słonecznikowe - 1716 przepisów (strona:9/115)

Zdrowy deser na śniadanie 142

niego krem orzechowo - kakaowy Super Krówka .  Jest to krem 100% naturalny słodzony cukrem kokosowym, oprócz niego zawiera mleko kokosowe w proszku, pastę z orzechów laskowych 12%, olej słonecznikowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości cukru 5%, masło shea, gumę arabską (błonnik z akacji, emulgator: lecytyna słonecznikowa. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych, a produkty mogą spokojnie jeść alergicy

kruche babeczki
Krem orzechowo-czekoladowy - alce nero (biogo.pl) 134

posiada jej charakterystyczny smak? :)  Przeczytajcie co m. in. możecie znaleźć w sklepie biogo.pl ! bez certyfikatu Nazwa: Krem orzechowo-czekoladowy Firma: alce nero, dystrybutor: BioPlanet Skład: cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, pasta z orzechów laskowych 15%*, kakao w proszku 9%*, odtłuszczone mleko w proszku*, tłuszcz kakaowy 1,1%*, emulgator: lecytyna słonecznikowa. *składniki ekologiczne Masa netto: 180g Wartości odżywcze: 100g/ 507 kcal

Candy Pandas
Raw Trufle - Govinda 148

suszone mango* ** Trufle ACAI: daktyle* **, mielone migdały ziemne*, morele*, migdały*, 3% sproszkowany owoc acai*, olejek pomarańczowy*, sproszkowane owoce malin* Trufle CHUFA: daktyle* **, mielone migdały ziemne (20%)*, suszone ananasy* **, olej słonecznikowy*, naturalny olejek cytrynowy* * z upraw ekologicznych **Sprawiedliwy Handel – FAIR TRADE Masa netto: 120 g Wartości odżywcze: Trufle DAKTYLOWO-KOKOSOWE: 100g/322 kcal, tłuszcz – 7,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone(...)naporem intensywnych owoców. Olejku cytrynowego nie da się pominąć ale nie jest on tak intensywny jak wcześniejszy pomarańczowy i nie zdominował całej kostki. Tylko po co użyto oleju słonecznikowego? Wolałybyśmy aby znalazł się tutaj olej kokosowy. Podsumowanie: Wszystkie trufle zjemy z chęcią co do okruszka! Codziennie po dwie kuleczki/kosteczki będziemy dodawać sobie do śniadania bądź deseru, gdyż czujemy, że super

Candy Pandas
Baton figowy oraz daktylowy – Fruit Fusion 163

polewie z czekolady Baton daktylowy z orzechami włoskimi w polewie z czekolady Firma: Fruit Fusion Skład: Baton figowy z migdałami – suszone figi 65%, migdały 10%, opłatek (skrobia ziemniaczana, olej słonecznikowy), polewa z czekolady 25% (cukier, frakcjonowany tłuszcz roślinny, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 22%, emulgatory; E322, E492, E476, aromat naturalny. Baton daktylowy z orzechami włoskimi – preparowane daktyle(...)tunezyjskie daktyle, glukoza, sorbitol), orzechy włoskie 10%, opłatek (skrobia ziemniaczana, olej słonecznikowy), polewa z belgijskiej czekolady 20% (cukier, frakcjonowany tłuszcz roślinny, kakao w proszku obniżonej zawartości tłuszczu 22%, emulgatory; E322, E492, E476, aromat naturalny. Masa netto: 40g Wartości odżywcze: Baton figowy z migdałami - 40g/ 152 kcal, tłuszcz – 4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3g, węglowodany – 27g w tym cukry

Candy Pandas
Mieszanki musli: Fit / Cookiem&Cream - mojemusli.pl 150

owocami): błonnikowe musli [płatki owsiane, orkiszowe, żytnie, otrębowe branflakes (pełne ziarno pszenicy, kaszka kukurydziana, cukier, ekstrakt słodu jęczmiennego, sól)], siemię lniane 7%, suszona żurawina 6% (żurawina, cukier, olej słonecznikowy), suszone jagody goji 4,3%, malina liofilizowana 2,6%, borówka amerykańska liofilizowana 2,6%. Cookiem&Cream: płatki owsiane, granola (płatki owsiane, cukier, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, kaszka kukurydziana, pełnoziarnista mąka(...)pszenna, cukier, kakao, olej palmowy, skrobia pszenna, syrop g-f, subst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej słonecznikowy, mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromaty, cynamon), biała czekolada (cukier, mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, lecytyna sojowa, wanilia), chrupki proteinowe (izobat białka serwatki, mąka ryżowa, lecytyna). Masa netto: Fit: 575g

