serowe - 4000 przepisów (strona:179/267)

Jarmuż zapiekany pod orzechowo-cynamonową pierzynką 156

Po swiatecznym obzarstwie czujemy sie ociezali.Dieta warzywna pozwoli to zmienic,np.jarmuz,asezon na jarmuz w pelni.To kultowe warzywo zwolennikow zdrowej diety,wielbionym takze przez wegetarian i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik nowojorski z owocami jagodowymi 187

profil tluszczowy) pieczonych bez kapieli wodnej,a rownie kremowych,wilgotnych i rozplywajacych sie w ustach.Skladniki na spod ciasta:200 g owsianych ciasteczek lub innych70 g masla Skladniki na mase serowa :1000 g sera 3x mielonego5 jajek3 lyzki maczki ziemniaczanej3 lyzki soku z cytryny200 g kwasnej smietany150 g cukruDodatkowo:500-600 g swiezych owocow jagodowych40 g  cukru pudru200 g kwasnej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kürbis-Gorgonzola-Pasta-Makaron z dynią w sosie z gorgonzoli 238

listki z szałwi i pokroić w poprzek w wąskie paseczkiorzechy włoskie posiekaćszałwię i pokruszoną gorgonzole dodać do dyni,mieszajac do rozpuszczeniaodcedzić makaron ,ułożyć na talerzach z przygotowanym sosem dyniowo-serowym .Posypać  posiekanymi orzechami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort naleśnikowy z borówkami 151

Dawno nie było tortu naleśnikowego, więc dziś nadrabiam zaległości. Torcik z masą serową i borówkami oraz dżemem wiśniowym.Naleśniki :2,5 szk wody1/2 szk maślanki1 szk mleka2 szczypty soli2 szczypty cukru2 jajka3 szk mąki pszennej typ 50030 ml oleju rzepakowegoodrobina zielonego barwnika spożywczegoMasa :450 g półtłustego twarogu200 g jogurtu naturalnegocukier do smaku350 g borówekDodatkowo :borówki do dekoracji2 słoiczki dżemu wiśniowego

Ewa w kuchni
Grillowana cukinia z serem bryndza i papryką - Grudniowe Wyzwanie Blogerek 173

drobną kostkę. Bryndzę rozetrzeć, połączyć z papryką i doprawić pieprzem do smaku. Bryndza jest wystarczająco słona, nie ma konieczności dosalania :)Przestudzoną cukinię smarować pastą serową i zwijać. Prawda, że szybko i prosto? :)W Wyzwaniu oprócz mnie wzięły udział:Dorotahttp://doodorka.blogspot.com/Iwonahttp://izioni-smaki.blogspot.com/Magdahttp://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/Martahttp://www.magicznezyciemarty.pl/Sabinahttp://kobietywsieci.blogspot.com/baner autorstwa Magdy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik z rosą, zwany też „Sernik Złota Rosa” 375

Dziękuję Ciociu… za Wszystko…Sernik z rosą – składniki:Ciasto:250 g margaryny do pieczenia3 żółtka1 cukier waniliowy1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3 szklanki mąkiMasa serowa:ok. 1 kg sera białego twarogowego (u mnie zmielony z wiaderka)3 jajka1/2 szklanki cukru1/2 szklanki oleju słonecznikowego1opakowanie budyniu waniliowego ( minus 1 łyżka odłożona do piany)1 opakowanie cukru waniliowego2

UgotujmyTo.pl
Arancini – włoskie kulki ryżowe 332

następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i starty ser.Do masy ryżowej dodać roztrzepane jajko i wszystko wymieszać. Na ręku formować placuszki z ryżowej masy, na środek dodać masę pieczarkowo-serową i całość zamknąć w formę kulki.Przygotowane kule obtoczyć w mące a następnie w roztrzepanych jajkach i na końcu w bułce tartej.Smażyć w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Po wyjęciu najlepiej

