sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:56/308)

Sernik toffi na wafelkowym spodzie 187

toffi na wafelkowym spodzie Składniki: Spód: około 400 g wafelków o smaku toffi 30 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera ricotta 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 opakowania budyniu krówkowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego Wierzch: 100 g czekolady gorzkiej lub polewa czekoladowa Przygotowanie: Masło roztapiamy. Wafelki(...)misy miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budynie, aromat i mleko. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Masę wylewamy na schłodzony spód. Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy około 65 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka

Mania Gotowania
Sernik kajmakowy z jeżynami 167

Sernik upiekłam na Wielkanoc. Jest niezbyt słodki, słodycz masy kajmakowej przełamałam kwaśnymi jeżynami. Wierzch sernika stanowi polewa czekoladowa, a spód upiekłam z dodatkiem mąki żytniej, którą kupiłam specjalnie do zakwasu na żur. Bardzo w tej wersji smakowej polecam :) Spód: 1,5 szklanki mąki żytniej lub pszennej razowej 1/3 szklanki cukru pudru 120 g masła, posiekanego 2 żółtka 1 łyżeczka(...)wyłożyć ser, jajka i białka. Utrzeć na małych obrotach miksera. Następnie dodać masę kajmakową, miksując do gładkości. Na końcu dodać 1 budyń z torebki. Dobrze połączyć składniki. Wylać na podpieczony spód sernika, przesypując mrożonymi jeżynami. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę do 150 o C i piec około

Czerwień i błękit
Sernik "Kubuś" - na zimno 215

Kremowy, puszysty i delikatny sernik na zimno. Jak zwykle mój ulubiony sernik na zimno :) Dziś w wersji z pysznym kremem na bazie soku przecierowego. Składniki: 750ml soku przecierowego typu kubuś, gucio 3 budynie waniliowe 1kg sera śmietankowego 500g serka homogenizowanego waniliowego 150g cukru pudru 3 łyżki żelatyny 50ml gorącej wody pełnoziarniste herbatniki Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy(...)podgrzewamy w rondelku, pozostałe 250ml mieszamy z 3 budyniami (proszkiem). Do gorącego soku wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy, intensywnie mieszamy. Gdy masa będzie gęsta, ściągamy rondelek z ognia. Na zdjęciach masa jest zrobiona z 2 budyni, ale nie zastygła idealnie, więc sugeruję jak w przepisie, użycie 3 opakowań. Gęstą masę wylewamy na sernik, wyrównujemy łopatką i wstawiamy szybko do lodówki

Gotowanie i blogowanie
Sernik zebra 96

Piekarnik rozgrzać do 150 o C , na jego spód wsunąć dużą blachę z gorącą wodą, na środkowy poziom wstawić tortownicę. Sernik zebra piec z termoobiegiem ok. 90 minut – przy poruszaniu formą powierzchnia nie powinna być jak budyń. Po upieczeniu pozostawić go jeszcze na 30 minut w zamkniętym, wyłączonym piekarniku, po czym uchylić drzwiczki i wystudzić. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

niecodziennikpary
sernik z masą kokosową 158

dwóch warstw, mają one też podobną konsystencję więc je się jak po prostu sernik. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek 100 g wiórek kokosowych szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 125 g masła(...)kokosową: kokos zalać dwiema szklankami mleka i gotować na małym ogniu kilka minut. W reszcie mleka rozrobić budyń i cukier, wlać do kokosu i ugotować. Dodać masło i powoli gotować cały czas mieszając aż się połączą. Gorącą masę wylać na sernik i odstawić do wystudzenia.  Czekoladę połamać i zalać mlekiem , rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą. Polać ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Klasyczny sernik dyniowy z rodzynkami sułtańskimi od Helio 149

czas miksując dodajemy puree z dyni i budyń (proszek). Na koniec dodajemy opakowanie rodzynek od Helio, mieszamy łyżką. Masę serową przelewamy na spód z biszkoptów i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 60 minut.  Ważne! W przypadku sernika konieczne jest rozgrzanie wcześniej piekarnika.  Wierzch sernika posypujemy cukrem pudrem, sernik ozdabiamy dopiero po przestudzeniu.  Poza tym producent

