inne akcesoria do picia koktajli. Teraz, w okresie letnim jest spory wybór buteleczek, słoiczków i akcesoriów w sklepach internetowych i stacjonarnych w naprawdę dobrych cenach. Zawsze można kupić słoiki, które będą przeznaczone pod koniec lata na przetwory lub kupić desery w sloiczkach, które później przeznaczymy na letnie napoje - te na zdjęciu są właśnie po hiszpańskim deserze. Ważne, aby przy
Moja smaczna kuchniajest ziemniaczana sałatka, rodem z Niemiec - Kartoffelsalat! Jest ona nieskomplikowana, łatwa w przygotowaniu, wyjątkowo smaczna i bardzo dobrze komponuje się z grillowymi daniami. Składniki: 1 kg młodych ziemniaków Słoik ogórków kiszonych koperek szczypiorek 4 łyżki majonezu 100 g jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: Młode ziemniaczki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Po ostygnięciu obieramy
Taste Therapyogniu i podgrzewamy, od czasu do czasu mieszając do uzyskania gęstej konsystencji ( ja nakładam odrobinę na talerzyk i jeśli po chwili stężeje wówczas przestaję smażyć). Konfiturę przelewamy do czystych słoików i pasteryzujemy 10 minut
Zainspirowana w kuchnicytryny Wykonanie: Gruszki umyć, wydrążyć nasiona i pokroić w grube plastry, następnie chwile podgotować w dużej ilości wody. Zagotować wodę z cukrem, kwaskiem cytrynowym (można lekko posolić). Do wyparzonych słoików włożyć plastry gruszek(jeżeli mają twardą skórkę możemy je obrać) dodać przyprawy według uznania, wlać słodką zalewę (gruszki muszą być przykryte). Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut
Tradycyjna Kuchniazbyt słone. W tym czasie wodę zmieniamy 1-2 razy. Następnie filety osuszamy i kroimy w mniejsza paseczki. Większe kawałki pomidorów kroimy na połówki, cebulę kroimy w piórka. W słoiku lub innym pojemniku układamy warstwowo śledzie, cebulę i pomidory. Oba oleje mieszamy razem, dodajemy zioła i pieprz. Zalewamy śledzie, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej
Czerwona Porzeczkażeby nic się z nimi nie stało. Są genialne na kanapkę, piknik i jako przystawka do obiadu. Jeśli nie macie kamionkowego dzbana z Kazimierza Dolnego, możecie oczywiście użyć np. słoika. Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKdłońmi uformować kulki, które później atrakcyjnie wyglądają w każdej sałatce II. Zioła należy wymieszać ze sobą w miseczce, a następnie otoczyć nimi serowe kulki III. Następnie kulki układamy w słoiku, dodajemy papryczkę i liść laurowy. Całość zalewamy olejem rzepakowym / oliwą. Ser przejdzie aromatami po upływie dwóch dób. Im dłużej przebywa w zalewie tym jest bardziej aromatyczny. Przekąskę należy zużyć przed
kawawszklanceczarnej i czerwonej porzeczki robiła w ogromnych ilościach. Zaszczepiła we mnie miłość do domowych konserw i przetworów, bo prawda jest taka, że nic nie cieszy dzieci jak pyszny słoik pachnący latem. Aktualnie w internecie można znaleźć bardzo dużo różnych receptur na dżem truskawkowy. W skład wchodzą różne dodatki. Ale czy nie lepiej zrobić go tylko z dodatkiem cukru? Cukier świetnie
Poezja Smaków - blog kulinarnyWędlina z piersi indyka i szuszonych pomidorów jest bardzo smaczna i aromatyczna. Przygotowałam ja po raz pierwszy, bardzo zasmakował mojej rodzinie. Składniki: 800 gram piersi z indyka 1 słoik suszonych pomidorów z ziołami 1 łyżka przyprawy Kebabczeta 0,5 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki peklosmaczku 2 łyżeczki żelatyny spożywczej Szynkowar Singiel Tradismak Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w cienkie
Bajeczna Kuchniadodatkiem szpinaku wyszła bardzo smaczna i soczysta. Możemy ją padać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlinę. Składniki: 1,5 kilograma schabu bez kości 1 słoik s uszonych pomidorów z ziołami Ole! 200 gram świeżego szpinaku Przyprawa do wieprzowiny Ostra papryka Sól Olej Sznurek masarski Sposób przygotowania: Umyty i osuszony schab rozcinamy na duży płat mięsa, lekko
Bajeczna Kuchniazagotować. Gotować ok. 5-7 minut. Wlać sok z cytryny. Na koniec zagęścić wodą rozrobioną z mąką ziemniaczaną i ponownie zagotować. Gorącą frużelinę umieszczamy do umytych i wyparzonych słoików. Szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetądługa aż ryż będzie miękki. Jeśli bulion za szybko odparuje możecie dolać odrobinę wody.Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem grzanki lub bułki.Taki gołąbko bigos śmiało można zagotować w słoiki. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilimozzarellę i rzodkiewkę wrzucić do liści sałaty i botwinki. Całość delikatnie przemieszać. Olej lub oliwę z oliwek wlać do małego słoiczka, dodać miód, ocet z czerwonego wina i musztardę. Słoik zamknąć i energicznie wymieszać, aby składniki się połączyły. Następnie dodać sól i pieprz ziołowy, ponownie zamieszać. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego !!! Po więcej inspiracji na potrawy
Zakątek rozkoszy kulinarnychwychodzą, są dobre, jednak chyba z wody lubię bardziej. Mimo to jest to bardzo dobry sposób na zrobienie sobie ogórków na wyjedzie kiedy nie mamy dostępu do kamionek, słoików itp. Wystarczy woreczek, sól, chrzan, czosnek nawet koperek zamiast kopru i mamy czy to pod namiotem, na działce, na campingu, kwaterze pyszny dodatek latem czy kanapki. Myślę, że warto sobie
Bernika - moj kulinarny pamietnikroladki ze szparagami są idealne na uroczysty obiad. Ładnie się prezentują po przekrojeniu i w dodatku możemy je przygotować o każdej porze roku. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 słoik szparagów z zalewy OLE! 100 gram sera żółtego Pół papryki czerwonej Pół papryki pomarańczowej Przyprawa do kurczaka Ostra i słodka papryka 1 jako Bułka tarta Olej do smażenia Wykałaczki Sposób
Bajeczna Kuchnia