skrzydełka w miodzie - 340 przepisów (strona:11/23)

Malinowo – paprykowe skrzydełka z grilla 175

cebula 2 szklanki malin (najlepiej świeżych lub rozmrożone niesłodzone) 2 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki melasy 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka posiekanej papryczki Chipotle w sosie adobo 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Przygotowanie: Skrzydełka przecinamy w stawach. W małym rondelku rondelku rozgrzewamy olej na średnim ogniu, podsmażamy na nim cebulę aż zmięknie. Dodajemy maliny, ocet, melasę, miód

naRuszcie
Malinowo – paprykowe skrzydełka z grilla 162

cebula 2 szklanki malin (najlepiej świeżych lub rozmrożone niesłodzone) 2 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki melasy 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka posiekanej papryczki Chipotle w sosie adobo 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Przygotowanie: Skrzydełka przecinamy w stawach. W małym rondelku rondelku rozgrzewamy olej na średnim ogniu, podsmażamy na nim cebulę aż zmięknie. Dodajemy maliny, ocet, melasę, miód

naRuszcie
Pieczone skrzydełka. 523

łyżki miodu 0,5 łyżeczki chilli lub papryki słodkiej w zależności od upragnionego stopnia pikantności :-)      Zmiażdżony czosnek, sos sojowy, oliwę, sos BBQ, miód i paprykę przekładamy do sporej miski, dobrze mieszamy. Skrzydełka myjemy, osuszamy w ściereczce i przekładamy do marynaty, dokładnie mieszamy, zabezpieczamy folią i wkładamy do lodówki. Najlepiej jak tam poleżą kilka godzin (np. przez

Rozpustne gotowanie
Skrzydełka w ognistym sosie + film 144

nich prawdziwy smakołyk. Upieczone z ostrym sosem i podane z ryżem i sałatą zadowolą  najbardziej wymagające podniebienia. składniki na 4 porcje 10-12 skrzydełek 200 ml ketchupu 1 cebula 2 łyżki miodu 2 łyżki ostrej musztardy 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego szczypta czarnego pieprzu szczypta soli przepis Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy ketchup(...)dodajemy pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, musztardę oraz sos sojowy. Wszystkie składniki razem łączymy intensywnie mieszając. Garnek z sosem stawiamy na małym ogniu i gotujemy 2 minuty, pod koniec gotowania sos doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy końcówki. Tak przygotowane skrzydełka układamy w żaroodpornej formie posmarowanej tłuszczem i dość

Smakowite Dania
Skrzydełka w musztardzie 187

Składniki 0,5 kg skrzydełek z kurczaka 1 kopiata łyżeczka musztardy z całymi ziarnami gorczycy 1 łyżeczka miodu przyprawa do kurczaka 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka   Sposób … Czytaj dalej Skrzydełka w musztardzie

czarrna od kuchni
Żeberka marynowane 146

Smaczne, soczyste słodko pikantne skrzydełka, ich przygotowanie zajmie nam tylko chwilkę. Składniki: 0,5 kg żeberek 4 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu szczypta tymianku szczypta oregano Wykonanie: Żeberka umyć i osuszyć. Przekroić na mniejsze kawałki np. tak po 2 kości. W miseczce wymieszać ketchup z przecierem pomidorowym i miodem.Do

Krakowskie smaki Ani
Aromatyczne pieczone skrzydełka 246

miodowe, soczyste, rozpływające się w ustach. A do marynaty można użyć wszelakich przypraw, na słodko, na ostro, ziołowo, tak jak lubimy. Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki oliwy 4 łyżki octu winnego 3 łyżki miodu sól pieprz łyżeczka czosnku granulowanego łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka rozmarynu 2-3 łyżki margaryny Sposób przygotowania: Skrzydełka myjemy

na moim stole...
Marynata do kurczaka, na grilla Jack Daniel's 131

która zawiera w sobie miód i alkohol lubi się przypalać.   'marynata do kurczaka Jack Daniel's' Składniki (na 1kg kurczaka - udka, piersi, skrzydełka): - 5 szt suszonych śliwek - 1 szt suszonej moreli - 0,5 łyżki miodu (najlepiej prawdziwego) - 2 łyżki whisky Jack Daniel's - 1 łyżka octu winnego - 100ml oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - wędzona czerwona papryka Śliwki