Candy Pandas
Box z Polskimi Skarbami - polskie-skarby.pl 145

konfitura dołącza do tego grona. W towarzystwie jaglanego kremu była hitem soboty ;) _________________________________________________ Krem Warszawski śniadaniowy Skład: manna kokosowa BIO, orzech laskowy (nieprażony), olej kokosowy BIO, inulina, ksylitol, erytrytol, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), kakao, karob, olej słonecznikowy (zimnotłoczony), sól himalajska. Smak: Krem pachnie intensywnie kokosem i kakao. W temperaturze pokojowej konsystencja jest lekko lejąca z malutkimi drobinkami, w lodówce mocno twardnieje

Candy Pandas
Krem z orzechów laskowych i dżem kokosowy – Nocciolata, Buko Organic 168

dżem kokosowy Nazwa: Organiczny krem z kakao i orzechów laskowych i dżem kokosowy z czekoladą Firma: Nocciolata, Buko Organic Skład: Krem z orzechów: cukier trzcinowy*, orzechy laskowe 16%*, olej słonecznikowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, kakao 6,5%*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, ekstrakt z wanilii* Dżem kokosowy: mleko kokosowe 57%*, nektar kokosowy 41%*, kakao* *Składniki pochodzące z plantacji ekologicznych. Masa netto

Candy Pandas
Ucierane ciasto na oleju, z owocami 167

blacha 20/40cm lub zbliżona 8 jajek M (w temperaturze pokojowej) 330g białego cukru 500g mąki typu 500-550 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (koniecznie) 250ml oleju rzepakowego albo słonecznikowego (w temperaturze pokojowej) 5-6 kropli aromatu waniliowego, rumowego albo cytrynowego 150-200g drobnych owoców – nie mogą być mrożone 2 łyżeczki cukru pudru Ciasto na oleju - tortownica o średnicy(...)jajka M (w temperaturze pokojowej) 165g drobnego cukru białego 250g mąki 500-550 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 125ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego (w temperaturze pokojowej) 3 krople aromatu waniliowego, rumowego albo cytrynowego 100-150g drobnych owoców – nie mogą być mrożone 1 łyżeczka masła i mąka do wysypania formy 2 łyżeczki cukru pudru

Karo in the Kitchen
SURÓWKA Z MARCHWI 174

Niby taki banał, a takie to dobre :) SKŁADNIKI: 3 marchewki garść natki pietruszki 3 łyżki oleju słonecznikowego podprażone pestki słonecznika sok z ćwiartki cytryny świeżo mielona sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Podprażamy słonecznik do momentu aż się zarumieni. Mieszamy olej słonecznikowy z sokiem z cytryny, solą i pieprzem

wege i kropka
Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym 166

Składniki: ∙ 10 kwiatów czarnego bzu ∙ 2/3 szklanki mąki pszennej ∙ 1 jajko ∙ woda (ja używam wody niegazowanej do naleśników, można ją zastąpić mlekiem lub wodą gazowaną) ∙ szczypta soli morskiej ∙ olej słonecznikowy do smażenia ∙ cukier lub cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Kwiaty bzu odstawiamy na jakiś czas, aby pozbyć się niechcianych lokatorów 2. Z mąki, jajka, wody i soli morskiej(...)przygotowujemy niezbyt gęste ciasto naleśnikowe 3. Kwiaty bzu maczamy w cieście trzymając za łodyżkę, umieszczamy je na patelni z rozgrzanym olejem słonecznikowym 4. Gdy przysmażą się z jednej strony odcinamy wystające łodyżki i przewracamy je na drugą 5. Usmażone na złoto wykładamy na talerz i posypujemy cukrem lub cukrem pudrem Smacznego

