sok - 13499 przepisów (strona:504/900)

Zapiekanka bolońska (lasagne dla leniwych). 198

kolor surowizny. Dołożyć pomidory wraz zalewą. Uzupełnić przyprawy: pieprz, czosnek granulowany, papryki, w razie konieczności sól. Całość gotować na małej mocy palnika około 15 minut, tak by odparować część soków. Wyjąć z sosu liść laurowy. Sos boloński ułożyć na makaron. Jest to ważne by makaron przykryć sosem dokładnie, inaczej zrobi się w tych miejscach twardy. Na całą zapiekankę zetrzeć pozostały

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto na pierogi – najlepsze, moje ulubione 388

pomocą szklanki wycinam koła. Używając kciuka i palca wskazującego rozpłaszczam brzegi . Na środek kładę łyżeczkę lub 1,5 farszu. W przypadku owoców lepiej dodać ich mniej, gdyż jak puszczą sok może ciasto nam się rozkleić. Brzegi ciasta należy dokładnie zlepić, można pomóc sobie widelcem – brzegi będą ładnie wyglądały. *ciasto dość szybko obsycha, więc lepiej je przykryć. Do wyrobienia kolejnej

Niebieski kubek z kawa
Ziemniaczane kotlety z kaszą jaglaną i cukinią. Niezwykle aromatyczne. Najsmaczniejszy recycling obiadowy. Wegetariańskie. 356

życia. Ziemniaki są łatwostrawne, dostarczają dużo energii. Mogą go spożywać diabetycy i otyli, jest powlekający. Sprzyja pracy jelit. Jest przeciwwrzodowy dzięki zawartości witaminy U , która występuje również w soku surowej kapusty, ma właściwości gojące, uspokaja śluzówkę przewodu pokarmowego. Ze względu na dużą zawartość potasu i magnezu działają przeciwskurczowo i moczopędnie, regulują one bowiem wapń, tworzą sole rozpuszczalne w wodzie, dzięki

Naturalna Kuchnia
Kaczka wōniajōnco rozmarynym (Kaczka z nutą rozmarynu) 137

słodke kartołfle- i szłołt, i… wszysko my ze mojōm Babōm zezarli 10 Smacznego 1 wejdzie 2 przepis 3 kredensie, kuchennej szafce 4 parapecie 5 przynudzanie, gadanie głupot 6 sok 7 piekarnika 8 kubku 9 do niej 10 zjedli Artykuł Kaczka wōniajōnco rozmarynym (Kaczka z nutą rozmarynu) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Warzywa do pochrupania 196

odłożyć na chwilę na bok. Odlać z ogórka wodę. jogurt naturalny, dwa ząbki czosnku - wycisnąć, pieprz. Mój sos był troszkę odchudzony, ale można go jeszcze bardziej doprawić, dodać troszkę soku z cytryny czy też majonezu.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Rafaello migdałowe z ajerkoniakiem 321

migdałowe z ajerkoniakiem Składniki: Biszkopt: 7 dużych jajek 200g cukru 230g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego Do nasączenia: 200ml wody sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 500ml mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3-4 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 szklanka ajerkoniaku (lub advocaata

Mała Cukierenka
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 127

wybornie. Przy cieście drożdżowym pamiętajmy, żeby wszystkie składniki ciasta miały pokojową temperaturę. Mąką w rabarbarze jak i posmarowaniem ciasta jajkiem zapobiegnie ewentualnemu zakalcowi, bo rabarbar puszcza w trakcie pieczenia sok. Drukuj Ciasto drożdżowe z rabarbarem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 1 kg rabarbaru 500 g mąki 2 jajka 100g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 100 g cukru 1/2 kostki

Mieszam w Garnku
Surówka z młodej kapusty 113

Dorzucamy drobno posiekany koperek i dymkę. Mieszamy olej z musztardą. Zrobi się emulsja. Polewamy surówkę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Próbujemy. I jeśli za mało ostra doprawiamy sokiem z cytryny, bądź musztardą. Wszystko. Szybkie, smaczne i cudownie kolorowe i zdrowe. Post Surówka z młodej kapusty pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Drożdżówka ślimak bogato nadziana 190

jajko ¼ łyżeczki soli NADZIENIE: 1 słoiczek domowego dżemu truskawkowego [300ml] – musi być gęsty i dobrze odparowany LUKIER: 1 szkl. cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 2-3 łyżki soku z cytryny Masło roztopić w garnuszku na wolnym ogniu. Dodać mleko i lekko podgrzać, aby było ciepłe. Po zdjęciu z ognia wkruszyć drożdże i dołożyć po 1 łyżeczce mąki i cukru

Grunt to przepis!
Babeczki z mąką dyniową i czekoladą 138

kulinarnie. Sobotni spacer na gdański Bio Bazar (świetne miejsce, gdzie można kupić składniki najlepszej jakości) zainspirował mnie do stworzenia przepisu na fajne, zdrowe muffiny śniadaniowe. Bazujące na mące dyniowej, soku jabłkowym, naturalnym jogurcie, jajach od szczęśliwych zielononóżek a podkręca je gorzka czekolada.Czyż może być coś piękniejszego niż słodkie, błogie lenistwo? Tak ! Słodkie, błogie i zdrowe.... Zapraszam ! Dyniowe muffiny

Wielki apetyt
Tort Kinder 1375

łyżek cukru Składniki na krem: 400 g śmietany kremówki 200-250 g mlecznej czekolady 1 śmietanyFix lub inny utrwalacz do bitej śmietany +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 50 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję), dowolne słodycze Kinder do dekoracji Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można

Ciastkozercy
MAKARON Z KURCZAKIEM, BOCZKIEM I KOZIM SEREM W KREMOWYM SOSIE 217

grubsze plasterki oliwki i całą żurawinę, podsmaż wszystko 1-2 minuty .  Do garnka z makaronem dodaj boczek z cebulą, kurczaka z oliwkami i żurawiną wraz z powstałymi sokami, podgrzej całość, mieszając dokładnie. Dorzuć poszarpany kozi ser i śmietankę. Ma powstać jednolity, aksamitny sos. Gotowe danie możesz posypać świeżo posiekaną bazylią. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim 169

prażymy na suchej patelni, następnie rozcieramy w moździerzu. Dodajemy suszony czosnek niedźwiedzi, rozcieramy z kolendrą. Filety oprószamy solą himalajską, świeżo zmielonym czosnkiem suszonym oraz mieszanką kolendry i czosnku, skrapiamy sokiem z cytryny. Umyte papryki pozbawiamy gniazd nasiennych. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, oprószamy solą himalajską. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko
Bakłażanowy kotlecik 635

smażenia Najpierw bakłażan - kroimy go w kostkę (razem ze skórką). Żeby nie był gorzkawy dodajemy soli, odstawiamy na 10-15 minut a następnie przepłukujemy i wyciskamy z niego ostatnie soki. Podsmażamy na patelni. Ręcznikiem papierowym odsączamy i mieszamy w misce z pozostałymi składnikami. Proponuję użyć mieszacza ostatecznego to jest blendera. Obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na patelni (lub gotujemy

Przepysznik - BLW i nie tylko