Pyszna jajecznica, delikatna i puszysta. Zachęcam do wypróbowania. Jajka wbić do miseczki, dodać śmietanę sól I trochę czarnego pieprzu, Za pomocą widelca roztrzepać jajka, tak żeby
Kuchnia PokoleńNaleśniki na wodzie . Naleśniki bezmleczne, czyli jak zrobić ciasto naleśnikowe bez mleka! Przepis ważny szczególnie dla tych, którzy uwielbiają naleśniki, a nie tolerują mleka. Polecam też
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzepis na szybkie ciasteczka, które możemy przygotować z produktów, które akurat mamy w domu. Jeszcze lepiej, kiedy powstałe słodycze możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły na drugie śniadanie czy słodką przerwę od codziennych obowiązków. W takiej sytuacji doskonale sprawdzą się przepyszne kawowe muffiny, które dzięki zawartości kofeiny doskonale pobudzą nas do pracy i odgonią zmęczenie :) SKŁADNIKI
Kuchnia od dwojgaKrwisty koktajl, czyli witaminowa bomba smaków. Idealny na drugie śniadanie :) Poniższy koktajl to połączenie upieczonych buraków, jabłka oraz malin. Do koktajlu nie dodałam cukru, ponieważ jabłko dodało słodyczy. Koktajl świetnie smakuje podany schłodzony. Składniki na 2 porcje: 2 małe, upieczone buraki (jak przygotować buraki - kliknij TUTAJ ) 200-300 ml wody sok z 1/2 cytryny 1 jabłko
UgotowaćAmerykańskie puszyste naleśniki czyli bananowe pancakes to świetna propozycja na śniadanie, obiad lub kolację.To pyszne placuszki, które szczególnie polecam wielbicielom bananów. W wersji minimalistycznej można je podać tylko z syropem klonowym lub cukrem pudrem oraz na bogato z owocami, orzechami, bitą śmietaną i konfiturą. składniki na około 15 sztuk 2 dojrzałe banany 2 jajka 2 szklanki
Smakowite Daniajeśli próbuję je sobie ograniczać, to tym większą mam na nie ochotę. Akceptuję więc to, czego zmienić nie mogę , i rekompensuję sobie tę słabość innymi zdrowymi posiłkami. Na śniadania jadam domową granolę, puddingi z chia i owoce. Obiady bez sałatek niemal nie istnieją, choć czasem muszę mocno do nich przekonywać C. Odkąd mam nową zabawkę, czyli piekarnik parowy, coraz
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Smaczna i pożywna sałatka z cieciorką, pomidorami, fetą i oliwkami. W sam raz na lunch, kolację lub drugie śniadanie do pracy Jej przygotowanie zajmie nam dosłownie 10-15 minut. Bardzo nam posmakowała i na pewno zagości u nas jeszcze nie raz Sałatka z cieciorką, pomidorami i fetą
Marta GotujeGofry z marchewki? Czemu nie! Dziś mam dla Was kolejny bezglutenowy przepis. Tym razem na stole goszczą pyszne, chrupiące gofry marchewkowe ze śmietaną i orzechami. Idealne zarówno na drugie śniadanie, lekki obiad, jak i fajny, słodki podwieczorek. Świetnie smakują zarówno solo, jak i z cukrem pudrem, owocami czy też ulubionymi bakaliami. Zobaczcie, że bezglutenowe przepisy również są pyszne! Koniecznie
Ostra na SłodkoZawitała dziś jako dodatek do chrupiących gorących bułeczek na śniadanie. Zdrowie na dzień dobry. Kuszące kolory wiosny:) Żurawina przełamuje smak rukoli, a feta świetnie komponuje się z pomidorami. Nic tylko jeść! Zamienniki i powstanie nowa sałatka! Zamiast fety - twarożek, zamiast żurawiny - rodzynki, możecie sałatkę posypać także pestkami dyni, słonecznika, płatkami migdałów, dodać starte na twardo jajko. Polecam każdą smaczną
Zasmakuj KuchniUwielbiam sycące i szybkie w przygotowaniu dania. I taki właśnie jest dzisiejszy omlet z brokułami i kozim serem. Może z powodzeniem być podany na obiad (dla
Słodkie okruszkiDziś proponuję Wam na śniadanie pyszne bagietki. W wydrążonym środku zapiekłam jajka. Wyszły bardzo smaczne. Przepis jest banalnie prosty i robi się "chwila moment". Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieMasz ochotę na szybką przekąskę dodającą energii – na przykład po treningu – lub pożywne i oryginalne śniadanie? Bananowe babeczki to właśnie Ci zaoferują! Są wegańskie i bezglutenowe, nie znajdziesz w nich także cukru. Składniki możesz także zamieniać – zamiast rodzynek użyć daktyli, płatki jaglane zamienić na owsiane, a kakao na karob. Babeczki to sposób na zrobienie zdrowych słodyczy
Via Gustoniedzielny poranek 😊 Uwielbiam niedzielę 💗 To dzień całkowitego lenistwa i odpoczynku... Nie byłabym sobą, gdybym części dnia nie spędziła w kuchni, ale kuchcenie to dla mnie również odpoczynek. Na dzisiejsze śniadanie zrobiłam racuchy z jabłkami. Dla aromatu dodałam również skórkę z pomarańczy, która świetnie się komponuje z jabłkami. Wierzch racuchów posypałam cukrem pudrem, ale możemy również polać je sokiem, dżemem
kulinarne odsłony patiChałka to delikatne pieczywo, idealne na śniadanie lub deser. Dzisiejsza chałka wypełniona jest aromatycznym, pomarańczowym nadzieniem makowym. Smak dodatkowo podbija likier pomarańczowy. Gdy chałkę będą jadły dzieci zamień likier na sok pomarańczowy. Jak wszystkie moje wypieki chałkę upiekłam ze zdrowszej wersji mąki - mąki orkiszowej. Bardzo prosta do przygotowania. Nie kupisz takiej chałki nawet w najlepszej piekarni. Polecam! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przeszywający ciało zimny wiatr. A wracając do sałatki, to mamy marynowane pieczarki, kukurydzę, fasolę - raczej zimowe dodatki, jak i rzodkiewkę i szczypiorek - wiosenne akcenty. Sałatkę przygotowałam na wielkanocne śniadanie. Polecam zarówno teraz, jak i przez cały rok! Składniki: 1 mały słoik marynowanych pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy pęczek rzodkiewki ok. 150 g żółtego sera (np. ementaler
Czerwień i błękit