Gocha gotuje!
Mielone z indyka i kaszy jaglanej 221

suchej kaszy jaglanej 20 dag mielonego mięsa z indyka 1 średnie jajko garść rukoli mała czerwona cebula sól pieprz kolorowy słodka sproszkowana papryka mąka gryczana do obtoczenia olej słonecznikowy SAŁATKA: 2 solidne garście rukoli duża pomarańcza czerwona cebula kwiaty bratków sól łyżka oleju słonecznikowego łyżka octu balsamicznego WYKONANIE: KOTLETY: Kaszę jaglaną opłukać, osączyć, wrzucić do rozgrzanego rondelka i prażyć

Kuchenne zapiski Edyty
Polskie Skarby - przedpremierowy box z polskimi produktami 133

wiórki kokosowe, naturalne kakao, olej kokosowy, syrop daktylowy. 3. Krem warszawski śniadaniowy.  Skład: manna kokosowa BIO (30%), orzechy laskowe nieprażone (29%), ksylitol i erytrytol, olej kokosowy BIO, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), kakao, karob, olej słonecznikowy zimnotłoczony i sól himalajska. Wegański, bez glutenu i bez cukru.  4.  Masło sezamowe słodzone syropem z agawy - Primavika.  Skład: pasta sezamowa

Di gotuje
Ryba z pieca w sosie bordelaise, ryba z pieca w sosie brokułowym FROSTA 109

pieca od Frosty ! Ryba z pieca z sosem Bordelaise Składniki:  Filety z mintaja 50% sos bordelaise 50% woda  mąka pszenna  masło 7%  cebula olej słonecznikowy zioła - pietruszka, koperek sól skrobia ziemniaczana cukier papryka czosnek koncentrat soku cytrynowego drożdże pieprz kajeński pieprz czarny glukoza zioła - papryka, kurkuma Przygotowanie: Piekarnik - 40 minut Mikrofalówka - 13 minut. Rybka rozpływa się(...)sosem nie. Chyba, że dla męża. Ryba z pieca z sosem brokułowym Składniki: filety z mintaja 50% sos brokułowy 50% brokuły 17% śmietana ser mąka pszenna masło woda olej słonecznikowy cebula sól drożdże kwasy: mlekowy, L-winowy, cytrynowy czosnek suszony Przygotowanie: Piekarnik - 40 minut Mikrofalówka - 13 minut Uwielbiam brokuły i od razu wiedziałam, że ta rybka mi posmakuje. Fakt bałam

My World by Dagmara Rek
Pasta ze słonecznika z dodatkami 217

moim blogu pojawiły się od listopada 2016 r. to te, które wprowadziłam do swojego codziennego sposobu odżywiania.  Teraz podaję Wam kolejny pomysł na smarowidło do kanapek: pastę słonecznikową. Miałam dwa podejścia na bloga z tą pastą (mimo, że pastę robiłam już kilka razy, za każdym razem co nieco w niej zmieniając). Za pierwszym razem nie zdążyłam zrobić zdjęć - pasta(...)robiłam :) Za drugim razem również problem był w zdjęciach - najnormalniej w świecie nie miałam czasu tych zdjęć zrobić, a pasta w między czasie została zjedzona. Ale oto jest! Pasta słonecznikowa, na którą przepis wzięłam od Marty Dymek z Jadłonomii. Robiłam ją wiele razy, aż w końcu, po kilku zmianach w składnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika

Szczęśliwa kuchnia
Pasta ze słonecznika z dodatkami 217

moim blogu pojawiły się od listopada 2016 r. to te, które wprowadziłam do swojego codziennego sposobu odżywiania.  Teraz podaję Wam kolejny pomysł na smarowidło do kanapek: pastę słonecznikową. Miałam dwa podejścia na bloga z tą pastą (mimo, że pastę robiłam już kilka razy, za każdym razem co nieco w niej zmieniając). Za pierwszym razem nie zdążyłam zrobić zdjęć - pasta(...)robiłam :) Za drugim razem również problem był w zdjęciach - najnormalniej w świecie nie miałam czasu tych zdjęć zrobić, a pasta w między czasie została zjedzona. Ale oto jest! Pasta słonecznikowa, na którą przepis wzięłam od Marty Dymek z Jadłonomii. Robiłam ją wiele razy, aż w końcu, po kilku zmianach w składnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania