serowe - 4000 przepisów (strona:168/267)

ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE 244

ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE  Składniki: jajka 5 szt. mąka 220 g cukier 180 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 125 ml woda 125 ml cukier 100 g kakao 4 łyżeczki ,ciemne, ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników) budyń 1 op. waniliowy Przygotowanie: Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia. Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej

w mojej kuchni
ŚWIATOWIEC 198

przez praskę, to samo robimy z twarogiem. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, to samo robimy z twarogiem. Cebulkę siekamy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy do masy ziemniaczano-serowej, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dobrze mieszamy. Przestudzoną masę wykładamy na płat ciasta francuskiego- rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni. Ciasto z farszem zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Przekładamy do foremki

w mojej kuchni
Tomato Pie 154

cebulkę z papryką..Na to ułożyć  pomidory, Całość zalać  masą z jajek i sera,. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minuty, aż masa serowa się zetnie i potrawa będzie lekko rumiana.--można dołozyć mięso ,wędline ---- .Podawać na ciepło Pomidor Danie główne...inspiracja FoodNetwork.com

w mojej kuchni
Białe noce w Sankt Petersburgu ---Notti bianche a San Pietroburgu 183

wilgotną ściereczką. Każdą kuleczkę rozwałkować na placuszek, który posmarować nadzieniem. Nadzienie makowe: roztopione masło cukier mak (suchy) Rozwałkowany placuszek smarujemy roztopionym masłem, posypujemy cukrem, a następnie makiem. lub nadzienie serowe: 300 g zmielonego twarożku 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 żółtko 2-3 łyżki miękkiego masła Wszystkie składniki rozetrzeć na gładką masę. Posmarowany nadzieniem placuszek zwinąć

w mojej kuchni
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego 214

Kolejna wersja pasztecików tym razem farsz zawijamy w ciasto półfrancuskie- serowe. Moim zdaniem jest to smaczniejszy wariant niż kupne ciasto francuskie, a nie każdy ma czas aby własnoręcznie zrobić ciasto francuskie. Składniki na ciasto: 125g mąki pszennej ( lub zdrowszej mąki orkiszowej), 125g masła, 125g sera twarogowego, 1/2 jajka, szczypta soli,  Przesiewamy mąkę na stolnicę, ser mielimy w maszynce

Pudełko rozmaitości
Dwukolorowy sernik 124

żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 4 łyżki kakao Składniki ugniatamy i chowamy na około 2 h do lodówki. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy wlewamy serową masę. Na wierzch tarkujemy ciasto z lodówki. Pieczemy w temperaturze około 200 C przez 1 h. Ps. Ja niestety nie mogłam czekać dwóch godzin, dlatego ciasto nie jest potarkowane

Humanistka w kuchni
Pączki bez jajek i mleka 201

lane wężyki ] Rozpustne gotowanie :  [  drożdżowe faworki ,  pączki z musem jabłkowym i cynamonowym lukrem ,  pączki ósemki-precle ] Lidia [ chruściki ] Sama słodycz u Asi :  [  oponki serowe ] Kuchnia u Krysi  : [ donaty-pączki z dziurką ] Różowa kuchnia: [ faworki z krupczatki ] Z miłości do słodkości : [ kruche faworki ] Moje domowe kucharzenie : [ faworki

Moje domowe kucharzenie
Baci di ricotta 181

Mięciutkie serowe mini pączusie z przepisu Nigelli Lawson. Błyskawiczne w przygotowaniu i szybko znikające z talerza :) Składniki: 200 g sera ricotta 2 jajka 75 g mąki łyżka cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli olej do smażenia cukier puder do oprószenia W misce wymieszać ser i jajka na gładką masę

wyzwania kuchenne
Podsumowanie Owsiankowej Akcji. 234

soku pomidorowym z kukurydzą, ricottą, pestkami dyni autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 540. Budyniowa waniliowa owsianka z pomelo, pestkami dyni, czekoladą, skórką cytrynową autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek Pieczona owsianka serowa z bananem autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach 324 autorka: navynut | blog: Navynut 305 autorka: navynut | blog: Navynut 312 autorka: navynut | blog: Navynut 307 autorka: navynut | blog: Navynut 319 autorka: navynut

Chocolate Stop Tempting
Sernik " Złota rosa " 638

cukry. Wszystko razem zagniatamy. Blaszkę pokrytą papierem do pieczenia , wylepiamy ciastem .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C i podpiekamy ok. 20 minut ( ciasto powinno nabrać lekko złotego koloru ). Masa serowa: 1 kg sera ( wiaderko sera Pilos z Lidla ) 4 jajka szklanka cukru 1/2 szkl. oleju sok z połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka   Piana : 1/2 szklanki

Słodkości i nie tylko
Faworki 312

Małe Czarowanie  : [ lane wężyki ] Rozpustne gotowanie : [  drożdżowe faworki ,  pączki z musem jabłkowym i cynamonowym lukrem ] Lidia  Sama słodycz u Asi : [  oponki serowe ] Kuchnia u Krysi  : donaty-pączki z dziurką

Moje domowe kucharzenie
Schab pod pierzynką 1947

Schab trochę inaczej. Bez panierowania , duszenia itp. dzisiaj schab pod pieczarkowo - serową pierzynką. Danie bardzo smaczne. Robiłam dość dawno, dzisiaj odgrzebałam przepis, zrobiłam i  polecam SKŁADNIKI 5 kawałków rozbitego cienko schabu 1 łyżeczka ketchupu pół łyżeczki musztardy Sarepskiej 20 dag żółtego sera typu Gouda 1 cebula 1/2 kg. pieczarek sól, pieprz, papryka słodka  1 łyżka oleju folia aluminiowa

W kuchennym oknie Ewy
Oponki serowe 158

Witajcie :) dzisiaj zapraszam na pyszne oponki serowe które szybko znikają z talerza :)  Składniki : 0,5 kg sera białego pół tłustego 2 cukry waniliowe 3 szklanki mąki  3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku 2 łyżki spirytusu olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie : Mąkę przesiać na stolnicę , dodać : jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Cannelloni z jarmużem 201

Każde danie z jarmużem,ze wyględu na jego walory zdrowotne jest godne polecenia.Naleśniki z nadzieniem jarmużowo-serowym były tak smaczne (przepis tutaj ),że postanowiłam wykorzystać je również w innej potrawie.Myślałam o pierogach,na pewno byłyby pyszne,ale wybór padł na cannelloni,także jarmuż wylądował w tradycyjnym włoskim daniu.Sos pomidorowy z dodatkiem warzyw tak przygotowany jak do bolognese,rurki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mało obiektywna recenzja - Pizzeria Kawiarnia Viva Mikołów 208

była zachowana, a co za tym idzie zadowalająca. Menu jest szerokie. Pizzeria Viva oferuje szeroki wybór pizz , włoskich dań , sałatek i własnych, ciekawie skomponowanych  i przemyślanych propozycji . Jestem serowym ludkiem, a nader wszystko uwielbiam gorgonzole, dlatego mam dwa ulubione dania proponowane przez ten lokal. Są to Penne con Gorgonzola i Filetto con Gorgonzola. Penne, mój ulubiony rodzaj makaronu, czasem

BaRepas