słoik - 12348 przepisów (strona:453/824)

Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą 228

domowe, to domowe. W przypadku roślin strączkowych, najsmaczniejsze będą te, które wcześniej namoczymy i ugotujemy sami. Dla osób z poczuciem ciągłego braku czasu pozostają wersje z puszek lub słoików, które najgorsze nie są, jednak czasami można się naciąć na niesmaczne partie. Tak czy inaczej, poniższa pasta jest z gatunku tych uniwersalnych i sycących, nie zawiera żadnych specjalnych składników – tylko cieciorka

Roślinna - blog wegański
sałatka "grzybowa polana" 627

przewozić ją w tortownicy a wyłożyć na talerz tuż przed podaniem.  Składniki: puszka groszku puszka fasoli 3-4 ziemniaki 2 marchewki pojedyncza pierś kurczaka 4-5 ogórków kiszonych słoik pieczarek marynowanych szczypiorek łyżka przyprawy gyros majonez sól pieprz, ząbek czosnku 2 łyżki oleju Groszek, fasolę i pieczarki odsączyć na durszlaku, każde osobno. Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Makaron z Tuńczykiem i Pomidorowym Pesto 214

łatwy pomysł na obiad dla osób zapracowanych. Dziś zaproponuję Makaron z Tuńczykiem. Znakomity i bardzo sycący. Smacznego  SKŁADNIKI: 1 PUSZKA TUŃCZYKA Z WODY 100 g DOWOLNEGO MAKARONU 1 SŁOIK CZERWONEGO PESTO  2 PLASTRY SERA ŻÓŁTEGO (DOWOLNEGO) SÓL I PIEPRZ DO SMAKU SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    MAKARON GOTUJĘ AL DENTE  UGOTOWANY MAKARON NAKŁADAM DO MISECZKI NA MAKARON NAKŁADAM

Gotowanie Patki
Rolada bezowa z galaretką truskawkową 181

skonsumowana. Prosto i smacznie, polecam Składniki: 1 szklanka białek ( u mnie 6 sztuk) 1 szklanka cukru pudru 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu Galaretka truskawkowa: 1 słoik truskawek w kompocie o poj. 1000 ml 2 opakowania galaretki truskawkowej Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier puder  nie przerywając ubijania. Następnie wsypuję mąkę oraz ocet , szybko

Ciasteczkowy Potwór
Domowy susz warzywny 194

przekładamy do szczelnie zamykanych, suchych pojemników. Domowy susz warzywny to przyprawa, którą można skomponować według własnego gustu. Dobór warzyw i pozostałych składników oraz odrobina chęci wystarczy, aby zmknąć w słoiku swój ulubiony smak do doprawiania zup, sosów… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Domowy susz warzywny appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
SZYBKA SAŁATKA Z SELEREM KONSERWOWYM 218

Bardzo lubię dodatek selera konserwowego w sałatkach, więc "pakuję go" wszędzie, gdzie jego smak pasuje do kompozycji.  Tym razem słoik selera wykorzystałam do szybkościowej sałatki, której zrobienie ograniczymy do pokrojenia zaledwie kilku składników.  Kocham takie expresowe sałatki, bo z reguły wciąż się spieszę, i mój czas przeznaczony na siedzenie w kuchni, jest zazwyczaj bardzo ograniczony.  Gwarantuję

Walijskie Pichcenie
Truskawkowy deser z nasionami chia 263

godziny do napęcznienia. Jogurt wymieszany z cukrem dodajemy do nasionek. Truskawki i banany zmiksować w 2 osobnych miseczkach. Czekoladę pokroić w cienkie paseczki. Nałożyć masy jogurtowej do szklanek lub słoików, na to mus bananowy, potem truskawki i na wierch wysypać czekoladę. Kolejność warstw można pewnie zmieniać ale gdy cięższe są na wierzchu to wszystko może się wymieszać i nie wygląda

