skrzydełka w miodzie - 340 przepisów (strona:16/23)

Kurczak Buffalo + surówka z buraczków na zimno 185

Zamieniłam jedynie skrzydełka na podudzia, które udało mi się dostać bez kości. Sposób na kurczaka Składniki na 4 porcje: 1 kg podudzi z kurczaka ok. 8 kawałków olej rzepakowy sól pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku sos: 3 łyżki masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sosu

Fabryka pomysłów
Żeberka w coli z grilla 165

Żeberka w coli z grilla to dość oryginalne połączenie, ale tak przygotowane mięso jest kruche, delikatne w smaku i rozpływa się w ustach. Przepis jest niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w ostrej marynacie idealny na grilla 213

Kochani właśnie rozpoczyna się sezon grillowy, warto zatem poznać parę sprawdzonych przepisów na dania z grilla. Kurczak w ostrej marynacie to pierwsze danie z cyklu naszych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piernikowe aniołki 152

miód. Najpierw mieszamy łyżką. Później zagniatamy elastyczne ciasto. Schładzamy w lodówce. Odrywamy po kawałku ciasta i cienko wałkujemy. Wykrawamy foremkami ciastka. Pieczemy w 175 stopniach C przez ok. 7-8 minut. Sposób przygotowania aniołków: Kieliszkiem wycinamy kółka. To będą główki aniołków. Wykrawamy kształt choinek- to będzie tułów.  Wykrawamy serduszka, które przecinamy przy pomocy noża na pół. To będą skrzydełka

Pobite gary Barbary
galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką 295

Galantyna z kurczaka To prawda że jest to danie przy którym musimy wykazać się odrobiną kuchennej zręczności. Lecz gotowy efekt z pewnością jest tego wart. składniki

Miód i pieprz
Kurczak z piekarnika jak z rożna z warzywami! 208

bardzo łatwy przepis na kurczak pieczonego w piekarniku z warzywami, bez tłuszczu, smakuje jak z rożna. Jak go robimy? Nic trudnego! Zapraszam! SKŁADNIKI: KURCZAK: - kurczak ponad 2kg - sos: miód, ocet balsamiczny, zioła ulubione, sok z cytryny, różowy pieprz, cynamon WARZYWA: - buraki - marchew - seler naciowy - czosnek - cebula czerwona - kora cynamonu - anyż - przyprawa ziołowa włoska - oliwa z oliwek - 150 ml wody(...)białego wina PRZYGOTOWANIE: Kurczaka nacieramy mieszanką przypraw i ustawiamy na konstrukcji metalowej- rożen, do kupienia w każdym markecie, jak nie masz użyj butelki po piwie. Skrzydełka, sznurkiem przymocuj do reszty mięsa. Blaszkę wyłóż folią aluminiową, ułóż obrane warzywa, pokrojone w średnie talarki. Całość skrop oliwą i posyp przyprawami (nie podlewaj jeszcze winem, robimy to w połowie pieczenia) CAŁOŚĆ PIECZEMY

SMYKWKUCHNI
Pikantny kurczak w paście chili Gochujang 220

spłaszczając go. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce – zaczynamy od przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku i startego na najdrobniejszych oczkach tarki imbiru. Dodajemy do nich sól i pieprz, dodajemy miód. Wlewamy ocet ryżowy, sos sojowy i dodajemy pastę Gochujang. Dokładnie mieszamy marynatę do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Smarujemy powstałą marynatą dokładnie całego kurczaka – w środku i na zewnątrz(...)części w poprzek włókien – dzięki temu każdy będzie mógł dostać i ciemny, i jasny kawałek mięsa – nie skazujecie kogoś przy stole na jedzenie tego, czego nie lubi. Korpus, szyjkę, skrzydełka i wszystkie soki z blaszki zostawiamy – przydadzą się na zupę. Studzimy je i wkładamy do lodówki.   Z ryżem czy z ziemniakami? Ja podałam pieczonego kurczaka po europejsku, z purée

