skrzydełka w miodzie - 340 przepisów (strona:19/23)

Kurczak pieczony z cytryną. 106

zapomniałam kupić, a to były tylko małe, to znów wielgaśne giganty. Aż wreszcie zapisałam, znalazłam odpowiedniego, kupiłam i upiekłam. kurczak 1,6 - 1,8 kg Marynata: cytryna łyżeczka miodu płaska łyżeczka pieprzu cayenne łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka soli łyżka suszonego rozmarynu kilka plasterków słoniny Kurczaka po dokładnym oczyszczeniu i wypłukaniu osuszamy papierowym ręcznikiem. Mokre mięso nie chłonie tak jakbyśmy chcieli(...)która jest pozbawiona tłuszczu. Dzięki temu będzie soczysta, ale nie tłusta, ponieważ wszystko spłynie na blaszkę. Jednak nim spłynie będzie tworzyć taki ,, filtr UV"  na skórze. :) Nogi i skrzydełka można związać paskiem folii aluminiowej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Po 10 min zmniejszamy temperaturę do 160 i pieczemy jakieś 2  godziny, aż uzyskamy zadowalający nas kolorek

Dieta moja pasja
Pszczeli tort z jagodami 215

Tort ten powstał na bardzo specjalne zamówienie. Dwuletnia już jubilatka, dla której był robiony zażyczyła sobie, by był niebieski i miał pszczoły. Jego wizja kształtowała się

Food Square
Pierogi z mięsem i najlepsze ciasto na pierogi 369

nawet mąki do podsypywania stolnicy, a dzięki temu pierogi były bardzo delikatne. Nieskromnie przyznam, że narzeczony stwierdził, iż to jego najsmaczniejsze pierogi jakie jadł w życiu! Takie słowa to miód na moje uszy. Przepis na ciasto dodaję, by już nigdy mi nie umknął. Pierogi z mięsem, które pozostało nam na przykład z gotowania rosołu, chyba każdy dobrze zna. W moim(...)pozostawiamy w misce a drugą wałkujemy dość cienko i wykrawamy kółka szklanką. Pierogi z mięsem (25 sztuk): 1/2 porcji ciasta z przepisu powyżej mięso z dwóch udek i dwóch skrzydełek kurczaka ugotowanych w rosole białe warzywa z rosołu: 1 pietruszka, ćwierć selera + kilka suszonych grzybów, jeśli używamy do rosołu sól i pieprz 1 biała cebula szczypta kuminu 2 łyżki oleju

Mango Papaja
Tort pszczółka-z miodowymi spodami,biszkoptem i kremem 208

pieczemy około 40 min w temp 180 stopni do suchego patyczka. Ciasto studzimy i koimy na 4 cienkie blaty. SPODY MIODOWE Do garnka dajemy masło,cukier puder i miód i podgrzewamy.  Gdy się rozpuszczą dodajemy sodę zmieszaną z octem i mieszamy masę .mieszamy aż uzyskamy ciemny,bursztynowy kolor . Studzimy 10 minut i dodajemy jajka i mąkę i zagniatamy ciasto(...)masy dodajemy troszkę kakao i dekorujemy dookoła rozetkami raz żółta raz kakaowa .  Z masy wyciskamy coś na kształt pszczółek,kakaową robimy im paski i czółki,płatki migdałowe to skrzydełka. Tort powinien postać w lodówce co najmniej 12 godzin by wszystko namiękło :) Jest troszkę pracochłonny ale wart zachodu. Wygląda i smakuje świetnie :) Polecam gorąco

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pszczółka Maja – ciasto z brzoskwiniami i pysznym miodowym kremem 954

temperaturze 180’C *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy pół szklanki. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka (mleko musi zacząć wrzeć), dodajemy miód i cały czas mieszamy, gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy (musi być zupełnie zimny). Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy(...)kremu robimy oczka za pomocą wykałaczki *** *** Brzoskwinie zostawiamy na kilka minut aby czekolada zastygła. Następnie na górze każdej brzoskwini robimy małe nacięcie i umieszczamy w nim płatki migdałowe tworząc skrzydełka *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE

