Pyszny pasztet z przepisu mojej Mamy. Sekret smaku tkwi w różnorodności mięs, a dzięki dodatkowi warzyw, pasztet nie jest suchy tylko mięciutki i wilgotny. Zdjęcia nie
My Culinary ArtSzybki lunch, podwieczorek lub posiłek po wysiłku fizycznym:) Ciekawe połączenie smaków, polecam. Jem zdrowo: Rukola z awokado i kozim serem Drukuj przepis Składniki 2 garści rukoli
CoolinarniePLA jednak :) chociaż może być użyta jako bułeczka do masełeczka :p Dobrze, nie będę rymowała :) :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaGdy zobaczyłam pierwszy raz przepis na chałkę tutaj od razu wiedziałam, że muszę ją sama zrobić. Pamiętam ten smak z dzieciństwa i nawet duże ilości chałki
dom-agi.plCzęsto jest tak, że nie mamy czasu bądź siły, aby przygotować pyszny czasochłonny posiłek. Wydawałoby się, że stworzenie smacznego dietetycznego dania to jeszcze większe wyzwanie. Nic
dom-agi.plZnów słodkie dominuje w mojej kuchni. Mam teraz niezwykle intensywny okres w życiu. Ciągle zabiegana, wiele obowiązków i pracy. Gdy mogę coś ugotować to jestem wtedy
dom-agi.plMiałam natłok zajęć stąd moja chwilowa nieobecność. Ale wracam i postaram się pisać częściej. Chlebek, który dzisiaj Wam chcę pokazać jest banalnie prosty w wykonaniu, a
dom-agi.plRabarbar zawrócił mi w głowie, staram się wszędzie go wciskać. Ten kwaskowaty smak w połączeniu ze słodkimi dodatkami jest zniewalający. Na szczęście nie tylko ja jestem
dom-agi.plBardzo lubię drożdżowe wypieki. Najchętniej zjadam je jeszcze gorąco, chociaż wiem, że to nie zdrowe. Drożdżowe ciasto poza czekaniem przygotowuje się błyskawicznie i bardzo rzadko kiedy
dom-agi.plPosiadając karton maślanki w lodówce postanowiłam go jakoś sensownie spożytkować. Wzięłam „czarodziejski” notatnik kuchenny, który jest pamiątka po mojej Mamie i znalazła. Szybko i
dom-agi.plOstatnio zajadałam się samymi ciężkimi potrawami, dużo kalorii, bitej śmietany, czekolady, na obiad też nie najzdrowiej. Postanowiłam troszkę coś odmienić. Zastanawiałam się, czy mój eksperyment wyjdzie
dom-agi.plUwielbiam wypieki drożdżowe, moi domownicy również. Ja najchętniej zjadam jeszcze ciepłe, podobno od ciepłych może boleć brzuch, na szczęście nie mam takiego problemu nigdy Zastanawiałam się
dom-agi.plKto z nas nie lubi jajek? Skladniki: jajka Przygotowanie: Jajka myjemy i wkładamy do garnka, z zimn ą wod ą . Stawiamy garnek na
Kulinarnie z Polką na KresachJuż pisałem tutaj kiedyś, że lubię owsiankę. Jakbym nie prowadził tego bloga, to pewnie jadłbym ją, tak jak miałem w zwyczaju, sześć dni w tygodniu. Okazuje
BaRepasDużo ostatnio chodzę. Jak tylko jest pogoda to i z 5 kilometrów dziennie. Wieczorem patrzę na prognozę pogody i sprawdzam, czy nie będzie wiało, padało i
bistro mama