pizzy serowej . Jest to bardzo prosta i smaczna przekąska zarówno na co dzień, jak i na imprezę. Mini hot dogi świetnie komponują się z różnego rodzaju sosami jak pomidorowym, czosnkowym, BBQ itp. Najlepszą opinią jest fakt, że ekspresowo znikają ze stołu podczas wszelkich imprez. Śmiało możecie wpisać je np do menu na Sylwestra, który już niebawem. Składniki na mini(...)ciasto nie przypaliło się za bardzo, ale było lekko złociste. Gotowe mini hot dogi wyjąć z piekarnika. Podawać na ciepło lub na zimno w towarzystwie ulubionych sosów np. pomidorowego, czosnkowego, BBQ itd. Smacznego! — BTW całości bez dodatków: 530 g, 1253 kcal, B 95 g, T 85 g, W 13 g. W 100 g: 236 kcal
Ola la LCHFdługość parówki i będą miały kształt idealny. Do hot dogów możesz dodać również inne ulubione warzywa i sosy. Bazą zawsze jest dobrej jakości parówka i lekko przypieczona bułka. Możesz dodać ogórka świeżego, szczypiorek, prażoną cebulkę, tarty ser, dowolny sos np. BBQ, czosnkowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy hot dog – Składniki 4 podłużne bułki 4 parówki bardzo dobrej jakości garść mieszanki
To Musisz Wiedziećtych tłustych słodkości nie jestem jednak te mi naprawdę smakowały. Local Korner - miejsce z klimatem i pyszną pizzą. Wybiera się spód pizzy (zwykły, pełnoziarnisty i z brzegami serowymi), sos (pomidorowy, bbq i czosnkowy) oraz 5 dodatków (za kolejne lub "droższe" się dopłaca, ale te 5 zwykłych w cenie zdecydowanie wystarcza, nawet polecałabym brać mniej. Il Terzo Cerchio - w tym miejscu
Czarnawisienkawykorzystanie mięsnych (ugotowanych lub upieczonych) pozostałości po obiedzie, czyli paszteciki z dodatkiem smażonych pieczarek w cieście francuskim. Szybka, prosta i smaczna przekąska, która wyjątkowo dobrze komponuje się z sosem (polecam bbq ), może być również potraktowana jako dodatek- tradycyjnie- do barszczu czerwonego lub jako danie obiadowe- z duuużą porcją surówki :) Polecam! * ugotowane/upieczone mięso z kurczaka- 250 g * pieczarki
Kraina Miodem Płynącajest jednak suchy, czego trochę się obawiałam. Może następnym razem dodam trochę boczku. Na pewno wypróbuję wersję z grzybami. Chodzi mi też po głowie dodanie jakiegoś pikantnego sosu: worcestershire, BBQ, sojowego? Co jakiś czas fiksuję się na testowaniu różnych wersji jednego rodzaju dania. Coś czuję, że nadszedł czas na pasztety :)Składniki:2 ugotowane ćwiartki kurczaka (0,5kg)1/2 dużej ugotowanej
W kuchni wieczoremcuda! ;)))Ja uwielbiam te burgery, smak łososia wyczuwalny jest bardzo delikatnie, ogórek wcale nie dominuje nad całością, ale nadaje bardzo ciekawy smaczek, a jeżeli zaserwujecie do nich jeszcze sos np. BBQ, to już bajka! ;)Z czystym sumieniem mogę polecić te burgery, smakować Wam będą na pewno! :)* łosoś- 140 g* ogórek kiszony- 1 średniej wielkości* jajko- 1 szt.* koper
Kraina Miodem Płynącapozostałymi produktami, aby uzyskać bardzo smaczne, bardzo sycące kotlety.Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii, a podaje z sosem np. BBQ.Mogę Wam też polecić przepis z kurczakiem w roli głównej, to coś pysznego kurczak po cygańsku.Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek, przepis na 12 sztuk sporych kotletów:SKŁADNIKI1(...)wlewamy mleko, doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i suszonym tymiankiem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Kotlety smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Wykładamy na talerz podajemy z dipem BBQ. Z tej ilości wychodzi 12 dużych kotletów.Smacznego! The post Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięposiekaną pietruszką. Podane na sałacie i przełożone grillowanymi plastrami bakłażana. oraz Wieżę szczęścia , czyli grillowane skrzydełka kurczaka, marynowane w sosie BBQ Winiary z dodatkiem przyprawy do skrzydełek z miodem i piwem, podane na plastrze grillowanego ananasa w białym winie z dodatkiem rozmarynu i miodu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsteki kladziemy na grillu Wkladamy razem i pieczemy tyle co frytki Po upieczeniu gotowe do podania Mozna do tego zrobic saltke i steki dobrze smakuja z sosem BBQ Ps. Jest to obiad ktory robi moj maz zawsze, takze to jego przepis. Moge powiedziec tylko tyle, ze swietnie smakuje i jest szybki do przyzadzenia
Klaudynkowa kuchniapuszka krojonych pomidorów - 1 mały koncentrat pomidorowy - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy - 2 łyżki octu sherry - 1 łyżka sosu Worcestershire - 1 chluśnięcie sosu Mad Dog Chipotle BBQ - 1/2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki - szczypta cukru - 2 liście laurowe - 2 ziela angielskie - 1/2 łyżeczki pieprzu - 1/2 łyżeczki oregano - 1/2 łyżeczki bazylii - odrobina soli - łyżka masła Sposób przygotowania: Śledzie moczymy(...)kroimy. Czosnek bardzo drobno siekamy. Na innej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy czosnek z cebulką. Dodajemy zmiksowane pomidory, koncentrat, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy. Doprawiamy sosem Worcesterhire, Mad Dog Chipotle BBQ, słodką, wędzoną papryką, pieprzem i solą. Zdejmujemy z ognia. Wrzucamy pokrojone kurki i wlewamy ocet sherry. Całość mieszamy i studzimy. Śledzie umieszczamy w zimnej zalewie. Całość przekładamy
DominikaDolcistopniach Cejsjusza. W połowie pieczenia burgery należy przewrócić. Gotowe burgery serwować z dowolnymi warzywami i sosem. Ja użyłam sosu tysiąca wysp ale można użyć ketchupu, majonezu, bbq czy nawet sosu czosnkowego. Burgery z selera z serem i sosem tysiąca wysp Smacznego! Burgery z selera z serem i sosem tysiąca wysp Sos tysiąca wysp w wersji domowej to nic innego
mecookswędzonego tofu (lub tempeh) Marynata (jak w przepisie na wegański bekon z grzybów portobello ): 6 łyżek oleju 4 łyżki gęstego sosu do grilla (ja używam Classic BBQ Sauce) 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki syropu z agawy (lub klonowego) 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki czosnku w proszku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
Lamarida.plRolersy z ciasta francuskiego... Potrzebne będą : Sos: - opakowanie ciasta francuskiego - łyżka koncentratu pomidorowego - łyżka ketchupu - łyżka sosu salsa lub bbq (można zastąpić dodatkową łyżką ketchupu - płaska łyżka ziół prowansalskich - pół łyżeczki czosnku granulowanego Ponadto : - 25 dkg szynki - 100 g sera -1 jajko Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą, smarujemy
Pelusiowa Kuchnia