Kolejne i ostatnie już przed świętami śledzie. Pewnie po świętach zrobię jeszcze nie jedne, nie drugie a może i trzecie bo je uwielbiam, tymczasem podaję przepis
Moje Małe CzarowanieŚledzie w śmietanie i majonezie – to pyszny pomysł na śledzie wigilijne , ale nie tylko :) Równie świetnie sprawdzą się na Sylwestra, czy jako zakąska z okazji
Kulinarne PrzebojeByły już na blogu smażone ryby w tym sosie i filety z kurczaka. Pomyślałam, że można również spróbować ze śledziami
To co kochamŚledzie z nutką orientalną, która przebija się smakiem kuminu, kurkumy i cynamonu. Skórka cytrynowa lekko chrupie i równoważy miękką teksturę cebuli. Pierwszy
To co kochamPodzielę się dzisiaj z Wami kolejnym przepisem zaraz po śledziach w korzennej zalewie i tych z kiszonymi buraczkam i na niesamowicie pyszne i proste śledzie, które
Życie ze smakiemNie mogę uwierzyć, że już prawie połowa miesiąca za nami. Grudzień biegnie swoim szaleńczym tempem, Boże Narodzenie coraz bliżej a wraz z tym zaczyna się planowanie
Życie ze smakiemniepostny i jeden zbiorowy, a w tym roku zastrzegłam, że będę akceptować pojedyncze przepisy. W każdym razie powstała pokaźna książka kucharska z przepisami na czas Wigilii :) Przepisy posegregowałam na zupy, pierogi i uszka, śledzie, ryby inne niż śledzie, krokiety i paszteciki oraz inne, które nie zmieściły się w żadnej z poprzednich kategorii. ZUPY Zupa rybna ; blog Pysznie i zdrowo Zimowa
Weekendy w domu i ogrodziePrzepis inspirowany kuchnią rosyjską. Filety śledziowe można spokojnie zamarynować już teraz, a w wigilię rano przygotować sos. Przed wieczerzą wystarczy ułożyć śledzie na talerzu, polać sosem i udekorować. Przepis lekko przeze mnie zmodyfikowany pochodzi z wydawanego przed laty pisma kulinarnego „Smaki i Aromaty”.” Czytaj więcej
Wiem co jemPłaty śledziowe marynowane zajadam same tzn. z cebulką ale są one także znakomitą bazą do różnych sałatek, tatara czy przekąsek. Warto taki słój mieć w lodówce
Moje Małe CzarowanieŚroda Popielcowa w kalendarzu chrześcijańskim rozpoczyna 40-dniowy okres Wielkiego Postu. Po szaleństwie kalorycznych potraw karnawałowych z przyjemnością zjemy coś lżejszego. Moja propozycja to
To co kochamCzasami nachodzi mnie ochota na śledzika. Znam wiele smacznych przepisów na tę rybkę, a ten jest mój najnowszy autorski. Łączy się tutaj
To co kocham