Pierwszy raz galantynę robiłam i jadłam jako nastolatka. Muszę się przyznać, że kiedy przeczytałam przepis to się niemal przeraziłam. Wydawało mi się
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj kolejny raz będę Was namawiać do recyklingu ;) Bo czym innym nazwać wykorzystanie np. warzyw z rosołu? Wiem, że w wielu domach takie warzywa
Codzienna kuchnia niecodziennaO cebularzach czytałam, że są pyszne. Nigdy jednak do tej pory nie jadłam ich. W swoim bardzo starym zeszycie z przepisami (założyłam
Codzienna kuchnia niecodziennaSzukając inspiracji na jedną z akcji blogerskich pod nazwą "Wyzwanie Blogerek" trafiłam na ciekawy przepis. Nie zdecydowałam się wtedy na upieczenie tego ciekawego ciasta. A szkoda
Codzienna kuchnia niecodziennaLubicie słodycze? Bo ja baaaardzo ;) Dlatego dziś namówię Was na spróbowanie pysznego puchatego placuszka z dodatkiem kremu czekoladowo - orzechowego. Połączenie idealne
Codzienna kuchnia niecodziennaZa kajzerki brałam się dość długo. Jakoś nie po drodze cały czas było. I nawet nie wiem czemu :) Aż w końcu upiekłam. Oczywiście z przepisu Liski
Codzienna kuchnia niecodziennaTen rok obfituje w moim domu w przetwory. Nie pamiętam, żebym ich robiła tyle, co tego lata. Piwnica zapełnia się
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj bez zbędnych słów mam dla Was pyszną przekąskę, która można upiec w większej ilości i przechować przynajmniej przez 2-3 dni. A zatem
Codzienna kuchnia niecodziennaWbrew pozorom można przygotować sałatkę, która nie dość, że będzie błyskawiczna, to jeszcze sycąca. Nie trzeba poświęcać jej nie wiadomo jak dużo czasu
Codzienna kuchnia niecodziennaOd kilku lat nie jem kupowanych pasztetów. Po prostu jakoś kołkiem w gardle mi stają ;) kiedy widzę niemal gładką masę, to zastanawiam się co
Codzienna kuchnia niecodziennaCzasami chciałoby się inaczej. Inaczej ubrać, umalować, inaczej ustawić meble. I czasami wystarczy jakaś drobna zmiana, niedostrzegalna dla innych, żeby poczuć się lepiej. Czasami tak mam
Codzienna kuchnia niecodziennaPomysł na tę sałatkę otrzymałam od jednej z koleżanek. Zbierałam się dość długo, aż wreszcie zrobiłam. Wyszła pyszna, choć nieco ją zmodyfikowałam :) a że
Codzienna kuchnia niecodziennaTaka duża micha pełna pysznej owsianki o poranku z pewnością doda Wam mnóstwo energii! Dynia, dzięki dodatkowi imbiru i cynamonu doskonale rozgrzewa - ciepło będzie emanowało w
Food SquareCzy może być coś lepszego niż taki pudding z tapioki na jesienną chandrę? Ja myślę, że nie! Te wspaniałe szkliste kuleczki zanurzone w kokosowym mleku dają
Food SquareSkładniki:dojrzałe awokado2 łyżki soku z limonkiząbek czosnku, drobno posiekany1 łyżeczka sosu tabasco2 łyżki posiekanej cebulkisólPrzygotowanie:Rozgniatamy widelcem awokado z sokiem z limonki i czosnkiem. Dodajemy
Smakowity Blog Kulinarny