śledź w zalewie - 749 przepisów (strona:24/50)

Wigilijne śledzie z żurawiną i cynamonem 176

Zasypujemy poszatkowana cebulą, cynamonem i żurawiną. Wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Dodajemy ocet. Całość delikatnie mieszamy, ewentualnie podlewamy odrobina oleju, aby zawartość była całkowicie pokryta zalewą. Schładzamy w lodówce. Artykuł Wigilijne śledzie z żurawiną i cynamonem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Czosnkowa sałatka śledziowa z chrupiącymi dodatkami 181

kukurydzą. Dodatek czosnku sprawia, że sałatka jest smaczniejsza.  4 płaty śledzi marynowanych ½ puszki słodkiej kukurydzy 1 zielony ogórek 1 łyżka koperku 3 łyżki majonezu 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Pieprz Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę. Śledzie kroimy w paseczki około 2 cm. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Ogórka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Do miski przekładamy śledzie, kukurydzę

VioletoweKucharzenie
Sałatka Lwowska 2051

myjemy i gotujemy osobno bez obierania.Ugotowane warzywa kroimy w kostkę. Ogórki i jabłka obieramy i również kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Grzyby odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Pokrojone składniki , oprócz ziemniaków i śledzi mieszamy.Skrapiamy sokiem z cytryny. Śmietanę mieszamy z musztardą, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy do sałatki i delikatnie

Bajeczna Kuchnia
Śledź po japońsku 229

łyżki majonezu cukier do smaku sól i pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śledzie kroimy w dużą kostkę. Cebulę siekamy ,dodajemy do śledzi razem z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami. Jajka gotujemy ,obieramy ,kroimy w kostkę ,dodajemy do całości. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i słodką papryką ,do smaku

R'n'G Kitchen
Wigilijna wieczerza. 127

Witam moi drodzy, dziś kolejne kroki wigilijnych przygotowań- przypomnę, że śledzie w miodzie i w zalewie octowej(do śmietany) już przygotowane. Dziś (wtorek) zabieram się za ryby smażone w zalewie pomidorowej i w zalewie octowej. Przygotuje i ugotuje już makaron na łazanki i makiełki, usmażę grzybki do łazanek i farszu do krokietów i pasztecików

Kuchnia Beaty
Śledzie w occie i oleju 196

imprezowym stole :)Składniki :Około 10 śledzi matias Kilka cebul  Pieprz zielony SkworcuSól selerowa SkworcuOliwaOcetZiele angielskie SkworcuLiść laurowy Skworcu Wykonanie :Śledzie namoczyć w mleku i odstawić na kilka godzin .Cebulę pokroić w pół talarki i posypać solą selerową .Śledzie pokroić na kawałki lub zostawić w całości i posypać pieprzem .Ja takie śledzie układam warstwowo w szklanym naczyniu :cebula(...)kilka ziarenek ziela angielskiego , listek laurowy, śledzie , ziele i listek laurowy , cebula i tak dalej . Całość zalewam oliwą wymieszaną z około 2 łyżkami octu ( zalewy musi być tyle aby dobrze przykryła śledzie).Śledzie odstawić do lodówki , najlepsze są po około 2 dniach gdy dobrze przejdą przyprawami . Gdy podaję je na półmisku zawijam w każdy troszkę cebulki i dekoruję oliwkami

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka śledziowa z melasą z granatów na świeżych liściach szpinaku! 179

łyżki świeżej natki pietruszki - 1 mała łyżeczka miodu - 3 łyżeczki melasy z granatów - pieprz cytrynowy - 1/4 łyżeczki przyprawy sumak Liście szpianku myjemy układamy na półmisku. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z zalewą z opakowania, żurawiną i brzoskwinią z opakowania. Z miodu, oliwy, melasy i przypraw przygotowujemy dressing, którym obficie zalewamy śledzie. Dodajemy posiekaną czerwoną cebulę. Całość wykładamy na liście

SMYKWKUCHNI
Koreczki śledziowe + film 657

krótką chwilę rumienimy, chleb tostowy a następnie przekrawamy go na 4 kwadratowe części. Na każdym kawałku chleba umieszczamy dość obfitą porcję startego buraka, pokrojonego śledzia oraz plaster cebuli. Na wykłaczkę wbijamy odsączonego z zalewy korniszona a na końcu wykałaczkę wbijamy w kromkę chleba z burakiem, śledziem i cebulą. Koreczki można również dla odmiany zrobić bez porcji buraka. Tak przygotowane