CookYourself
Fotoreportaż: warsztaty Grill w Piri Piri 150

szaszłyki to małe cebulki i wędzone śliwki zawinięte w boczek zanurzony w glazurze z wody, oleju, miodu i przyprawy grilowej oraz szaszłyki z wątróbki – wątróbki były owinięte w boczek a do tego jabłka i cebulka. Pan Maciej pokazał nam jak się luzuje skrzydełka. Tym razem nawet uczestnicy warsztatów wzięli czynny udział w pomaganiu. Chyba ten klimat grilla oraz(...)druga szaszłyki hawajskie z indyka, ananasa i mango posypane gotowymi przyprawami, które tego wieczora miały – jak się nie mylę – swoją premierę grillową Skrzydełka już przygotowane zatem czas na przygotowanie do nich marynaty: miód, sok z limonki, imbir, chili, olej i mięta Podczas warsztatów została przygotowana naprawdę spora ilość dipów, które idealnie komponowały się z poszczególnymi rodzajami mięs. Dipy

Kuchenne Wariacje
Skrzydełka kurczaka po chińsku 687

sojowego ciemnego 2 łyżeczki cukru 2 cm imbiru 2 łyżki szczypiorku 3 łyżki sosu hoi sin 125 ml bulionu drobiowego 1 łyżka miodu olej do smażenia + do podania: szczypiorek CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: TRUDNY 1. Skrzydełka kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy każde skrzydło na dwie części, a lotki (te malutkie, bezmięsne części) wyrzucamy. W misce mieszamy(...)dodajemy sos hoi sin i smażymy przez minutę. Następnie wrzucamy usmażone skrzydełka, resztki marynaty i dokładnie mieszamy. Dolewamy bulion, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 10 minut.  4. Zdejmujemy przykrycie, zwiększamy ogień i redukujemy, aż z wywaru utworzy się gęsty lepki sos. Na koniec dodajemy łyżkę miodu, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Przekładamy na półmisek, posypujemy szczypiorkiem

Tajskie smaki
Udka kurczaka pieczone 124

kurczaka były przed pieczeniem marynowane w słodko-pikantnej marynacie na bazie miodu, ziół prowansalskich, curry, ostrej papryki, wędzonej papryki i oleju. Te udka zostały upieczone w piekarniku, ale tak zamarynowane udka kurczaka doskonale sprawdzą się na letnim grillowaniu. Pieczemy je wtedy na aluminiowych tackach. Często też przygotowujemy pieczone skrzydełka kurczaka z syropem klonowym , które smakują z surówką z młodej kapusty(...)przez 45 minut w środkowej jego części na intensywnie złoty kolor, po tym czasie podwyższamy temperaturę do 200 stopni C i pieczemy skrzydełka ok. 10-15 minut aż uzyskają chrupiącą, rumianą skórkę. Do pieczonych udek kurczaka z miodem podałam ryż Djuvec z groszkiem . Smacznego! The post Udka kurczaka pieczone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone skrzydełka kurczaka w słodkiej marynacie 99

Składniki: 1 kg skrzydełek 3 łyżki mąki Marynata: 1 łyżka cytrusowego sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu lipowego 2 łyżki sosu hoisin 4 łyżki oleju arachidowego 1 łyżka sosu ostrygowego Przygotowanie: Skrzydełka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy mąką. Przekładamy do rękawa do pieczenia. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, wlewamy do rękawa. Zamykamy (rękaw). Dokładnie obtaczamy

R'n'G Kitchen
pieczone skrzydełka czosnkowe 164

              pieczone skrzydełka z masłem czosnkowym Proste, ale bardzo smaczne danie, którego przyrządzenie zajmie nam dosłownie kilka minut. składniki  

Miód i pieprz
Kurczak z grilla marynowany w sosie vinaigrette, z grillowanym ananasem i sałatą 187

mielonej słodkiej papryki 2 lekko czubate łyżeczki soli 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego poza tym: około 600 g kurczaka (skrzydełka, nóżki lub filety) 1/2 średniej wielkości świeżego ananasa mieszanka sałat - u mnie roszponka Wszystkie składniki sosu wymieszać dokładnie. Gdyby miód był scukrzony wtedy wystarczy odrobinę go podgrzać. Kurczaka oczyścić, opłukać i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Piersi pokroić w mniejsze kawałki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Skrzydełka z nutą imbiru. 163

Sezon grillowania w pełni, więc kolejna odsłona skrzydełek grillowanych. SKŁADNIKI:     10 skrzydełek z kurczaka MARYNATA:     2-3 łyżki sosu sojowego     1 łyżka miodu     2 łyżki soku ze świeżego imbiru lub marynowanego(ja użyłam tego drugiego)     3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

Kuchnia Beaty
Marynowany kurczak z grilla 108

kurczaka (ok 3 udka i  skrzyełka) marynata 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżka miodu z mniszka (ewent pszczelego) szczypta suszonej chili w płatkach sól pieprz Udka i skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie 2-3 razy męso obrócić

Gotowanie jest łatwe