jest zbyt lejący to wystarczy przelać go do garnka i pogotować, dzięki temu część wody z niego wyparuje i stanie się bardziej gęsty. Wtedy gorący mus nakładamy szybko do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry nogami. Zakrętki powinny ładnie złapać i zassać się - wtedy można pominąć proces pasteryzacji
Mania Wypiekaniasię aby była kasza, ryż, makaron (Miśka uwielbia kluchy) i przynajmniej raz zupa. Padło na kaszę, a po mojej lodówce błąkał się ugotowany burak, który nie zmieścił się do słoików. W pieczonej papryce jest coś wyjątkowego, smakuje wybornie z dodatkiem buraków i cynamonu i tak oto powstało to danie. Składniki na 4 porcje jako danie główne: 4-5 czerwonych papryk
greenscarfrozpuszczał. U mnie malinki stały dobę. Następnie maliny razem ze sokiem przełożyć do wyparzonych słoiczków. Dokładnie zakręcić. Słoiczki wstawić do garnka wyścielonego gazetami. Zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Z kg malin wyszło mi 5 słoiczków o pojemności
Monia miesza i gotujetarce o grubych oczkach. Cebule pokroić w półtalarki , paprykę w paseczki. Przygotować zalewę, wrzucić cebule i paprykę , gotować pod przykryciem ok 5 min, dodać buraki, zagotować i nakładać do słoików. Odwrócić do góry dnem i okryć kocykiem, pozostawić do zupełnego wystudzenia
Gotowanie jest łatwesoli ziele angielskie ½ szkl octu Zalewę zagotować, włożyć oczyszczoną i pokrojoną na kawałki paprykę celem sparzenia. Zagotować krótko i wyjąć paprykę z zalewy, najlepiej robić to partiami. Nałożyć do słoików, dodać gorczycę i ziarenko ziela angielskiego, zalać zalewą, zamknąć i pasteryzować
Gotowanie jest łatweminut. Dopóki maliny całkowicie się nie rozpadną. Następnie maliny przecieramy przez sito. Do przetartej may dodajmy cukier i całość gotujemy 30 minut. Mus przelewamy do słoików (moje o pojemności 200 ml) i pasteryzujemy 25 minut
Delicious Titbitscukru do smaku, mieszamy, by dokładnie się rozpuścił. Chwilę dusimy. Na koniec wsypujemy suchą cytrynową galaretkę, zdejmujemy z ognia i całość dokładnie mieszamy. 3. Gorące jabłka przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy i odwracamy do góry dnem. 4. Po całkowitym wystudzeniu, a nawet na drugi czy trzeci dzień można zauważyć, że jabłka się fajnie lekko zżelują. Smacznego
Kuchnia domowa Anisiebie. Przekładamy papier na blaszkę i pieczemy 20 minut (uważamy, aby nie przypalić płatków). Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Zajadamy z mlekiem lub jogurtem :) Przechowujemy w szczelnym słoiku, jeśli jakieś zostaną :) Smacznego
Chocolate Muffin Blogcienko pokrojonej dyni. Danie jest soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Porcja dla dwóch osób. Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka kawałek dyni 2 duże pieczarki 1 czerwona papryka 1 słoik keczupu … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywodę na pasteryzację. Gorący sok następnie odrazy przelewamy do czystych i wyparzonych słoiczków. 5. Pasteryzujemy je przez około 20 minut ( Do garnka na dno kładziemy ściereczkę, wstawiamy słoiki i zalewamy ciepłą wodą do 3/4 wysokości. Gotujemy (pasteryzujemy) około 15-20 minut. Odstawiamy do góry dnem do przestygnięcia, a następnie zanosimy w chłodne miejsce ) Sok jest gotowy do spożycia
Gotowanie...to proste !cukru 100 ml oleju roślinnego 200 g startej surowej marchewki 200 g malin (lekko rozgnieść widelcem) 5 łyżek łyżki zimnej wody 50 g orzechów (zebrałam resztki ze wszystkich słoików) łyżka cynamonu Przygotowanie: Olej utrzeć z cukrem, dodać zimą wodę, połączyć z resztą składników. Masę przekłada łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180C 15-20 minut. Ciacha
greenscarfzblendować lub pozostawić w całości, wtedy w dżemie będą bardziej wyczuwalne. Gruszki, jabłka i aronię wymieszać dokładnie ze sobą, zagotować i gorący dżem wkładać do czystych, wyparzonych wcześniej słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem, nie trzeba już pasteryzować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedłużej - w zależności od tego jak gęsty przecier chcemy uzyskać.Pod koniec dodajemy sól,ewentualnie cukier i gotujemy jeszcze 10 min. Gorący przelać do wyparzonych i suchych słoików,dobrze zakręcić. Dla bezpieczeństwa pasteryzuję ok 20 min w garnku wyłożonym ściereczką
Niespełnione zdolności kulinarneprzepisu na keczup z cukinii wyszedł mi wspaniały sos słodko-kwaśny. Smakuje super i będzie świetną bazą do innych dań z sosem. Warto go wypróbować bo koszt zrobienia paru słoików jest niewielki. Jedynym błędem jaki zrobiłam to nie obranie cukinii, radzę ją obrać bo wtedy czas gotowania będzie krótszy i zrobi nam się fajny gładki sosik. Czytaj więcej
Pychotkaaaduś pod przykryciem około 10 minut. Dodaj pozostałe warzywa oraz przecier pomidorowy, całość wymieszaj i gotuj jeszcze przez chwilkę, aby warzywa były miękkie. Gorące warzywa przełóż do czystych słoików, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez około 10-15 minut, nie dłużej, aby warzywa nie straciły cennych witamin ! Taką mieszankę możesz np. podać do drugiego dania z mięsem i ziemniakami, ale możesz
Przepisy i porady kulinarne