sledzie w oleju - 2894 przepisów (strona:42/193)

Szybkie śledzie z jabłkiem i cebulą 88

Śledzie podobno się lubi lub nie. Ja niestety nie należę tutaj do żadnej frakcji. Po prostu czasem mam ochotę na śledzia, czasem w ogóle nie ruszam. Dzisiaj niezawodny i prosty przepis na śledzie. Podstawa to dobrej jakości śledzie, jabłka i cebula. Całość zalana olejem. Szybko i smacznie. Ten przepis na śledzie z jabłkiem i cebulą, mój tata usłyszał jakieś(...)półplasterki. Możemy śledzi z jabłkiem użyć jako bazy sałatki dodając np, szynkę, cykorię czy co tam wam podpowie wyobraźnia. Drukuj Śledź z jabłkiem i cebulą Szybki i prosty przepis na śledzia Składniki 3 filety śledziowe, najlepsze będą matjasy 1 średnie jabłko 1 średnia cebula 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 zairenka pieprzu czarnego olej do zalania mleko

Mieszam w Garnku
Śledzie w keczupie. 225

potrafią patrzeć w jednym kierunku :) Amen! Składniki: 400 g śledzi solonych 2 cebule słoik (200 g) łagodnego keczupu 1 łyżka powideł śliwkowych 1/2 szkl. wody świeżo zmielony pieprz olej Wykonanie: Śledzie moczyć przez godzinę w zimnej wodzie. Po tym czasie wylać wodę, a rybę osuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę pokroić w kostkę i smażyć przez

zadanie-gotowanie
Potrawy wigilijne z różnych regionów Polski 31

wszystkim zupa rybna, przygotowywana z wielu gatunków ryb, takich jak dorsz, łosoś czy sandacz, co nadaje jej wyjątkowej głębi smaku. Ważnym daniem jest także śledź w różnych odsłonach – z cebulą, w śmietanie lub w oleju, zawsze aromatycznie przyprawiony i idealnie wpisujący się w świąteczny klimat. Pomorzanie serwują także karpia, lecz często pieczonego lub w galarecie, co odróżnia(...)wspólnoty. Innym charakterystycznym daniem jest kisiel owsiany, często zapomniany w innych regionach, lecz w Podlasiu ceniony za swoją wyjątkową konsystencję i smak. W Podlasiu popularny jest także śledź w oleju, podawany z dużą ilością cebuli, co nadaje mu wyrazistości. Kapusta z grzybami, przyrządzana według tradycyjnych receptur, również gości na podlaskim stole, wnosząc element prostoty i głębokiego smaku. Ciekawym dodatkiem jest

CityTaste
matiasy w musztardowo-korzennym smaku... 154

Składniki: matiasy 8 sztuk, musztarda miodowa 2 łyżki, przyprawa do piernika Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, cukier 1 łyżka śledzie matiasy dobrze wymoczyć w zimnej wodzie co 40 minut zmienić wodę(...)razy, na koniec wylać na durszlak aby woda dobrze odciekła pokroić na 2 cm kawałki do miski musztardę, przyprawę do piernika, cukier dobrze wymieszać z olejem w ilości do zakrycia śledzi śledzie przełożyć do słoika i zalać olejem, zamknąć i schować do lodówki najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły - pyszne śledzie i na zakąske i na kolację podane

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie marynowane z orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami 147

upichcić by wszystkim smakowało. By nieco ułatwić Wam zadanie już teraz podaję przepisy na sprawdzone i smaczne potrawy. Jedną z nich jest ten właśnie śledź z dodatkiem suszonych śliwek i orzechów włoskich, zamarynowane w oleju lnianym. Zdrowe i smaczne danie, bo nikt nie mówi, że w Wigilię i Święta ma być tłusto. Składniki (na 4-5 porcji): Najlepiej jeśli śledzie(...)Śledzie kroję w plastry, cebulę, suszoną śliwkę i orzechy drobno siekam. Składniki mieszam w misce, doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przekładam do słoja i zalewam olejem lnianym. Tak przygotowane śledzie odstawiam na 2-3 dni (lub nawet tydzień), by smaki nieco się przegryzły. Smacznego, Klaudia. *Jeśli używasz śledzi w zalewie octowej, wówczas należy wymoczyć je uprzednio w wodzie

