Robi się ciepło, bardzo ciepło! Choć do lata jeszcze kilka tygodni, za oknem już upał, dlatego w kuchni musi być lekko i orzeźwiająco. Po prostu nie
Słodkie PrzyjemnościW tak duże, dla niektórych nawet za duże upały, naszym obowiązkiem jest pić jak najwięcej płynów, najlepiej, aby była o woda, gdyż jest najłatwiej przyswajalna dla
Słodkie PrzyjemnościKtóregoś razu na targu, sprzedając czereśnie, stanęłam przy stoisku z domowym białym serem i innymi domowymi wyrobami. Skusiłam się (choć przyznam szczerze, że kupowanie nabiału czy
Słodkie PrzyjemnościJestem Ada i jestem łasuchem. I to strasznym! Mniej więcej raz na dwa tygodnie chodzą za mną dania mączne - zazwyczaj są to naleśniki (w okresie jagodowym
Słodkie PrzyjemnościCiepło? Upały nie odpuszczają? I dobrze! W końcu mamy lato :) Jednak czasem zbyt dużo ciepła też nam przeszkadza, dlatego warto zaopatrzyć się w coś co pomoże
Słodkie PrzyjemnościSkoro tu trafiliście to znaczy, że chcecie sami stworzyć domowe słodkości. A skoro macie taką ochotę to może spróbujecie przygotować domowe, żurawinowe szyszki z crunchy czekoladowym
Słodkie PrzyjemnościNa 1 kanapkę:2 kromki tostowego chleba pełnoziarnistego1 - 2 łyżki majonezuwędzony łosoś (pokrojony na kawałki)1 jajko ugotowane na twardo (pokrojone na plasterki)kilka listków rukoliświeżo
Świat Domowej KuchniTen deser wymyśliłam sobie w tamtym roku. Była wtedy jesień. Zapamiętam ją jako piękną jesień bo mimo tego
happycreatiff.blogspot.comOd lat nie jadam kupnych wędlin. Nie podoba mi się ich smak, konsystencja, skład, to że po kilku dniach robią się obślizgłe... Czasem jedynie skuszę się
chwile dla mnieW lodówce zalegały mi białka, więc musiałam w jakiś sposób je wykorzystać. W głowie zaświeciła mi się lampka, aby usmażyć białkowego omleta!Składniki:4 białka2 żółtka2
Truskawkowa FiestaPamiętacie mój Schab z szynkowaru? Jeśli tak to świetnie, Ci którzy nie pamiętają, nazwa jest podlinkowana, można kliknąć dla przypomnienia. Worki do szynkowaru skończyły mi się
Blondynka GotujeWitajcie kochani!Jako że przygotowania do wyjazdu pochłaniają cały mój wolny czas, przez chwilę nie pisałam. Za to z każdym zrobionym obiadem zbierałam coraz więcej pysznych
Gotowanie to kochanieTo już prawie dwa lata, a mnie wydaje się, jakbym skończyła pisać wczoraj. Niby to samo miejsce, te same zapachy, Ci sami
Gotowanie to kochanieNa blogu coraz częściej zaczną pojawiać się przepisy na dania wegańskie lub bezglutenowe. Placuszki mogą się rozwalać, dletego trzeba je smażyć na większym ogniu i
CzarnawisienkaOj, działo się u nas przez ostatni miesiąc... Najpierw moje przeziębienie, potem dwa razy przeziębienie Skarbka, roczek Skarbka, roczek jego koleżanki, paskudny wirus komputera, którego za
chwile dla mnie