Karo in the Kitchen
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 196

ananasem Najlepsze ciasto kruche na tarty słodkie i słone Michela Rouxa Jedwabiste puree ziemniaczane Gordona Ramsaya Puree z kalafiora Gordona Ramsaya Sałatka jajeczna z awokado Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety(...)kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka w coca coli Przepyszne gofry pełnoziarniste Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Artykuł Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Zupa krem ze smażonej papryki z miodem, gorgonzolą i z kluseczkami. 206

tyle tytułem wstępu. Wyciszam się w kuchni i robię zupę na dziś. Jak zrobić kluseczki znajdziecie tutaj . Czego nam trzeba? Do bulionu: -porcja z kaczki -szyja indycza -dwa skrzydełka z kurczaka -3 marchewki -2 pietruszki -seler -3 ząbki czosnku -opiekana cebula -kilka listków laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego Mięso zalewamy zimną wodą; miałem takie porcje zamrożone, więc zalewam wodą podgotowuje(...)około 15 minut. Zbieramy ścięte białko, dodajemy warzywa i gotujemy na najmniejszym ogniu około 50 minut. Do zupy: -3 papryki czerwone -papryka słodka łyżka -papryka ostra łyżeczka -lubczyk -łyżeczka miodu -szalotka -wino białe półwytrawne -pieprz, sól -masło klarowane Posiekaną szalotkę szklimy na maśle klarowanym, dodajemy sypkie papryki i lubczyk, podlewamy winem, wrzucamy papryki posiekane. Smażymy kilka minut, aż papryki zmiękną

BaRepas
Kurczak Buffalo- a mialo byc Buffalo chicken wings 225

Zapraszam na kurczaka Buffalo- choc mialo byc Buffalo chicken wings- ale zabraklo skrzydelek Chicken Buffalo wings to narodowa potrawa Amerykanow. Sos Buffalo jest mieszanka smakow, niezapomnianych..gdzie odmowienie sobie nastepnego skrzydelka jest osiagnieciem. Po prostu wszyscy kochaja Buffalo chicken wings. Zapraszam na Buffalo w wersji z podudziami I moja wersja sosu Buffalo a'la Edyta   Zamiast skrzydelek , oczyscilam podudzia natarla(...)sola. Wlozylam do piekarniaka na 220C na 40min. Przygotowalam sos do podudzi6- lyzek koncentratu pomidorowego, pol kostki masla, lyzeczka papryki cayenne, 1-2 lyzki octu balsamicznego, 2-3 lyzki miodu, 1 lyzka syropu klonowego, pol lyzeczki cukru, pieprz, sol, 2 lyzki sosu Worcestershire. Gotujemy do polaczenia skladnikow. Po upieczeniu , podudzia oblewamy sosem.W miedzyczasie upieklam ziemniaki z ziolami. Przygotowalam dip serowy

Smaki Edyty
Kolorowa sałatka grillowa 590

Rozpoczęliście już sezon grillowy? Ja tak! Mój pierwszy grill w tym roku był klasyczny z kiełbasą, karkówką i skrzydełkami . Bez zbędnych szaleństw. Jedyną nowością była kolorowa sałatka grillowa. Prosta, smaczna i zdrowa. Koniecznie ją wypróbujcie Jeśli szukacie pomysłów na grillowane potrawy, sałatki, dipy, czy inne grillowe przysmaki, kliknijcie TU. Kolorowa sałatka grillowa Składniki: główka sałaty (u mnie strzępiasta) pół zielonego(...)ogórka szklarniowego 5-6 rzodkiewek pół pomarańczowej papryki Sos: 5 łyżek oleju z pestek winogron 2 łyżeczki musztardy francuskiej łyżeczka soku z cytryny łyżeczka miodu świeżo mielony pieprz sól Warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Ogórka kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki, rzodkiewki kroimy w plasterki, a paprykę w kostkę. Wszystko dorzucamy

