Inauguracja sezonu grillowego już dawno za nami, ale szczyt dopiero nadchodzi. Majówka, Boże ciało i wakacje, dużo okazji aby wrzucić coś na
kuron.com.plbyła już sprzątnięta, a my głodni, tu z pomocą przyszedł Grill Kamado Mini. Postanowiłem przygotować nam szybkie szaszłyki z indyka z wędzoną słoniną. Muszę przyznać, że często urządzenia do BBQ nie grzeszą urodą. Zupełnie inaczej jest z Grillem Kamado Mini , ze względu na wykonanie z wysokiej jakości glazury i ceramiki (grubość 1,5cm), jego wygląd jest oszałamiający. Stwierdziliśmy wręcz(...)indyka 150 g wędzonej paprykowanej słoniny 1 cukinia 200 g drobnych pieczarek 1 papryka czerwona Marynata: 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki słodkiego sosu chilli sól, papryka ostra mielona Przygotowanie: Indyka pokrój w sporą kostkę. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj
kuron.com.plKebabowe szaszłyki z szynki Szaszłyki , to chyba najczęściej pojawiająca się potrawa z grilla . Cóż , są proste do zrobienia , nie wymagają nic poza fantazją , no i są
Ogrodnik w podróżykrawędź (4 cm) pozwala wygodnie obracać potrawy na patelni jest duża, ma średnicę 31 cm pasuje do wszystkich grilli gazowych (również jest dopasowana do systemu Weber Gourmet BBQ System) Żeliwo jest materiałem naturalnym, równomiernie rozprowadza ciepło, co wpływa na smak potraw. Jeszcze jedna ciekawostka - podczas smażenia na żeliwnej patelni wytrąca się niewielka ilość żelaza, które przenika do pożywienia(...)dente. Na patelnię z warzywami wyłożyć kotleciki, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec na funkcji grill ok 15 minut. Podawać np. z ljutenicą, ajvarem lub innym ulubionym sosem i pieczywem. Smacznego! *Wpis powstał przy współpracy ze sklepem Decofire
Obiad gotowyJest wiele sposobów na ziemniaka w mundurku. Chcąc podać ziemniaka w mundurku z rusztu z pięknym wzorkiem grillowania, musimy wcześniej ziemniaka ugotować, upiec lub uparować. Jest
Sztuka gotowania w/g SamirySKŁADNIKI NA 4 osoby: 2 bakłażany 1 awokado 1 duży pomidor mięsisty (mięsny) lub 2 mniejsze 2 cykorie 2-4 małe zielone podłużne papryki 2-4
Sztuka gotowania w/g Samiryklasyka wprost z południa Stanów Zjednoczonych. Tam szarpana wieprzowina jest najczęściej przygotowywana na grillach, gdzie przez długie godziny mistrzowie BBQ pilnują jej niczym najcenniejszego skarbu. Wbrew pozorom, mięso przygotowane w ten sposób w cale nie jest trudne do zrobienia. Wystarczy dosłownie kilka minut pracy, a potem sporo cierpliwości. Efekt? Zachwycający! Rozpływające się w ustach mięso, które dosłownie rozpada się(...)żaroodporne i piecz pod przykryciem przez 6 godzin. Następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze godzinę. Gotowe mięso przełóż na deskę i poszarp na cienkie włókna przy pomocy dwóch widelców. Sos jaki pozostał w naczyniu żaroodpornym zredukuj, aby lekko zgęstniał. Możesz go dodać do szarpanej wieprzowiny, aby zyskała jeszcze więcej smaku. Zobacz też inne przepisy na wieprzowinę Wieprzowina w cydrowym sosie
okolicepalnika.pl