Mango Papaja
Świąteczne Jedzenie – co przyrządzić na bożonarodzeniowy stół? 32

grzybów są symbolem polskiej Wigilii i stanowią nieodłączny element świątecznego stołu. Trzy rodzaje śledzi Śledzie są nieodzownym elementem świątecznego stołu. Przyrządzam je na wiele sposobów. Co roku staram się wymyśleć jakieś inne śledzie, a na stole świątecznym zawsze jest ich kilka rodzajów. Bardzo lubię śledzie w oleju z cebulą. Mieszkając w Szwecji nauczyłam się jeść słodkie śledzie, ale wciąż wolę

codojedzenia
Śledzie z żurawiną 210

Śledzie z żurawiną. Przez lata jedyną wersją śledzi jakie moglibyście zobaczyć na moim stole były klasyczne śledzie w oleju z cebulką (u mnie zawsze w dużych ilościach) lub śledzie w śmietanie. Uwielbiam ich smak. Pamiętam, że znikały zawsze ze stołu jako pierwsze. Nie wyobrażałam sobie by jakiś inny rodzaj śledzia czy też sałatka śledziowa mogła mi tak posmakować

Słodkie okruszki
Śledzie w śmietanie 164

wyobrażacie sobie Święta lub Wigilię bez śledzi? Ja nie. To taka tradycja kulinarna, którą wyniosłam z domu rodzinnego. Zawsze u mnie są śledzie w oleju, ale tym razem pokażę Wam też przepis na moje śledzie w śmietanie . Składniki: - 4 śledzie a'la matias - śmietana 18% (około 4-5 łyżek) - 1 łyżeczka musztardy (u mnie kremska) - 1/2 cebuli - 1 łyżeczka

Kuchnia co dnia
Śledzik z suszonymi pomidorami i Fetą 129

Składniki 2 śledzie marynowane pół słoiczka suszonych pomidorów pół opakowania sera Feta olej Przygotowanie Śledzie, pomidory i Fetę pokroić na mniejsze kawałki. Połączone razem, włożyć do słoiczka i zalać oliwą..gotowe smacznego

Gaździnka warzy
Śledzie w sosie śmietanowo-chrzanowym z jabłkiem i rodzynkami 184

zaledwie dwa tygodnie więc najwyższa pora zastanowić się jakie śledzie w tym roku będą na naszym świątecznym stole. Nie zawsze robię i podaję takie same. Muszą być obowiązkowo śledzie w oleju z cebulką bo to przysmak Żarłoczka, ale ja wolę śledzie po kaszubsku. Zrobię jeszcze jakieś inne, może właśnie takie z jabłkami i chrzanem? Są bardzo smaczne, Smaczna Pyza

Smaczna Pyza
Śledzik ogórkowy 170

pieprz ziołowy          pieprz czarny          2 szklanki mleka          olej  Wykonanie  Śledzie namaczam w mleku na około 3 godzin ,sprawdzając aby nie były za mocno słone ,kiedy śledzie już nie są za słone kroje w 2 centymetrowe paski ,następnie cebulę kroję w drobną kostkę oraz

Mój Smak
Śledzie po kaszubsku 74

pieprzu czarnego szczypta majeranku Sposób wykonania śledzi po kaszubsku Do przygotowania potrawy potrzebować będziemy przede wszystkim: miski, deski do krojenia, ostrego noża, patelni. Słoiki i nakrętki jeśli tak chcesz przechowywać śledzie. Krok 1 – przygotowuję śledzie Zanim przystąpimy do zrobienia potrawy, musimy najpierw przygotować śledzie. W tym celu jeśli masz śledzie w oleju, odsącz je i osusz za pomocą ręcznika(...)kawałek śledzia i sprawdzam czy słoność już mi odpowiada. Jeśli masz całe śledzie z beczki, to należy je wypatroszyć, usunąć skórę i moczyć przez około 12 godzin. Pod koniec odsalania, możesz też moczyć śledzie w: mleku, maślance, wodzie mineralnej, wodzie z octem, winie lub piwie. Szczegółowy opis moczenia śledzie przedstawiam we wcześniejszym wpisie https://ania-gotuje.pl/przepis/moczenie-sledzi-jak-namoczyc-sledzie/ Filety wymoczonych śledzi kroję

Ania gotuje
Prosty przepis na śledzie po kaszubsku 647

oleju Koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki Ocet 3 łyżki Cebula 2 Cukier 2 łyżki Liść laurowy 3 Ziele angielskie 3 Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na niedużej ilości oleju. Gdy zacznie się rumienić dodać cukier i wymieszać. Kolejno dodajemy ocet, liść ziele i koncentrat. Całość gotować na małym ogniu przez ok. 2 minuty. Śledzie pokroić(...)mniejsze kawałki. Jeśli nie używacie gotowych śledzi w oleju należy je wcześniej wymoczyć. Opłukać w zimnej wodzie . Odstawić na godzinę zmieniając 2-3 razy wodę. Śledzie wymieszać z zalewą. Odstawić na minimum 24 godziny. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz

Kulinarne przygody

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję