słonecznikowe - 1716 przepisów (strona:62/115)

Bezglutenowe ciasto orzechowo – czekoladowe 148

łyżkę nutelli – 200 ml mleka ryżowego – opakowanie cukru waniliowego – opakowanie proszku – 300 g mąki bezglutenowej (Schaer) – 2 garście orzechów laskowych – 5 łyżek oleju słonecznikowego Masło orzechowe, nutellę i mleko podgrzewamy razem aż całość się połączy (ja zrobiłam to na zasadzie kąpieli wodnej). W oddzielnej misce umieszczamy banana, cukier waniliowy, olej i nasz mleczny płyn

Szybko Tanio Smacznie
,,Lody słonecznikowe’’ 253

Jedliście może lody slonecznikowe? Szukacie orzeźwienia w te upalne dni? Mam dziś dla Was coś na ochłodę a mianowicie lody o smaku słonecznika domowej roboty. Przygotowałam je dzięki życzliwości marki Garneczki.pl, marki Winoszarnia , marki Piątnica oraz marki bogutynmlyn.pl Pyszne lody w sam raz na upalne dni!   Składniki: 500 ml śmietanki 30% szklanka słonecznika (można dostać w sklepie Winoszarnia

Podróż w kulinaria
Grube rurki nadziane masą brokułowo - twarogową z sosem paprykowo- ziemniaczanym 127

gram twarogu półtłustego - ok. 3/4 szklanki mleka - sól - pieprz sos: - 2 średnie ziemniaki - 1 papryka - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - kubeczek jogurtu naturalnego - sól - pieprz - papryka ostra - olej słonecznikowy do smażenia I oczywiście najważniejszy składnik- makaron. U mnie są to  Makarony Polskie- duże rurki . Gotuję główki z brokuła przez ok. 10 minut. W drugim garnku gotuję ziemniaki pokrojone

Wielopokoleniowo
Jagodzianki 150

mąki pszennej chlebowej 7 g suchych drożdży lub 14 g świeżych drożdży szczypta soli 250 ml mleka 1 jajko 80 g masła, roztopionego (lub 60 ml oleju słonecznikowego) pół szklanki cukru 8 g cukru waniliowego Jagodowe nadzienie: 300 g jagód 3 łyżki cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Składniki na lukier: 1 szklanka cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Wykonanie: Wszystkie

dom-agi.pl
Suszone pomidory z nutą pomarańczy i rozmarynem 132

smakują wyśmienicie i doskonale komponują się z wszelakimi sałatkami Składniki pomidory – z gatunków mięsistych o małej zawartości wilgoci np. lima lub bawole serca oliwa lub olej roślinny (np. słonecznikowy) około 2 -3 szklanek na 3-4 kg pomidorów. 1-2 łyżki octu jabłkowego na 3-4 kg pomidorów  1 niepełna łyżeczka olejku pomarańczowego lub 2-3 łyżki zmielonej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gofry, lekkie i chrupiace czyli Niedzielne Sniadanie odc.66 172

wypiekach . Gofry, lekkie i chrupiace 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szkl. oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) Rozgrzewamy gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę i bardzo delikatnie łączymy z ciastem. Pieczemy w gofrownicy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tatar – klasyczny befsztyk tatarski z sardynką i włoskimi dodatkami 274

occie, u mnie podgrzybki 2 cebulki szalotki 2 ogórki kiszone średniej wielkości 5 małych korniszonków (wielkości damskiego małego palca) 2-3 łyżki dobrego, neutralnego w smaku oleju – np. słonecznikowego lub rzepakowego sól pieprz drobne, młode liście sałaty i parmezan do podania

Karo in the Kitchen
CIASTO KRUCHE Z TRUSKAWKAMI I DELIKATNĄ PIANKĄ 118

złoty kolor.Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Delikatna budyniowa pianka: 5 białek   szklanka drobnego cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru. 1/4 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego Dodatkowo:   ok 500g truskawek lub innych owoców cukier puder do posypania Gdy upieczony spód ostygnie,możemy zacząć ubijać białka,bardzo dokładnie,na sztywno.Gdy białka są ubite dodajemy stopniowo,po jednej łyżce

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasteczka słoneczka - zdrowa słodycz bez mąki, bez proszku do pieczenia 180

misy blendera wsypujemy 150 g łuskanego słonecznika (1 paczka). Następnie dodajemy 3 suszone morele i 3 łyżki Smoothy Owocudo od Marwit. Całość miksujemy. Powinna powstać gęsta, lepiąca się masa słonecznikowa. Następnie wbijamy całe jajko, znów miksujemy (krótką chwilę). Na koniec do tak powstałej masy dodajemy miód i wszystko mieszamy np. łyżką. Z masy formujemy w rękach małe kulki, które delikatnie

Słodkie okruszki
Leczo 220

SKŁADNIKI (na ok. 5 litrowych słoików) 2 kg papryki zielonej lub czerwonej 2 kg pomidorów 1 kg cukinii (można pominąć) 1 kg cebuli 3 łyżki cukru 1/4 szklanki oleju słonecznikowego sól   Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w szerokie paski. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Cukinię umyć, usunąć

Złote przepisy
Sałatka z toffu na wynos 170

Składniki : ser toffu pomidor ogórek mix sałat ewentualnie cebula ziarna słonecznikowe, siemię lniane Przygotowanie : Umyte pomidory i obrane ogórki pokroiłam, cebulę podobnie Sałaty lekko rozdrobniłam, a ser pokroiłam w małą kostkę Po wymieszaniu składników, całość polałam sosem z musztardy, miodu i soku z cytryny Sałatka posypana ziarnami zyskała jeszcze bardziej na smaku.       Dodatek kaszy uczynił sałatkę pełnowartościowym

Proste Potrawy
Ciasto z budyniową pianką czyli jak zagospodarować sobie czas w okresie sesji,zaliczeń i deadlinów 126

pszennej, krupczatki w tym zaleca się jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej dla zwiększenia kruchości ciasta) Składniki na budyniową piankę: 3białka pół szklanki cukru łyżka cukru waniliowego lub ekstraktu 1/4szklanki oleju słonecznikowego bądź rzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę 35gram a 40 robi różnicę) Inne: 250-300 gram owoców takich jak:maliny,borówki

Fiolka w kuchni
Placek z rabarbarem z zasadą sekretariatu w tle i czterema prawami jakimi rządzą się konsultacje na Uniwersytecie 160

kilograma mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy(łyżeczka) bądź ekstrakt waniliowy 3/4 szklanki cukru  3 jaja 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego 3laski rabarbaru szczypta soli Wykonanie: godzinę przed pieczeniem wyciągnij wszystkie składniki. Przypilnuj by miały temperaturę pokojową. 1.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Odstawić. Pokrój w kostkę rabarbar

Fiolka w kuchni
KRUCHE KAKAOWE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 214

łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao 2 łyżki śmietany 18% 3żółtka 50 dag śliwek PIANKA BUDYNIOWA 3 białka 3/4 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju słonecznikowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto Śliwki umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Wszystkie składniki ciasta zagnieść, podzielić dwie nie równe  części . Formę wyłożyć papierem do pieczenia, spód wykleić większą częścią ciasta

RAROSSA
Domowa granola 123

garście orzechów laskowych (posiekanych na mniejsze kawałki) – 2 łyżki/ 30 g siemienia lnianego – 100 g migdałów (u mnie słupki) – 1/4 filiżanki/50 g oleju słonecznikowego – 1/3 filiżanki syropu z agawy (można zredukować wg uznania) Powyższe składniki umieśćcie w misce i dobrze wymieszajcie (za pomocą łyżki) aż całość się połączy. Przełóżcie całość na blachę wyłożoną papierem

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania