niego krem orzechowo - kakaowy Super Krówka . Jest to krem 100% naturalny słodzony cukrem kokosowym, oprócz niego zawiera mleko kokosowe w proszku, pastę z orzechów laskowych 12%, olej słonecznikowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości cukru 5%, masło shea, gumę arabską (błonnik z akacji, emulgator: lecytyna słonecznikowa. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych, a produkty mogą spokojnie jeść alergicy
kruche babeczkiposiada jej charakterystyczny smak? :) Przeczytajcie co m. in. możecie znaleźć w sklepie biogo.pl ! bez certyfikatu Nazwa: Krem orzechowo-czekoladowy Firma: alce nero, dystrybutor: BioPlanet Skład: cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, pasta z orzechów laskowych 15%*, kakao w proszku 9%*, odtłuszczone mleko w proszku*, tłuszcz kakaowy 1,1%*, emulgator: lecytyna słonecznikowa. *składniki ekologiczne Masa netto: 180g Wartości odżywcze: 100g/ 507 kcal
Candy Pandassuszone mango* ** Trufle ACAI: daktyle* **, mielone migdały ziemne*, morele*, migdały*, 3% sproszkowany owoc acai*, olejek pomarańczowy*, sproszkowane owoce malin* Trufle CHUFA: daktyle* **, mielone migdały ziemne (20%)*, suszone ananasy* **, olej słonecznikowy*, naturalny olejek cytrynowy* * z upraw ekologicznych **Sprawiedliwy Handel – FAIR TRADE Masa netto: 120 g Wartości odżywcze: Trufle DAKTYLOWO-KOKOSOWE: 100g/322 kcal, tłuszcz – 7,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone(...)naporem intensywnych owoców. Olejku cytrynowego nie da się pominąć ale nie jest on tak intensywny jak wcześniejszy pomarańczowy i nie zdominował całej kostki. Tylko po co użyto oleju słonecznikowego? Wolałybyśmy aby znalazł się tutaj olej kokosowy. Podsumowanie: Wszystkie trufle zjemy z chęcią co do okruszka! Codziennie po dwie kuleczki/kosteczki będziemy dodawać sobie do śniadania bądź deseru, gdyż czujemy, że super
Candy Pandaspolewie z czekolady Baton daktylowy z orzechami włoskimi w polewie z czekolady Firma: Fruit Fusion Skład: Baton figowy z migdałami – suszone figi 65%, migdały 10%, opłatek (skrobia ziemniaczana, olej słonecznikowy), polewa z czekolady 25% (cukier, frakcjonowany tłuszcz roślinny, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 22%, emulgatory; E322, E492, E476, aromat naturalny. Baton daktylowy z orzechami włoskimi – preparowane daktyle(...)tunezyjskie daktyle, glukoza, sorbitol), orzechy włoskie 10%, opłatek (skrobia ziemniaczana, olej słonecznikowy), polewa z belgijskiej czekolady 20% (cukier, frakcjonowany tłuszcz roślinny, kakao w proszku obniżonej zawartości tłuszczu 22%, emulgatory; E322, E492, E476, aromat naturalny. Masa netto: 40g Wartości odżywcze: Baton figowy z migdałami - 40g/ 152 kcal, tłuszcz – 4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3g, węglowodany – 27g w tym cukry
Candy Pandasowocami): błonnikowe musli [płatki owsiane, orkiszowe, żytnie, otrębowe branflakes (pełne ziarno pszenicy, kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodu jęczmiennego, sól)], siemię lniane 7%, suszona żurawina 6% (żurawina, cukier, olej słonecznikowy), suszone jagody goji 4,3%, malina liofilizowana 2,6%, borówka amerykańska liofilizowana 2,6%. Cookiem&Cream: płatki owsiane, granola (płatki owsiane, cukier, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, kaszka kukurydziana, pełnoziarnista mąka(...)pszenna, cukier, kakao, olej palmowy, skrobia pszenna, syrop g-f, subst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej słonecznikowy, mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromaty, cynamon), biała czekolada (cukier, mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, lecytyna sojowa, wanilia), chrupki proteinowe (izobat białka serwatki, mąka ryżowa, lecytyna). Masa netto: Fit: 575g
Candy Pandaskonfitura dołącza do tego grona. W towarzystwie jaglanego kremu była hitem soboty ;) _________________________________________________ Krem Warszawski śniadaniowy Skład: manna kokosowa BIO, orzech laskowy (nieprażony), olej kokosowy BIO, inulina, ksylitol, erytrytol, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), kakao, karob, olej słonecznikowy (zimnotłoczony), sól himalajska. Smak: Krem pachnie intensywnie kokosem i kakao. W temperaturze pokojowej konsystencja jest lekko lejąca z malutkimi drobinkami, w lodówce mocno twardnieje
Candy Pandasdżem kokosowy Nazwa: Organiczny krem z kakao i orzechów laskowych i dżem kokosowy z czekoladą Firma: Nocciolata, Buko Organic Skład: Krem z orzechów: cukier trzcinowy*, orzechy laskowe 16%*, olej słonecznikowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, kakao 6,5%*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, ekstrakt z wanilii* Dżem kokosowy: mleko kokosowe 57%*, nektar kokosowy 41%*, kakao* *Składniki pochodzące z plantacji ekologicznych. Masa netto
