Hummus przygotowany wg. podstawowego przepisu wystarczy zmiksować z suszonymi pomidorami, posypać tymiankiem i czarnym sezamem żeby otrzymać pastę w stylu śródziemnomorskim. Polecam :) Czas przygotowania:
SzczyptaSmaQWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zdrowy, pełnoziarnisty chleb nadziany dużą ilością ziaren. Smakuje rewelacyjnie! Przepis znalazłam w książce Kingi Paruzel, którą dostałam jakiś czas temu od
Marta GotujeMacie w weekend gości i brak pomysłu na przystawkę? Polecam ptysie z ciasta francuskiego są naprawdę szybkie, smaczne i efektowne:) Ptysie francuskie z pastą rybną Drukuj
CoolinarniePLMłoda kapusta zagościła już w warzywniakach, więc może szybki bigos do potraw z grilla i nie tylko.. . SKŁADNIKI: 1 duża główka kapusty około 1 kg
Kuchnia BeatySałatka wiosenna, którą wczoraj serwowałam do mięska z grilla zrobiła niezłą furorę. Dziś przygotowałam ją zamiast z majonezem to z sosem czosnkowym i przyprawami. Będzie lżejsza
Kuchnia BeatyDlaczego wiejskie?-zapytacie. Ach, bo podczas ich pieczenia po całym domu rozchodzi się upojny zapach, który przywodzi na myśl małą, wiejską chatkę na uboczu
Gotowanie to kochanieDelikatna domowa wędlina doskonała do kanapek. Składniki: 1 kg udźca z indyka 2 filety z kurczaka 300 gram wędzonego boczku 2 ząbki czosnku tymianek szczypta
kgwjanczewoUwielbiam naleśniki. Goszczą u nas bardzo często. Mam kilka wypróbowanych przepisów a oto jeden z nich: naleśniki bez mleka. Składniki : 4 jajka szczypta soli 2 łyżeczki
prawdziwe jedzeniePasta, często w niej rybką jest tuńczyk tym razem pyszna makrelka wędzona Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaNagrzej piekarnik do 160 st. C, włącz termoobieg. Lekko natłuść olejem rzepakowym formę do chleba o wymiarach mniej więcej 22x13 cm, a następnie wyłóż formę papierem
Kredowe MenuOto kolejne zastosowanie ciecierzycy. W postaci pasty jest naprawdę smaczna i stanowi świetną alternatywę na piątek. Super smakuje z razowym chlebkiem, a w wersji nieprzyprawionej możemy
CoolinarniePLMożna zrobić naleśniki na słodko i można zrobić omlety na słodko. Wolę omlety, bo się łatwiej smaży:) Nie trzeba uważać, przy odwracaniu na drugą stronę, żeby
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKiełbasa w słoiku, to wspomnienie mojego dzieciństwa. Jak się jechało na wakacje, to babcia szykowała tak zwane weki. czasami była to klasyczna mielonka, czasami właśnie kiełbasa
Kulinarne przygody GatityOd kilku lat traktujemy walentynki jako dzień nowych kulinarnych doświadczeń. Dziś padło na hummus. Ponoć to odkrycie roku, więc jak nie spróbować? Przepis jest połączeniem wielu
CoolinarniePLŚwiat oszalał na punkcie Walentynek. Czerwony kolor jest absolutnie wszędzie! Ja zawsze anty, bo po co takie święto i że raz w oku tylko i że
bistro mama