Składniki: 450 g mąka graham typ 1850 60 g mąka pszenna typ 500 400 ml maślanki 50 g świeżych drożdży pół szklanki mleka 2 łyżeczki soli
Gaździnka warzySkładniki: 250 g tatara wołowego - Morliny średnia cebula 1 średni kiszony ogórek sól, pieprz kilka kropel maggi łyżka musztardy delikatesowej łyżka oleju 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę
Gaździnka warzySkładniki: puszka filetów śledziowych w oleju kilka gałązek zielonej cebulki pieprz łyżeczka chrzanu Przygotowanie: Olej z puszki wylać, cebulkę pokroić. Rybę z cebulką wymieszać z chrzanem
Gaździnka warzySkładniki: 2 golonka z indyka 1 skrzydełko z indyka cebula 2 marchewki 2 pietruszki 6 ząbków czosnku 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
Gaździnka warzySkładniki: opakowanie serka wiejskiego ze szczypiorkiem puszka szprotek w oleju kilka papryczek konserwowych mały kiszony ogórek kilka gałązek koperku sól, pieprz kiełki na patelnię mała cebula
Gaździnka warzySkładniki: 2 kubki płatków owsianych jagody Goji pestki dyni rodzynki żurawina sezam słonecznik siemię lniane suszone morele mieszanka studencka miód Wszystkie składniki dodałam na oko, jednego
Gaździnka warzySkładniki: 500 ml maślanki 2 banany 2 jabłka pomarańcza grejpfrut siemie lniane ziarna sezamu słonecznik Przygotowanie: Owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Zmiksować z maślanką. Na
Gaździnka warzydrugiej. Przekroiłam . Następnie pokroiłam jak...tort ! W kawałki! Ubiłam śmietanę na sztywno i udekorowałam po wierzchu. Całość dosmaczyłam syropem z mango, gęstym i słodkim... I podałam dzieciakom na sniadanie! Były zachwycone. Ja też. Myślały , że dostały tort! I zjadły wszystko bez mrugnięcia. Ja też. Bułkę- tort podałam z ciepłą herbatką BIFIX poziomkową ! Owoce poziomki są bogate w żelazo
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 20 dag tłustego sera białego 1 Camembert z zielonym pieprzem 1 łyżka masła 1 cebula czerwona 1 mała śmietana 12% 2 jajka ugotowane na twardo
kgwjanczewoPyszny, banalnie prosty a przy tym niezwykle efektowny chlebuś;) Z wierzchu idealnie chrupka skórka a środek mięciutki, delikatny i niezwykle puszysty. Dodatek słonecznika jest dla nas
Krakowskie smaki AniW moich kręgach ta fasola jest jeszcze mało popularna. Zwykle jak wymawiam jej nazwę wszyscy patrzą na mnie tak jakbym mówiła w obcym języku. W sumie
Blondynka GotujeTak się złożyło, że zdecydowanie łatwiej i przyjemniej pochłonąć mi coś w postaci płynnej czyli tak żeby nie było trzeba gryźć i potem męczyć się z
Smaczna PyzaKolejny przepis na smarowidło do chleba. Dziś proponuję pastę z łososia. Ryby powinny być obecne w naszej diecie
Życie na widelcuOdżywka białkowa to ostatnimi czasy absolutny hit. Nie jest już spożywana wyłącznie w postaci tradycyjnego napoju, ale coraz częściej znajduje zastosowanie również w kuchni. Z jej
peanutbuttermonsterKasze, moja wielka miłość, ale nie od zawsze. Pamiętam jak mama kupowała często kaszę gryczaną i zajadała ze smakiem, aż po czasie i mnie przekonała! Tak
Moja smaczna kuchnia