śniadanie - 17689 przepisów (strona:911/1180)

Jajecznica z oliwkami 216

Składniki:2 jajka1/2 małej cebulki3-4 łyżki zielonych oliwek (u mnie z papryką)sólolejSposób przygotowania:1. Cebulę drobno siekamy, oliwki kroimy w plasterki.2. Cebulkę podsmażamy delikatnie

Kuchnia domowa Ani
Parówki w cieście francuskim 247

Oto szybka i pyszna propozycja na ciepłą kolację :)Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego4 parówki hot-dogowekilka plasterków żółtego sera1 jajkoSposób przygotowania:1. Ciasto rozkładamy, kroimy na

Kuchnia domowa Ani
Koktajl wspomagający odchudzanie # 1 1989

Coś dla osób dbających o linię. Koktajl, który poprawi naszą przemianę materii i doda sił na wiele godzin. Polecam.Koktajl wspomagający odchudzanie # 1 Drukuj przepis Składniki4 łodygi

CoolinarniePL
Pyszna pasta z tofu i suszonymi pomidorami 189

Wczoraj na obiad przygotowałam wegańską zupę tajską i z przygotowań została mi kostka tofu. Długo zastanawiałam się, jak ją wykorzystać, w końcu stanęło na paście do

My Culinary Art
"Smoothie" grapefruitowo-pomarańczowe 217

Zamiast zwyklego soku pomaranczowego na sniadanie,lepiej zmiksowac kilka owocow w calosci i zjesc bardzo pozywnego "drinka".Jest to wlasciwie gesta pulpa owocowa i o to chodzi.Naturalny miazsz owocow zageszcza go i dostarcza naszemu organizmowi cale bogactwo witamin, mnostwo blonnika,ktory wymiecie zlogi cholesterolowe,bedzie zbawienny dla naszej urody i szczuplej sylwetki.Pozadane jest posiadanie porzadnego miksera.Gdy owoce sa dojrzale

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielone szparagi z jajkiem sadzonym i grzanką 187

Szparag z jajkiem to polaczenie smakowe- idealne.Nadaje sie zarowno na wykwintne sniadanie,jak i lekki posilek obiadowy. Nazwa szparaga pochodzi z jezyka greckiego asparagus czyli mlody ped.Kariere szparaga rozpoczeli  4500 lat temu Rzymianie.To wlasnie z Wloch  szparag wyruszyl na podboj Europy.Tak przywedrowal do Niemiec. Dzis Niemcy sa wielbicielami szparagow.To one wiosna obejmuja panowanie na tutejszych stolach.Przyznam sie szczerze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bakłażan faszerowany mięsem i kaszą jaglana 202

danie obiadowe lub bedzie swietna kolacja.Dodatek ugotowanej kaszy jaglanej sprawi,ze nadzienie miesne bedzie mieciutkie i delikatne.Bardzo proste i naprawde szybkie danie do przygotowanie.Jesli planujesz to danie ,ugotuj na sniadanie wiecej kaszy jaglananej,a uporasz sie z nim w expresowym tempie. Sos jogurtowy dopelni smak faszerowanego baklazana.Jesli do sosu dodasz jeszcze posiekane listki miety,szykuje sie prawdziwa uczta.Zatem do dziela.Zapraszam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chlebek dyniowy, a właściwie chałka z dynią 203

miazsz. Smak ma niezwykle wykwintny,poniewaz dyni towarzyszy smak anyzku,miodu i skorki cytrynowej,choc moze nie wszystkich zachwycic. Chlebek najlepiej smakuje ze slodkimi dodatkami .takze idealny bedzie na sniadanie,przepyszny rowniez z samym maslem. Skladniki na 2 chlebki: 250 g miazszu dyniowego pokrojonego w kostke( uzylam dyni Hokkaido) 1 lyzeczka nasion anyzku skorka starta z 1 cytryny 2 lyzki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi orkiszowe z kasza gryczana i quinoa 200

szklanka przegotowanej cieplej wody 1 szczypty soli 1 lyzka dobrego oleju Skladniki na farsz: 1 saszetka ugotowane kaszy gryczanej 250 g ugotowanej kaszy quinoa (ugotowalam wieksza porcje na sniadanie) 1 duza cebula 1 jajko 1 lyzeczka majeranku,sol,pieprz 1 lyzka smalcu+smalec ze skwarkami jako omasta Wykonanie:  Ugotowac obydwie kasze.Przestudzic. Skladniki na ciasto pierogowe wyrobic w misie robota