PatiGotuje
Kurczak w sosie jabłkowym 184

Kurczak w sosie jabłkowym to wykwintne danie, którym można się pochwalić nie tylko przed rodziną ale i znajomym. Jest proste i nie wymaga od nas dużego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik mango z polewą miodowo-jogurtową 179

Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wody - najlepiej odstawić do napęcznienia przez 15 minut, a dopiero potem pozbyć się grudek. Łączymy ją następnie z jogurtem greckim oraz miodem, wykładamy na wierzch wystudzonego sernika. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby polewa dobrze stężała.      Masę marcepanową zagniatamy z odrobiną żółtego barwnika, najlepiej robiąc to w gumowych rękawiczkach, żeby potem(...)dłoniach formujemy niewielkie jajeczka, które lekko spłaszczamy. Na każdym z nich, przy pomocy cienkiego pędzelka, rysujemy po trzy paski i oczy, zostawiamy na kilka minut do wyschnięcia. Uzupełniamy skrzydełkami z migdałów w płatkach. Tak przygotowane pszczółki układamy na wierzchu sernika.  Trochę Kaczmarski naszych czasów, trochę Akurat

sama złodycz
Kaczka w sosie śliwkowym 173

ostrej papryczkiniewielka ilość oliwy z oliwek1 cytryna, sparzona i wyszorowana50 ml octu balsamicznego4 ząbki czosnkukolendra świeża lub suszonatrawa cytrynowa ( nie jest niezbędna)przygotowaniepiekarnik nagrzać do 170 stopnimarynataDo garnka wlewać miód, dodać sos sojowy. Dorzucić drobno posiekane ząbki czosnku,  ocet balsamiczny, 1 łyżeczkę kolendry, 1 łyżeczkę pokrojonej papryczki, suszone śliwki , odrobinę wody, gotujemy.Doda(...)kaczki wyciąć uda i piersi. Od udek  odciąć ostrym nożem a najlepiej tasakiem końcówki kości. Skórę na piersiach delikatnie ponacinać. Pozostała część kaczki wraz z odciętymi skrzydełkami jest doskonałą bazą na wywar.Gorącą marynatę przelać do naczynia żaroodpornego.Na marynatę wyłożyć mięso skórą do góry, dodać świeże śliwki pokrojone na połówki ,trawę cytrynową .Naczynie  przykryć, włożyć

Stare Gary
Jak przygotować grilla 151

być oczyszczone ze ścięgien i błon , które na skutek pieczenia stają się twarde. Dobrze sprawdzają się mięsa z przerostami lub otoczką tłuszczu (np. karkówka, żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga dodatku(...)olej , który natłuszcza mięso, kwaśny składnik (ocet, sok z cytryny, jogurt lub wino), który powoduje ścięcie białka i nadaję miękkość,  oraz zioła i przyprawy (np. papryka, chili, miód, czosnek, cebula, cynamon, imbir, goździki, kozieradka, rozmaryn, lubczyk, tymianek lub inne). Delikatne mięso drobiowe, małe kawałki wieprzowiny (np. do szaszłyków), ryby, sery i warzywa wymagają od 15 minut do 3 godzin

Cztery Fajery
Jak przygotować grilla 176

być oczyszczone ze ścięgien i błon , które na skutek pieczenia stają się twarde. Dobrze sprawdzają się mięsa z przerostami lub otoczką tłuszczu (np. karkówka, żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga dodatku(...)olej , który natłuszcza mięso, kwaśny składnik (ocet, sok z cytryny, jogurt lub wino), który powoduje ścięcie białka i nadaję miękkość,  oraz zioła i przyprawy (np. papryka, chili, miód, czosnek, cebula, cynamon, imbir, goździki, kozieradka, rozmaryn, lubczyk, tymianek lub inne). Delikatne mięso drobiowe, małe kawałki wieprzowiny (np. do szaszłyków), ryby, sery i warzywa wymagają od 15 minut do 3 godzin

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata