Aksamitny dżem jeżynowo - porzeczkowy

Aksamitny dżem jeżynowo - porzeczkowy

Aksamitny dżem jeżynowo - porzeczkowy

Przepis na : kolacja

Ten rok obfituje w moim domu w przetwory. Nie pamiętam, żebym ich robiła tyle, co tego lata. Piwnica zapełnia się różnymi kolorami i smakami. Będzie smaczna zima ;)Dżemy jada się chyba w każdym domu. Jeśli nie na kanapkach, to z naleśnikami czy przekładając ciasta: od kruchych tart po torty. Własny dżem jest przede wszystkim zdrowy, bo wiadomo, że nie ma w nim chemii, a do przygotowania użyliśmy wysokiej jakości owoców. Tego nie możemy być pewni kupując prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Małgorzata KMałgorzata K

Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.


Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory, porzeczki, naleśniki, czerwona porzeczka, śniadanie, zdrowe, sok, kanapka, zdrowe przepisy, słoik, tarta, kanapki, naleśnik, śniadania, torty, ciasto, napój, tort, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, kolacja, słodkie, ciasto na naleśniki, ciasto z porzeczką, tarta na słodko, zdrowe śniadanie, lekkie ciasto, przepis na coś slodkiego

Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.