W kuchni bez szafek
Bezglutenowy sernik z malinami 182

jedną masę, wyrównać i na wierzch położyć drugą. Piec między 60-90 minut (zależy od Waszego piekarnika) w 150-160 stopniach. Gdy sernik ostygnie, przed podaniem w garnuszku roztopić słoik konfitury. Ja użyłam malinowej, ale może być to wiśniowa lub czereśniowa. Taką gorącą konfiturą polać ciasto i od razu podawać. Smakuje wybornie

Szybko Tanio Smacznie
Sojonez – wegański majonez 185

sól, która daje jajecznego aromatu oraz płatki drożdżowe. Na pewno nie można powiedzieć, że jest on light, ale od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi zjedzenie łyżeczki, łyżki czy słoika majonezu W konsystencji najbardziej przypomina mi majonez kielecki. Ja nie wykorzystywałbym sojonezu do dekoracji. Świetnie natomiast sprawdzi się na kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek

Blendman
RYŻ Z JABŁKAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 147

pomysł na podwieczorek i powrót do słodkiego dzieciństwa   SKŁADNIKI 0,5 l mleka, 1/2 szkl. wody, 3/4 szkl. ryżu, 1 łyżka cukru 1 słoik smażonych jabłek (poj.350 ml), 1/4 łyżeczki cynamonu, 1/4 tabliczki białej czekolady  WYKONANIE Ryż gotujemy w mleku wymieszanym z wodą i cukrem. Często mieszamy uważając aby ryż się nie przypalił. Studzimy. Jabłka mieszamy z cynamonem

słodki bratek
FALE DUNAJU 144

pieczenia 4 łyżki mleka 3 łyżeczki kakao aromat rumowy Krem: 330 ml śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 słoik wiśni drylowanych w zalewie, 3 łyżki wódki CIASTO: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko- mieszamy

słodki bratek
PIZZA ZE SZPINAKIEM, FETĄ I POMIDORKAMI 161

łyżeczka soli, ½ łyżeczki suszonej bazylii, 3 łyżki oliwy z oliwek, ok. 2 szkl. mąki, ¾ szkl. ciepłej wody Nadzienie: 100 g sera sera feta, kilka pomidorków koktajlowych (lub zamarynowanych w słoiku), 3 garście świeżego szpinaku, 1 pętko cienkiej kiełbasy, 100 g sera mozarella, Sos: 2 łyżki ketchupu,  2 łyżki przecieru pomidorowego,  suszona bazylia,  1 łyżka oliwy z oliwek

słodki bratek
OWOCOWE ROLADKI DROŻDŻOWE 133

mroźny wieczór jak dziś SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 100 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 250 g mąki, 1 jajko, 100 g rozpuszczonej margaryny Farsz: ½ słoika dżemu brzoskwiniowego, 1 jabłko, ½ łyżeczki cynamonu Kruszonka: 3 łyżki masła, 2 łyżki wiórek kokosowych, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki WYKONANIE 1.Ciasto: Drożdże kruszymy w dużej misce, zalewamy ciepłym mlekiem

słodki bratek
PIJANY CHAŁWOWIEC 194

budyń waniliowy, 2 łyżki cukru, 1 kostka masła, 150 g chałwy waniliowej Polewa: ¼ kostki masła, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mleka, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki kakao Dodatkowo: słoik wiśni drylowanych w syropie, 1/4 szkl. wódki WYKONANIE Ciasto: blaszkę o wymiarach 23x32 cm wykładamy pergaminem. Do szklanki o pojemności 250 ml wsypujemy budyń, kakao, proszek i tyle mąki

słodki bratek
DELICJA Z KAJMAKIEM I WIŚNIAMI 157

jajek, ½ szkl. cukru, 1 szkl. mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu Krem: 1 kostka masła, 1 puszka masy kajmakowej (krówkowej) Dodatkowo: słoik wiśni drylowanych, biszkopty, ¾ szkl. kawy, ¼ szkl. wódki, 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 1,5 szkl. wrzątku WYKONANIE  Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy w miseczce z proszkiem i octem. Białka

słodki bratek