Candy Pandasblacha 20/40cm lub zbliżona 8 jajek M (w temperaturze pokojowej) 330g białego cukru 500g mąki typu 500-550 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (koniecznie) 250ml oleju rzepakowego albo słonecznikowego (w temperaturze pokojowej) 5-6 kropli aromatu waniliowego, rumowego albo cytrynowego 150-200g drobnych owoców – nie mogą być mrożone 2 łyżeczki cukru pudru Ciasto na oleju - tortownica o średnicy(...)jajka M (w temperaturze pokojowej) 165g drobnego cukru białego 250g mąki 500-550 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 125ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego (w temperaturze pokojowej) 3 krople aromatu waniliowego, rumowego albo cytrynowego 100-150g drobnych owoców – nie mogą być mrożone 1 łyżeczka masła i mąka do wysypania formy 2 łyżeczki cukru pudru
Karo in the KitchenNiby taki banał, a takie to dobre :) SKŁADNIKI: 3 marchewki garść natki pietruszki 3 łyżki oleju słonecznikowego podprażone pestki słonecznika sok z ćwiartki cytryny świeżo mielona sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Podprażamy słonecznik do momentu aż się zarumieni. Mieszamy olej słonecznikowy z sokiem z cytryny, solą i pieprzem
wege i kropkaSkładniki: ∙ 10 kwiatów czarnego bzu ∙ 2/3 szklanki mąki pszennej ∙ 1 jajko ∙ woda (ja używam wody niegazowanej do naleśników, można ją zastąpić mlekiem lub wodą gazowaną) ∙ szczypta soli morskiej ∙ olej słonecznikowy do smażenia ∙ cukier lub cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Kwiaty bzu odstawiamy na jakiś czas, aby pozbyć się niechcianych lokatorów 2. Z mąki, jajka, wody i soli morskiej(...)przygotowujemy niezbyt gęste ciasto naleśnikowe 3. Kwiaty bzu maczamy w cieście trzymając za łodyżkę, umieszczamy je na patelni z rozgrzanym olejem słonecznikowym 4. Gdy przysmażą się z jednej strony odcinamy wystające łodyżki i przewracamy je na drugą 5. Usmażone na złoto wykładamy na talerz i posypujemy cukrem lub cukrem pudrem Smacznego
Gocha gotuje!suchej kaszy jaglanej 20 dag mielonego mięsa z indyka 1 średnie jajko garść rukoli mała czerwona cebula sól pieprz kolorowy słodka sproszkowana papryka mąka gryczana do obtoczenia olej słonecznikowy SAŁATKA: 2 solidne garście rukoli duża pomarańcza czerwona cebula kwiaty bratków sól łyżka oleju słonecznikowego łyżka octu balsamicznego WYKONANIE: KOTLETY: Kaszę jaglaną opłukać, osączyć, wrzucić do rozgrzanego rondelka i prażyć
Kuchenne zapiski Edytywiórki kokosowe, naturalne kakao, olej kokosowy, syrop daktylowy. 3. Krem warszawski śniadaniowy. Skład: manna kokosowa BIO (30%), orzechy laskowe nieprażone (29%), ksylitol i erytrytol, olej kokosowy BIO, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), kakao, karob, olej słonecznikowy zimnotłoczony i sól himalajska. Wegański, bez glutenu i bez cukru. 4. Masło sezamowe słodzone syropem z agawy - Primavika. Skład: pasta sezamowa
Di gotujepieca od Frosty ! Ryba z pieca z sosem Bordelaise Składniki: Filety z mintaja 50% sos bordelaise 50% woda mąka pszenna masło 7% cebula olej słonecznikowy zioła - pietruszka, koperek sól skrobia ziemniaczana cukier papryka czosnek koncentrat soku cytrynowego drożdże pieprz kajeński pieprz czarny glukoza zioła - papryka, kurkuma Przygotowanie: Piekarnik - 40 minut Mikrofalówka - 13 minut. Rybka rozpływa się(...)sosem nie. Chyba, że dla męża. Ryba z pieca z sosem brokułowym Składniki: filety z mintaja 50% sos brokułowy 50% brokuły 17% śmietana ser mąka pszenna masło woda olej słonecznikowy cebula sól drożdże kwasy: mlekowy, L-winowy, cytrynowy czosnek suszony Przygotowanie: Piekarnik - 40 minut Mikrofalówka - 13 minut Uwielbiam brokuły i od razu wiedziałam, że ta rybka mi posmakuje. Fakt bałam
My World by Dagmara Rekmoim blogu pojawiły się od listopada 2016 r. to te, które wprowadziłam do swojego codziennego sposobu odżywiania. Teraz podaję Wam kolejny pomysł na smarowidło do kanapek: pastę słonecznikową. Miałam dwa podejścia na bloga z tą pastą (mimo, że pastę robiłam już kilka razy, za każdym razem co nieco w niej zmieniając). Za pierwszym razem nie zdążyłam zrobić zdjęć - pasta(...)robiłam :) Za drugim razem również problem był w zdjęciach - najnormalniej w świecie nie miałam czasu tych zdjęć zrobić, a pasta w między czasie została zjedzona. Ale oto jest! Pasta słonecznikowa, na którą przepis wzięłam od Marty Dymek z Jadłonomii. Robiłam ją wiele razy, aż w końcu, po kilku zmianach w składnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika
Szczęśliwa kuchniamoim blogu pojawiły się od listopada 2016 r. to te, które wprowadziłam do swojego codziennego sposobu odżywiania. Teraz podaję Wam kolejny pomysł na smarowidło do kanapek: pastę słonecznikową. Miałam dwa podejścia na bloga z tą pastą (mimo, że pastę robiłam już kilka razy, za każdym razem co nieco w niej zmieniając). Za pierwszym razem nie zdążyłam zrobić zdjęć - pasta(...)robiłam :) Za drugim razem również problem był w zdjęciach - najnormalniej w świecie nie miałam czasu tych zdjęć zrobić, a pasta w między czasie została zjedzona. Ale oto jest! Pasta słonecznikowa, na którą przepis wzięłam od Marty Dymek z Jadłonomii. Robiłam ją wiele razy, aż w końcu, po kilku zmianach w składnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com