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chałka makowa i co o maku warto wiedzieć 160

napuszenia.W miedzyczasie nastawic piekarnik na 200°C. Chalke posmarowac zoltkiem rozmaconym z mlekiem i posypac cukrem.Piec w 200°C 25-30 minut,az sie ladnie przyrumieni. Swietna na sniadanie lub podwieczorek z domowa konfitura,dzemem lub samym maslem.Osobiscie taka lubie najbardziej.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pochwała jajka-to warto wiedzieć 146

kazdej zrownowazonej i zdrowej diecie.Jajka sa poza tym bardzo wdziecznym produktem w kuchni.Mozna z niego wyczarowac niezliczona ilosc smacznych i bardzo.szybkich dan.Jajko na miekko to przeciez krolewskie sniadanie. W Polsce najczesciej spozywa sie jaja kurze,czasem tez kacze,gesie i przepiorcze (wiecej mozesz przeczytac tutaj: http://frosch.blogspot.de/2014/03/tostowe-muffinki-z-przepiorczymi.html .Ostatnimi czasy wzosla popularnosc jaj strusich. Kupujac jajka najchetniej wybieramy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wielkanocny "sos polski" 175

bardzo wiedzialam jak zatytulowac post,bo w domu nazywany byl po prostu sosem chrzanowym.W "Kuchni polskiej" znalazlam jego prawidlowa nazwe-sos polski.Jest przepyszny,a swoim smakiem uswietni swiateczne sniadanie ,obiad i kolacje.Nadaje sie bowiem idealnie do jajek,wedlin i mies na zimno,a takze do pieczonych warzyw.Nieslychanie prosty do przygotowania,w czasie Wielkanocny wrecz blyskawiczny,bo jajka na twardo tylko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Omlet z czerwona cebula i octem balsamicznym 131

sprawa dodatku bialego octu balsamicznego plasuje ten omlet wsrod naprawde wykwintnych dan.Uniwersalnosc omletu jest tak duza,ze sprawdzi sie on jako przekaska lub glowne danie  i na sniadanie,obiad czy kolacje.Koniecznie sprobuj,bo omlet w wydaniu z tak przygotowana czerwona cebula jest po prostu pyszny. Skladniki na 2 porcje: 2 czerwone cebule 3 lyzki masla 1,5-2 lyzek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone z kaszą jaglaną 217

zemlec,dodac do mielenia namoczona bulke cebule i czosnek obrac.pokroic w drobna kostke . Przysmazyc na patelni,bez zrumieniania do zmielonej masy dodac jajko oraz ugotowana kasze jaglana (ugotuj na sniadanie podwojna porcje jaglanki a skrocisz czas przygotowania kotlecikow).Mocno przyprawic sola i pieprzem.Mozesz dodac ulubione ziola z masy miesnej wilgotnymi rekami formowac owalne kotlety.Obtaczac w bulce tartej i smazyc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotleciki mielone z łososia i kaszy jaglanej 205

czubate lyzki chrzanu ze sloiczka 1 czubata lyzka bulki tartej 1 lyzeczka soli pieprz czarny 2 czubate lyzki szczypiorku maslo ghee-do smazenia Wykonanie: ugotowac kasze jaglana (na sniadanie ugotowalam wieksza ilosc kaszy,dzieki czemu obiad przygotowalam w expresowym tempie).Przestudzic rybe obrana ze skory pokroic w drobna kostke ( przy okazji usunac ewentualnie pozostale osci),a na koniec przesiekac calosc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania