[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 250 g śledzi w oleju 1 pomarańcza 1 czerwona cebula 2 goździki sól, pieprz opcjonalnie przyprawa do piernika wykonanie
Domowy Smak Jedzenia[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 400 g śledzi w oleju 250 g pieczarek 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu lub soku
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 4 buraki czerwone 4 filety śledziowe, marynowane 1 cebula majonez sól, pieprz wykonanie: Buraczki dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy, obieramy i kroimy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 3 filety śledziowe 50 g sera żółtego 1 jajko ugotowane na twardo 1 cebula 2 ogórki kiszone 1 jabłka pieprz do smaku 2 łyżki majonezu
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: kromki chleba np. razowego 1 burak czerwony filety śledziowe cebula majonez sól, pieprz wykonanie: Buraki myjemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Studzimy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: ok. 500 filetów śledziowych, marynowanych w occie lub solonych 2 cebule 100 g rodzynek 200 g przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu, pikantnego 3 łyżki oleju
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 400 g filetów śledziowych matjas 6 łyżek koncentratu pomidorowego 30 % 70 ml oleju 250 -300 g cebuli 2 łyżki cukru 1 łyżka octu balsamicznego 3
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g śledzi w oleju 100 g czerwonej papryki 40 g czerwonej cebuli 2 jaja natka pietruszki pieprz majonez wykonanie: Śledzie odsączamy z oleju, kroimy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g śledzi w oleju 100 g marynowanych podgrzybków 100 g ogórków konserwowych 3 jajka ok. 2 łyżki cebuli zalewy śledziowej majonez opcjonalnie: pieprz posiekana
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 400 g filetów śledziowych w oleju 1 duża cebula 200 g pieczarek 25 g papryki czerwonej 190 g przecieru pomidorowego| 5 łyżek oleju sól, pieprz
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 2 czerwone cebule, kawałek pora, słoik selera konserwowego ( 320g netto), puszka czerwonej faosli ( 400g netto), słoik pieczarek konserwowych ( 300g netto), filety śledziowe w
W kuchni u Monikiczęsto wybór pada na tą. Brzmi przecież tak banalnie a jest po prostu przepyszna! INNE SAŁATKI NA SZYBKO:1. KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH (łódeczki pomidorkowe)2. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I...3. SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...)4. SAŁATKA/PASTA KANAPKOWA Z PORA5. SAŁATKA
Wypisz WymalujŚledzie te, w zeszłoroczne święta, zrobiły furorę na naszym stole. Dlatego też, nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było w tym roku. Korzenna zalewa, świeży koperek, jałowiec i nutka słodyczy. Pyszności. Śledzie muszą leżakować w zalewie min 5 dni, więc najwyższa pora aby je przygotować na tegoroczne święta. Nie wymagają żadnych specjalnych składników, czy milionów godzin spędzonych w kuchni(...)kawałki. Ze składników przygotowujemy zalewę. Doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut (do rozpuszczenia cukru). Studzimy całkowicie. W słoiku układamy warstwę śledzi, następnie koperek, marchew i cebulę. Układamy warstwy aż do wykończenia składników. Zalewamy wystudzoną marynatą, tak żeby marynata zakryła wszystkie składniki. Słoik zamykamy i odstawiamy do lodówki na min 5 dni. Przechowujemy
CookYourselfśledzie po prostu kochamy. Od Seko są rewelacyjne…dlaczego? Pomimo długiego moczenia (sklera i leń) nadal są jędrne i idealne do sałatek, i wszelakich innych dań. Ostatnio za nami „chodzi: śledź w śmietanie z ziemniakami <3 Popełnimy ;) A tę sałatkę dedykujemy „śledziożercom” :P Składniki 400 g matjasów 4 jajka ugotowane na twardo 1 duża gruszka 1 por biała część(...)najpierw śledzie moczymy…można w mleku, można…u nas nie można :P brak mleka w lodówce ;) jednak można w wodzie z dodatkiem octu. Tak na oko 1 litr wody, 50 ml octu ;) Dwa razy tak robimy i odcedzamy, osuszamy papierowymi ręcznikami. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę. Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Por siekamy i sparzamy, studzimy. Natkę
R'n'G Kitchenłyżki musztardy 5 łyżek ketchupu, gęstego 5 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru pieprz, papryka ostra mielona Śledzie moczymy w wodzie, około 2-3 godzin. Następnie dobrze je płuczemy, odsączamy i kroimy w kawałki. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, a por w półplasterki. Przekładamy wszystko do miski. W małej miseczce mieszamy cukier ze szczyptą papryki i stopniowo dodajemy
Moje-pitraszeniewspaniale sprawdza się na każdej uroczystości. Polecam! Składniki: ok 350g solonych filetów śledziowych – matiasów 4-5 średniej wielkości buraków 4-5 średniej wielkości ziemniaków 1 jabłko 1/2 pora 3 jajka 3 ogórki kiszone 1/2 pęczka pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (lub śmietany) sól, pieprz 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru(...)cytryny oraz szczyptą soli, mieszamy *** *** Ziemniaki studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę *** *** Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę *** *** Śledzie płuczemy (jeśli są mocno słone to moczymy w wodzie przez kilka godzin), osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Pora dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę *** *** Wszystkie pokrojone składniki oprócz buraków
Blog z Apetytem