Składniki:2 jajka1/2 małej cebulki3-4 łyżki zielonych oliwek (u mnie z papryką)sólolejSposób przygotowania:1. Cebulę drobno siekamy, oliwki kroimy w plasterki.2. Cebulkę podsmażamy delikatnie
Kuchnia domowa AniOto szybka i pyszna propozycja na ciepłą kolację :)Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego4 parówki hot-dogowekilka plasterków żółtego sera1 jajkoSposób przygotowania:1. Ciasto rozkładamy, kroimy na
Kuchnia domowa AniCoś dla osób dbających o linię. Koktajl, który poprawi naszą przemianę materii i doda sił na wiele godzin. Polecam.Koktajl wspomagający odchudzanie # 1 Drukuj przepis Składniki4 łodygi
CoolinarniePLWczoraj na obiad przygotowałam wegańską zupę tajską i z przygotowań została mi kostka tofu. Długo zastanawiałam się, jak ją wykorzystać, w końcu stanęło na paście do
My Culinary ArtZamiast zwyklego soku pomaranczowego na sniadanie,lepiej zmiksowac kilka owocow w calosci i zjesc bardzo pozywnego "drinka".Jest to wlasciwie gesta pulpa owocowa i o to chodzi.Naturalny miazsz owocow zageszcza go i dostarcza naszemu organizmowi cale bogactwo witamin, mnostwo blonnika,ktory wymiecie zlogi cholesterolowe,bedzie zbawienny dla naszej urody i szczuplej sylwetki.Pozadane jest posiadanie porzadnego miksera.Gdy owoce sa dojrzale
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szparag z jajkiem to polaczenie smakowe- idealne.Nadaje sie zarowno na wykwintne sniadanie,jak i lekki posilek obiadowy. Nazwa szparaga pochodzi z jezyka greckiego asparagus czyli mlody ped.Kariere szparaga rozpoczeli 4500 lat temu Rzymianie.To wlasnie z Wloch szparag wyruszyl na podboj Europy.Tak przywedrowal do Niemiec. Dzis Niemcy sa wielbicielami szparagow.To one wiosna obejmuja panowanie na tutejszych stolach.Przyznam sie szczerze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!danie obiadowe lub bedzie swietna kolacja.Dodatek ugotowanej kaszy jaglanej sprawi,ze nadzienie miesne bedzie mieciutkie i delikatne.Bardzo proste i naprawde szybkie danie do przygotowanie.Jesli planujesz to danie ,ugotuj na sniadanie wiecej kaszy jaglananej,a uporasz sie z nim w expresowym tempie. Sos jogurtowy dopelni smak faszerowanego baklazana.Jesli do sosu dodasz jeszcze posiekane listki miety,szykuje sie prawdziwa uczta.Zatem do dziela.Zapraszam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!miazsz. Smak ma niezwykle wykwintny,poniewaz dyni towarzyszy smak anyzku,miodu i skorki cytrynowej,choc moze nie wszystkich zachwycic. Chlebek najlepiej smakuje ze slodkimi dodatkami .takze idealny bedzie na sniadanie,przepyszny rowniez z samym maslem. Skladniki na 2 chlebki: 250 g miazszu dyniowego pokrojonego w kostke( uzylam dyni Hokkaido) 1 lyzeczka nasion anyzku skorka starta z 1 cytryny 2 lyzki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklanka przegotowanej cieplej wody 1 szczypty soli 1 lyzka dobrego oleju Skladniki na farsz: 1 saszetka ugotowane kaszy gryczanej 250 g ugotowanej kaszy quinoa (ugotowalam wieksza porcje na sniadanie) 1 duza cebula 1 jajko 1 lyzeczka majeranku,sol,pieprz 1 lyzka smalcu+smalec ze skwarkami jako omasta Wykonanie: Ugotowac obydwie kasze.Przestudzic. Skladniki na ciasto pierogowe wyrobic w misie robota
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!napuszenia.W miedzyczasie nastawic piekarnik na 200°C. Chalke posmarowac zoltkiem rozmaconym z mlekiem i posypac cukrem.Piec w 200°C 25-30 minut,az sie ladnie przyrumieni. Swietna na sniadanie lub podwieczorek z domowa konfitura,dzemem lub samym maslem.Osobiscie taka lubie najbardziej.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kazdej zrownowazonej i zdrowej diecie.Jajka sa poza tym bardzo wdziecznym produktem w kuchni.Mozna z niego wyczarowac niezliczona ilosc smacznych i bardzo.szybkich dan.Jajko na miekko to przeciez krolewskie sniadanie. W Polsce najczesciej spozywa sie jaja kurze,czasem tez kacze,gesie i przepiorcze (wiecej mozesz przeczytac tutaj: http://frosch.blogspot.de/2014/03/tostowe-muffinki-z-przepiorczymi.html .Ostatnimi czasy wzosla popularnosc jaj strusich. Kupujac jajka najchetniej wybieramy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bardzo wiedzialam jak zatytulowac post,bo w domu nazywany byl po prostu sosem chrzanowym.W "Kuchni polskiej" znalazlam jego prawidlowa nazwe-sos polski.Jest przepyszny,a swoim smakiem uswietni swiateczne sniadanie ,obiad i kolacje.Nadaje sie bowiem idealnie do jajek,wedlin i mies na zimno,a takze do pieczonych warzyw.Nieslychanie prosty do przygotowania,w czasie Wielkanocny wrecz blyskawiczny,bo jajka na twardo tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sprawa dodatku bialego octu balsamicznego plasuje ten omlet wsrod naprawde wykwintnych dan.Uniwersalnosc omletu jest tak duza,ze sprawdzi sie on jako przekaska lub glowne danie i na sniadanie,obiad czy kolacje.Koniecznie sprobuj,bo omlet w wydaniu z tak przygotowana czerwona cebula jest po prostu pyszny. Skladniki na 2 porcje: 2 czerwone cebule 3 lyzki masla 1,5-2 lyzek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zemlec,dodac do mielenia namoczona bulke cebule i czosnek obrac.pokroic w drobna kostke . Przysmazyc na patelni,bez zrumieniania do zmielonej masy dodac jajko oraz ugotowana kasze jaglana (ugotuj na sniadanie podwojna porcje jaglanki a skrocisz czas przygotowania kotlecikow).Mocno przyprawic sola i pieprzem.Mozesz dodac ulubione ziola z masy miesnej wilgotnymi rekami formowac owalne kotlety.Obtaczac w bulce tartej i smazyc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!czubate lyzki chrzanu ze sloiczka 1 czubata lyzka bulki tartej 1 lyzeczka soli pieprz czarny 2 czubate lyzki szczypiorku maslo ghee-do smazenia Wykonanie: ugotowac kasze jaglana (na sniadanie ugotowalam wieksza ilosc kaszy,dzieki czemu obiad przygotowalam w expresowym tempie).Przestudzic rybe obrana ze skory pokroic w drobna kostke ( przy okazji usunac ewentualnie pozostale osci),a na koniec przesiekac calosc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!