, pieczarki i cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem

Miksturownik
Obiad. Przepisy na obiad. Co na obiad? 360

DANIA Z WOŁOWINY DANIA RYBNE DANIA Z MAKARONEM DANIA Z RYŻEM   Roladki schabowe z serem Cheddar Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą Conchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym Post Obiad. Przepisy na obiad. Co na obiad? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Lasagne 144

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lazania to zapiekanka z makaronem w kształcie dużych płatów, przełożonych sosem mięsno – pomidorowym oraz beszamelowym. Doskonale nadaje się na rodzinny obiad, jest pyszna i syta. Jestem pewna że Wam również posmakuje, przygotowuje ją dosyć często dla moich domowników, aż dziw że jeszcze jej nie umieściłam

Marta Gotuje
Klasyka – makaron z sosem pomidorowym 222

Niestety w Polsce przyjęło się, że makaron z sosem pomidorowym musi być przygotowany koniecznie z dodatkiem mięsa mielonego. Jest to bardzo błędne podejście, bowiem klasyczny włoski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Omlet ze szparagami 163

Omlet ze szparagami to szybkie i bardzo pożywne śniadanie. Oczywiście przygotujemy je głównie tylko w sezonie od końca kwietnia do połowy czerwca, kiedy to będą dostępne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Niebanalne mielone vol. 4 + prosty sos cebulowy 178

Tym razem proponuję mięso mielone w trochę innej formie. Z dużą ilością warzyw i ziarnami słonecznika, ale za to bez dodatku tłuszczu, bo pieczone. To taka

Ratunku obiad
Sos słodko – ostry 155

Nie każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również wykorzystać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szparagi z sosem holenderskim 110

Można z nich przygotować wiele smakowitych dań. Zupy, sałatki, zapiekanki, tarty. Doskonale smakują ugotowane i polane roztopionym masłem, delikatnie oprószone solą morską. Często podaje się je z różnymi sosami np beszamelowym, z bułki tartej smażonej na maśle, czy też holenderskim. Składniki: Sos holenderski 1/2 kostki masła 3-4 żółtka sok z 1/2 cytryny sól pieprz biały Potrzebujemy także: pęczek białych

Smakowity Blog Kulinarny