UgotujmyTo.pl
Sernik wiedeński 504

dodałam 1 kostkę sera półtłustego, który tylko zblendowałam dlatego ciasto nie jest idealnie gładkie )  2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać całość do tortownicy o średnicy 28 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia a ścianki smarujemy tłuszczem (średnica 28 cm bo ciasta jest dużo i jeszcze rośnie w piekarniku

UgotujmyTo.pl
Sernik z brzoskwiniami 505

dobrze wyszedł. Sernik z brzoskwiniami – składniki:Ciasto:3 szklanki mąki1 kostka margaryny 250g3 łyżki cukru5 żółtek2 łyżeczki proszku do pieczeniaBeza:5 białek1 szklanka cukru1 łyżka mąki ziemniaczanejMasa serowa:1 kg twarogu (2-krotnie zmielony)2 jajka3/4 szklanki cukru2 budynie waniliowe3/4 kostki margaryny3/4 szklanki mleka1 puszka brzoskwiń1. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na gładką masę. 3/4 masy wyłożyć

UgotujmyTo.pl
Sernik na zimno, jabłkowo-gruszkowy z karmelizowaną gruszką 239

małym ogniu 5-10 minut często mieszając. Galaretkę rozpuścić w połowie zalecanej ilości gorącej wody i dodać do jabłek. Jak masa ostygnie i zacznie gęstnieć, wylać na masę serową. Wstawić do lodówki. Jak masa stężeje wylać na wierzch rozpuszczoną, ostudzoną i gęstniejącą galaretkę agrestową. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego Post Sernik na zimno, jabłkowo

UgotujmyTo.pl
Sernik jagodowy na zimno 214

mieszać do jej rozpuszczenia. Zostawić do przestudzenia. 3. Przestudzoną masę jagodową wymieszać z serkiem kremowym. Schłodzoną śmietanę połączyć z mlekiem skondensowanym i zmiksować do uzyskania delikatnej pianki. Masę jagodowo-serową połączyć z ubitą śmietaną. Wyłożyć na spód ciasteczkowy i wstawić do lodówki na kilka godzin. 4. Galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawić do stężenia. Jagody opłukać, osuszyć

UgotujmyTo.pl
Krem z białej czekolady z musem truskawkowym 408

delikatnie i nie za długo, żeby masa się nam nie zważyła.Truskawki umyć i zetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.Przygotować pucharki i układać w nich warstwami, najpierw masę serową, a następnie mus.Dodatkowo całość można udekorować odrobiną bitej śmietany kremówki.Inspiracja: miszmasz-marghe Przepis bierze udział w akcjach

Świat Domowej Kuchni
Sernik tradycyjny 315

kruchy spód:200 g mąki pszennej 125 g margaryny Kasia 125 g cukru 1 płaska łyżeczka proszkudo pieczenia 1 cukier waniliowy 1 jajko szczypta soli Składniki na masę serową:1 opakowanie twarogu aksamitnego dr. Oetkera 250 g miękkiej margaryny 8 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki cukru wanilinowego aromat pomarańczowySernix (dodatek ulepszający do sernika sprawiający, że ciasto

Świat Ciasta
Sernik z kokosem 248

Składniki na spód: 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich 1/3 szklanki rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 opakowanie twarogu aksamitnego dr. Oetkera 250 g miękkiej margaryny 8 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki cukru wanilinowego aromat pomarańczowy Sernix (dodatek ulepszający do sernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste

Świat Ciasta
Truskawkowy motyl 210

nałożyć na ciasto i równomiernie rozsmarować (fot.1). Ciasto wstawić do lodówki na około 20 minut. Truskawki umyć, odszypułkować (4 sztuki odłożyć na tułów), pokroić w plasterki. Ułożyć na masie serowej (fot.2). Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, a następnie tężejącą zalać truskawki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Po tym czasie ciasto oddzielić ostrym nożem od brzegu formy

Świat Ciasta