Porcje: 25 pierogów Czas przygotowania: 2 godziny Składniki: 20g suszonych grzybów 250g kapusty kiszonej odciśniętej z soku 2 liście laurowe 2-3 ziaren ziela angielskiego 1 mała cebula biała 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego sól i pieprz do smaku 90g kleistego ryżu lub mąki z kleistego ryżu + 2 łyżki do obsypania stolnicy 35g mąki z białego ryżu(...)drobną kostkę i podsmażam na smalcu gęsim lub oleju kokosowym do zarumienienia. 6 Dodaję pokrojone grzyby i podsmażam jeszcze ok. 5-7 minut. 7 Kapustę po ugotowaniu odsączam z resztki wody, usuwam z niej liście laurowe i ziele angielskie, rozkładam na desce i siekam na mniejsze kawałki. 8 Posiekaną kapustę dodaję do cebuli z grzybami i podsmażam ok. 5 minut
Book of spellsPorcje: 25 pierogów Czas przygotowania: 2 godziny Składniki: 20g suszonych grzybów 250g kapusty kiszonej odciśniętej z soku 2 liście laurowe 2-3 ziaren ziela angielskiego 1 mała cebula biała 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego sól i pieprz do smaku 90g kleistego ryżu lub mąki z kleistego ryżu + 2 łyżki do obsypania stolnicy 35g mąki z białego ryżu(...)drobną kostkę i podsmażam na smalcu gęsim lub oleju kokosowym do zarumienienia. 6 Dodaję pokrojone grzyby i podsmażam jeszcze ok. 5-7 minut. 7 Kapustę po ugotowaniu odsączam z resztki wody, usuwam z niej liście laurowe i ziele angielskie, rozkładam na desce i siekam na mniejsze kawałki. 8 Posiekaną kapustę dodaję do cebuli z grzybami i podsmażam ok. 5 minut
Book of spellsSzybko i smacznie....na śniadanko lub kolację. kiełbasa cebula sól cebulowa Kiełbasę pociąć na kawałki, następnie rozciąć wzdłuż.Ponacinać i zrumienić na smalcu na złocisty kolor.Dodać cebulę, posypać solą i dusić na małym ogniu pod przykryciem ,aż cebula nabierze złocistego koloru
Moje domowe kucharzeniektórym się gotował, ostudzony przelewamy do kamionkowego naczynia lub zamykanego słoika. Schładzamy w lodówce. Co jakiś czas warto go podczas tężenia zamieszać, żeby skwarki, cebula i jabłko nie opadły na dno. Jeśli chcecie przechowywać nienapoczęty smalec dłużej, warstwa czystego tłuszczu na wierzchu mu tylko w konserwacji pomoże i niczego nie mieszajcie. Świeży chleb, najlepiej domowy, do niego ten właśnie(...)smalec i ogórek kiszony. Piwo albo kieliszeczek czystej, na trawienie. W prostocie siła! SKŁADNIKI 600g surowej słoniny 400g wędzonej słoniny 1 duża cebula /ok.170-200g/ 1 małe twarde winne jabłko /ok.120-150g/ 1 łyżka majeranku ½ łyżeczki soli
Karo in the Kitchenmleka do namoczenia bułeczki 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania kotletów olej rzepakowy lub smalec do smażenia Przygotowanie: Cebulę i czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Bułeczkę pokroić i zalać mlekiem. Koperek drobno posiekać. Mięso wyrobić ze wszystkimi składnikami na gładką jednolitą masę, jeśli jest zbyt luźna, można dodać
Kuchcik gotujeangielskie 5 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, ziemaniaki 8 sztuk, woda 3 litry, włoszczyzna rozdrobniona 1/2 pęczka, przyprawa do dań z fasoli 1 opakowanie, smalec 1/4 kostki, boczek wędzony 20 dag, kiełbasa śląska 4 sztuki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, cząber 1 łyżeczka, majeranek 2 łyżki, ocet jabłkowy 2 łyżki, przyprawa w płynie - do smaku fasolę zalać zimną(...)skórę i kosteczki z boczku wędzonego, gdy ziemniaki zaczynają mięknąć wlać fasolę z szybkowara i gotować razem, wsypać przyprawę do dań z fasoli na patelni na smalcu zrumienić pokrojony boczek z kiełbasą, cebulą, czosnkiem, większą część przełożyć do wywaru, do reszty wsypać mąkę i zrobić zasmażkę, lekko złotą dodać do zupy, wsypać cząber, majeranek, wlać ocet jabłkowy i przyprawę
W Mojej Kuchni LubięSól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Prażonki'; listonic_content='3 kg ziemniaków sałatkowych 500 g buraków 500 g cebuli 500 g kiełbasy 500 g boczku surowego 500 g boczku wędzonego ½ kostki smalcu 3 duże liście kapusty Sól Pieprz'; document.write(" "); Dno garnka wykładamy skórą i tłuszczem pozostałymi z boczku. Następnie układamy pierwszą warstwę(...)kolejno: ziemniaki, buraki, cebula i mięso. Całość obficie solimy i pieprzymy. Drugą i trzecią warstwę kładziemy według tej samej zasady – ziemniaki, buraki, cebula, mięcho, sól i pieprz. Na górę całego kociołka rozkładamy pokrojony w mniejsze kawałki smalec, a następnie całość przykrywamy liśćmi kapusty. Rozpalamy ognisko w celu uzyskania żaru. Garnek szczelnie zamykamy i stawiamy go na żarze. Dusimy przez