Blog z Apetytem
Grillowana pierś z kurczaka 237

Grillowana pierś z kurczaka to bardzo zdrowa propozycja na obiad. Odpowiednio doprawiona stanie się wyjątkowym daniem. Możecie podać ją z ziemniakami z wody, albo z wersją

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Msemmen – marokańskie naleśniki 128

charakterystyczny dla wszystkich arabskich kuchni, ale msemmen jest pieczywem występującym tylko w północnej Afryce: Maroku, Algierii i Tunezji. Nazywany jest marokańskim naleśnikiem, bo często jest podawany na słodko, z miodem, daktylami, na śniadanie, lub jako przekąska. Można go też zrobić w wersji wytrawnej – bez słodkości, wtedy stanowi doskonałą zakąskę do zupy. Można wreszcie nadziać go warzywami i mięsem i wówczas(...)ciasta, a następnie rozciągaj ciasto rękami we wszystkich kierunkach, tak by uformować bardzo cienki, okrągły placek. Teraz posyp go z wierzchu kaszą manną i złóż do środka dwa boczne skrzydełka tak by powstał podłużny naleśnik. Posyp go kaszą i złóż w kostkę. Podczas składania lekko dociskaj ciasto. Przykryj i odłóż kwadraty na 15 minut. Krok 4 Posmaruj blat olejem, połóż

Niedzielny kucharz
Msemmen, czyli marokański naleśniki 136

charakterystyczny dla wszystkich arabskich kuchni, ale msemmen jest pieczywem występującym tylko w północnej Afryce: Maroku, Algierii i Tunezji. Nazywany jest marokańskim naleśnikiem, bo często jest podawany na słodko, z miodem i daktylami, na śniadanie, lub jako przekąska. Można go też zrobić w wersji wytrawnej – bez słodkości, wtedy stanowi doskonałą zakąskę do zupy. Można wreszcie nadziać go warzywami i mięsem(...)ciasta, a następnie rozciągaj ciasto rękami we wszystkich kierunkach, tak by uformować bardzo cienki, okrągły placek. Teraz posyp go z wierzchu kaszą manną i złóż do środka dwa boczne skrzydełka tak by powstał podłużny naleśnik. Posyp go kaszą i złóż w kostkę. Podczas składania lekko dociskaj ciasto. Przykryj i odłóż kwadraty na 15 minut. Krok 4 Posmaruj blat olejem, połóż

Niedzielny kucharz
Kurczak z miodowej glazurze z grilla 168

Kurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku. Nie martwcie się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki 204

Sezon grillowy jeszcze trwa. Tym wpisem chciałbym Wam pokazać w jaki sposób można przygotować szybkie danie na grilla. Madzia postawiła przygotować Szaszłyki z szynki w marynacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb pszenno-orkiszowy, z ostropestem i nutą kolendry 239

Miał być graham! Ale po otwarciu torebki z mąką, ta zatrzepotała skrzydełkami i rozpierzch ła po całej kuchni, i powiedziała, że na imię ma Mklik Mączny. Jedyne pocieszenie, że mąka graham była chyba ekologiczn ą, bo w byle czym mkliki chyba by się nie chciały lęgnąć ;) No i nie będzie grahama. A podmł ody szkoda ! T rzeba coś wykombinować(...)orkiszowej razowej 20 g mąki z pestek dyni  90 g letniej wody 5 g świeżych drożdży 5 g cukru  10 g soli 1 ły ż ka płynnego miodu 30 g roztopionego masła 20 g mielonego ostropestu 1 łyżka ziarem kolendry smalec do natłuszczenia foremek Przygotowanie chleba: Wlej do miseczki letnią wodę, rozpuść w niej drożdże i cukier

Grahamka, weka i kajzerka
Kurczak w paprykowej marynacie z grilla 212

Kurczak to wciąż jedno z najpopularniejszych mięs używanych do grillowania. Tym razem będzie to kurczak w paprykowej marynacie z grilla. Do przygotowania tego dania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie na grilla 431

Mięso z kurczaka ze względu na swoją dostępność oraz cenę jest najczęściej wybieranym mięsem przez Polaków. Wykorzystujemy go nie tylko do przygotowania obiadów, ale możemy stworzyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!