zarumienią - sezam łatwo się może przypalić, więc trzeba pilnować i co jakiś czas przekręcać nasze kotleciki. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i zajadamy się podając z sosem bbq lub innym ulubionym :) Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe PoleNastępnie zdejmuję folię i dopiekam jeszcze 15 minut. Podczas dopiekania, można zwiększyć temperaturę do 200 stopni i włączyć górną grzałkę, aby skrzydełka mocniej się zrumieniły. Skrzydełka pieczone w sosie BBQ, podaję z ziemniakami pieczonymi w piekarniku, frytkami lub bagietką. Smacznego
Smak mojego domunajprostszy i najszybszy wegański deser jaki jadłam. W tym miesiącu miałam obsesje na punkcie kanapek z tostowanym pieczywem, hummusem, suszonymi pomidorami, sałatą i sosem BBQ. Polecam spróbować taką kombinacje :) Kolejnym ulubieńcem są domowe pomidory suszone, które robiłam na przełomie sierpnia i września. W tym miesiącu jadłam je ze wszystkim :). Tutaj możecie znaleźć
wegujemydostaniemy bylejakości i tłustych, niezdrowych dań. W większości propozycje w menu są „fit”. Świetnym przykładem są pieczone frytki z batata, selera i buraka zaserwowane z własnej roboty sosem BBQ. Co polecam zamówić? Obecnie w menu dla roślinożerców mamy trzy kanapki, dwie zupy, makaron, pizze, koktajle, frytki, ciasto, ciastka, kawy… jest w czym wybierać. Jeśli jednak miałbym polecić
Blendmannawet sos do pizzy z NY ! Tym razem tajemnicę smaku upatruję w użyciu melasy trzcinowej, a konkretnie jej rodzaju zwanego black treacle. Żaden sztuczny dym nie jest potrzebny do sosu bbq jeśli zaopatrzycie się w to czarne smoliste cudo. Przyda się również (może przede wszystkim) do przeróżnych wypieków, więc rozejrzyjcie się po jakichś kuchniach świata, czy innych
zadanie-gotowaniePrzepis banalnie prosty ale pomyślałam, że podsunę Wam świetny pomysł na szybką przekąskę np. na imprezę :) Ja uwielbiam jeść je z sosem czosnkowym albo z sosem BBQ ( i tu muszę się przyznać, że najbardziej smakuje mi ten z paczki, a dokładnie jest to Party Dip Barbecue marki Prymat). Składniki: parówki 6-8 szt. ciasto francuskie 1 op. Ciasto kroję
Kuchnia Vikisamą myśl, dostaję ślinotoku. W lokalu znajdziecie także inne dania, ale polecam wybranie burgera. Ja zdecydowałam się na klasycznego (wołowina, bekon, ser cheddar, pomidor, ogórki konserwowe, czerwona cebula, sałata, sos bbq lub ketchup, musztarda, majonez). Foodporn jednym słowem
Moja pasja smakuteż dodatkami do burgera. Na blogu znajdziecie przepisy na burgera z seitanu i burgera z batatów i żółtej soczewicy. Ostatnio zasmakowałam w burgerze batatowo-jaglanym z hummusem paprykowym i sosem bbq i dodatkiem smażonego
wegetalerzestopni). Na dolną część bułki ułożyć kolejno: liść sałaty lodowej, burgera, plasterek pomidora, kilka plasterków ogórków konserwowych, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Na górną część bułki nałożyć około łyżki sosu bbq. Burgera złożyć, lekko docisnąć. Podawać z frytkami. Smacznego! Makra
Zgrabne GotowanieTen słodki sos barbecue jest po prostu pyszny. Doskonale pasuje do kurczaka. Ze względu na dużą zawartość cukru zawartą w tym sosie należy pamiętać żeby używać
naRuszcieplastry surowego boczku 1 duży pomidor 2 liście sałaty lodowej lub rzymskiej 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy (np. angielskiej, dijon) kilka kropli tabasco (lub ostrego sosu bbq) szczypta suszonej bazylii Wykonanie: Boczek usmażyć na patelni do momentu kiedy zacznie stawać się chrupki. Z pieczywa zrobić tosty lub pozostawić świeże. Posmarować mieszaniną majonezu i musztardy. Na dolnej kromce
zadanie-gotowaniedymem aż będą pięknie pachnące i opalone (około 1 godz. ). Przepis na wędzone jajka. Składniki: 6 jajek ¼ szklanki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon ½ łyżeczki tartego chrzanu 1 łyżka ulubionego sosu BBQ ½ łyżeczki chili sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i ostudzić. Umieścić jajka bezpośrednio na ruszcie wędzarni Bradley Smoker rozgrzanej do 110 stopni i wędzić
naRuszciewstawić je do piekarnika. Po upieczeniu dajemy im w piekarniku ostygnąć. Na obiad – można je zjeść na zimno, podgrzać w piekarniku zawinięte w folię aluminiową albo posmarować glazurą – np. sosem BBQ i wstawić pod górną grzałkę piekarnika. Albo pociąć na zgrabne kawałki z jedną kostką i odgrzać na teflonowej patelni. SKŁADNIKI "DRY RUB" 2 łyżki stołowe papryki słodkiej mielonej
Karo in the Kitchen