Proste-przepisy.plsię również ich nazwa. W kulturze słowiańskiej bowiem potrawom podawanym na szczególne okoliczności często nadawano nazwy zwierząt. Gołąbki, na które dzisiaj zapraszam, przygotowane są z kaszy gryczanej, mięsa i cebuli. Jest to wersja gołąbków, w których farsz jest delikatnie sypki. Efekt taki uzyskuje się poprzez dodanie do farszu obsmażonego mięsa. Gołąbki przygotowane z mięsa surowego są bardziej zwarte, ale należy(...)Moszczanicy. Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem – kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g kaszy gryczanej 500 g mięsa wieprzowego mielonego 1 główka białej kapusty 3-4 cebule tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec) sól i pieprz Sos borowikowy: 50 g suszonych borowików 30 g mąki pszennej 1 cebula 1 liść laurowy ziele angielskie 1 ząbek czosnku sól i pieprz W dużym
Trzeci talerzKapustę poszatkować i ugotować w małej ilości wody z liściem laurowym i solą. Cebulę pokroić w pióra, kiełbasę przekroić wzdłuż na pół a następnie pokroić w plastry. Cebulę zeszklić na oleju lub smalcu,dodać kiełbasę i smażyć przez kilka minut. Do kapusty dodać ugotowaną fasolę, kiełbasę z cebulą oraz resztę przypraw. Dodać przecier pomidorowy,wszystko wymieszać i gotować na małym
Mama Gotujeśredni ziemniak 1 marchew mała pietruszka, kawałek pora i selera, średnia cebula 3 łyżki ryżu sól, pieprz, majeranek, łyżka warzyw suszonych tłuszcz do smażenia- u mnie smalec gęsi Przygotowanie : Warzywa obrać, cebulę, ziemniaka i selera pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w krążki Do garnuszka wlać wodę, wsypać opłukany ryż, wrzucić listka, kilka ziarenek
Proste Potrawymój narzeczony bardzo go lubi, toteż od czasu do czasu gotuje mu taką fasolkę. Czego to się nie robi z miłości ;) Składniki: 250g białej fasoli jaś 2 duże cebule 200g kiełbasy 140g przecieru pomidorowego Fasolę przepłukujemy zimną wodą, następnie zalewamy zimną wodą i zostawiamy do napęcznienia na minimum 3 godziny, ja zostawiam na całą noc. Następnie gotujemy(...)godzinę, ja zawsze gotuję dużo dłużej. Należy sprawdzać czy jest odpowiednia ilość wody, a jak trzeba to dolać, bo inaczej wszystko się przypali. Na patelni na smalcu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę i całość smażyć przez około 15 minut. Dodać do fasoli, poddusić 5 minut, następnie dodać przecier. Doprawić majerankiem, słodką i ostrą papryką, tymiankiem, pieprzem, cukrem
Delusional Trinemielonej ostrej papryki lub słodkiej jeśli wolisz łagodnie 2 łyżki brązowego cukru lub miodu sól do smaku smalec wieprzowy Mięso z łopatki pokrój w średniej wielkości kawałki i mocno zrumień na smalcu , tak aby porządnie się przysmażyły Przełóż do garnka. Pieczarki, cebulę i wyciśnięty praską czosnek, zrumień na smalcu i przełóż do garnka z wieprzowiną. Używaj do smażenia wszystkich
Ogrodnik w podróżysmalcu Kapustę szatkujemy i zalewamy wrzątkiem ,żeby zmiękła . Odcedzamy z wody , wkładamy do gara . Karkówkę kroimy w dość grubą kostkę , marchew ścieramy na tarce , a cebulę kroimy w dowolny sposób Na patelni rozgrzewamy smalec , podsmażamy na nim kawałki karkówki ,aż staną się złote , przekładamy do garnka z kapustą , przesypujemy marchewką . Na tej samej patelni , na której smażyliśmy karkówkę , podsmażamy cebulę
Ogrodnik w podróżyzrobić, bo węgierski obiad na polskim stole może być strzałem w dziesiątkę! Składniki: 500 g kurczaka (ulubione części - piersi, udka, z kostkami lub filety) 1 duża cebula 1 pomidor 1/2 łyżki smalcu lub oleju 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 czerwona papryka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżki mąki sól Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić
zadanie-gotowanieSmak dobrej zupy poznaję po tym ile dokładek domownicy sobie życzą, a w tym przypadku moje kuchenne eksperymenty okazują się być smakiem idealnym. Dynię zazwyczaj używam
Apetyczna babeczka