Smakowite Dania
Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem 154

odrobinie oleju. Gdy zmięknie dolewamy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym i keczupem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy czarnym i czerwonym pieprzem oraz cynamonem. Dolewamy ocet. Doprowadzamy do wrzenia. Zalewę studzimy. Gdy przestygnie mieszamy ze śledziami. Najlepiej smakują gdy postoją w lodówce ok. 3 godzin, wtedy smaki się przegryzą

VioletoweKucharzenie
Śledzie w Oleju Lnianym z Kaparami 209

przygotuję śledzie : Śledzie matias są bardzo słone więc przed przygotowaniem śledzi najpierw je moczę aby nie były słone . Płuczę je w zimnej wodzie , zalewam w misce zimną wodą i odstawiam na około 3 godziny , w międzyczasie odlewam wodę i zalewam świeżą , robię tak 2-3 razy . Wypłukane śledzie odsączam z wody i kroję na paseczki o szerokości około(...)Przygotowanie pozostałych składników : Cebulę przekrawam na pół i kroję w cienkie pół plasterki . Pokrojoną cebulę przelewam wrzątkiem na durszlaku i odstawiam do wystudzenia . Kapary odsączam z zalewy . Teraz do salaterki daję pokrojone śledzie , cebulę , kapary i olej lniany i dokładnie mieszam . Tak przygotowane śledzie przed podaniem odstawiam na około 12 godzin do lodówki , salaterkę ze śledziami przykrywam . Śledzie

Uwaga Babcia Gotuje
Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem 152

dzień wcześniej wtedy są wyraźniejsze w smaku. 4 płaty śledzi marynowanych 1 duża czerwona cebula 1 puszka zielonego groszku konserwowego 2 łyżki świeżego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy stołowej Pieprz Śledzie odsączamy, zdejmujemy z nich skórę. Kroimy w cienkie paseczki. Groszek odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w bardzo drobna kosteczkę, koperek siekamy. Śledzie, groszek, cebule oraz

VioletoweKucharzenie
Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami 168

sposób karnawał. Mnie do śledzi nie trzeba długo przekonywać, bardzo je lubię, choć podobno do polubienia smaku śledzi trzeba dojrzeć. Moim zdaniem wystarczy trafić na dobrze przyrządzone, a do takich zaliczam te z suszonymi pomidorami i kaparami. Śledzie warto jeść nie tylko w karnawale, bo oprócz walorów smakowych są także bardzo zdrowe, a niestety niedoceniane. Są bogatym(...)źródłem białka, witamin i mikroelementów. I choć zalicza się je do tłustych ryb, wcale nie są kaloryczne.  Składniki: 6 filetów śledzia a'la matias 2 cebule 10 suszonych pomidorów z zalewa 2 łyżki kaparów z zalewy oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami oliwa z oliwek pieprz   Przygotowanie: Śledzie moczymy kilka godzin w wodzie lub mleku, osuszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Śledź w koprze po szwedzku 201

Dodaj przyprawy i cukier, zagotuj. Ostudź zaparawę. Pokrój śledzie na kawałki. Umieść w słoiku na przemian z posiekanym koprem. Zalej zalewą octową, zamknij i wstaw do lodówki. Po dwóch dniach śledzie są już dobre.   The post Śledź w koprze po szwedzku appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Śledź w pomidorach 200

w pomidorach. Spróbujcie, bo warto. Składniki: 400 g śledzi mleko do namoczenia śledzi 1 puszka pomidorów bez skóry 1 cebula 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki wody 2 łyżki rodzynek 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1 łyżeczka cukru sól pieprz Wykonanie Śledzie namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, zalać wodą, dodać liść(...)następnie odcedzić. Dodać wszystkie pozostałe składniki, zagotować i doprawić solą i pieprzem. Śledzia pokroić w skośne kawałki włożyć do słoika i zalać lekko przestudzoną zalewą. Zakryć słoik i odstawić na całą noc do lodówki. śledź w pomidorach

O kuchni z uczuciem