Życie zaczyna się w kuchni
DELIKATNY SERNIK NA HERBATNIKACH 83

sernik więc dzisiaj też będzie.Sernik ten znalazłam na stronie  SŁODKO-SŁODKA . Jest bardzo smaczny,delikatny i z dużą ilością sera :).Pasuje jak najbardziej na Święta. Już zaczęłam się zastanawiać który z przepisów przetestowanych na sernik upiec na te Święta i muszę przyznać że to trudna decyzja-wszystkie są smaczne. To przepis na kolejny sernik(...)sera z wiaderka i dodatkowo jeszcze 250g twarogu mielonego :). Zapraszam :) !! SKŁADNIKI paczka herbatników 1kg sera z wiaderka 250g twarogu mielonego 8 jaj szczypta soli 200 ml śmietanki 30% 2 budynie śmietankowe aromat cytrynowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru Polewa 100g masła 1,4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao WYKONANIE Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

Mała w garnku miesza
Sernik z brzoskwiniami na biszkopcie 93

Kremowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie. Pyszne ciasto na deser, które łączy w sobie puszysty biszkopt i delikatny, wilgotny sernik. Czekoladowa polewa i brzoskwinie idealnie łączą oba smaki. Odpowiednie ciasto na każdą okazję. Serników robię sporo, piekę również dość często biszkopty, ale po raz pierwszy upiekłam oba jednocześnie. Obawiałam się nieco, że po obróceniu ciężki sernik zbyt(...)przygotowania: 50 minut + pieczenie Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm na 7 cm Składniki na sernik z brzoskwiniami na biszkopcie: 1 kg mielonego białego sera twarogowego (tłusty lub półtłusty) 150 g masła 4 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru (40 g) 1 łyżka soku z cytryny Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki

Kuchcik gotuje
Sliwkowy fit serniczek 114

Najlepiej rękoma. Wykładamy na tortownicę, której dno wyścieliliśmy papierem do pieczenia. Dokładnie oblepiamy, zwłaszcza brzegi, aby w trakcie pieczenia sernik nie wypłynął. Pieczemy przez 10 min w 170 stopni na środkowej półce. Żółtka oddzielamy od białek. Otwieramy jogurty, budynie, odmierzamy cukier, olej oraz siekamy śliwki w drobne kawałki. W niewielkim garnku zagotowujemy trochę wody. Chodzi po prostu(...)budyniu delikatnie mieszając. Następnie dolewamy także olej, wrzucamy pokrojone śliwki i mieszamy, do połączania się oleju z masą, na końcu dodajemy ubite białka i mieszamy napowietrzając masę.  Gotową masę wylewamy na podpieczone herbatniki i wstawiamy do piekarnika na środkową półkę. Na dnie dobrze jest ustawić naczynie z wodą, aby wytworzyła się w środku para. Sernik pieczemy

Kuchnia od dwojga
Sernik potrójnie kokosowy 187

Sernik potrójnie kokosowy Składniki: Spód: około 400 g ciastek kokosowych w polewie czekoladowej 50 g masła Masa serowa: 600 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego lub waniliowego 1szklanka cukru 5 jajek kilka kropel aromatu koksowego (opcjonalnie) ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady z kokosem (można pominąć(...)łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń,aromat i cukier. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli

Mania Gotowania
Sernik z białą czekoladą i jagodami 192

rozpuszczamy wkładając na minutę do mikrofalówki. Ja przełożyłam kostki do szklanki i podlałam odrobiną mleka. Po upływie wyznaczonego czasu przemieszałam łyżeczką. Ser na sernik miksujemy razem z jogurtem, cukrem z wanilią, rozpuszczoną czekoladą oraz budyniem waniliowym. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka z dodatkiem ksylitolu i szczypty soli w celu uzyskania sztywnej piany. Stopniowo dodajemy ją do masy sernikowej, która(...)minut w temp. 180 stopni C. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na koniec robimy polewę. Szklankę rozmrożonych jagód miksujemy z odrobiną słodzidła i jogurtu naturalnego. Polewę rozsmarowujemy na wierzchu sernika.  Schładzamy przez min. dwie godziny przed podaniem.      Smacznego! 💜 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Sernik dyniowy 132

Składniki: 750 g sera 3 jajka 300 g musu z dyni 150 g zmielonego erytrolu 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 budyń waniliowy 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 80-100 g biszkptów Przygotowanie: … Czytaj dalej Sernik dyniowy

czarrna od kuchni
Kremowy sernik jesienny 103

Kremowy sernik jesienny Naprawdę pyszny, bogaty w smaku, rozpływający się w ustach. Warstwa czekoladowego spodu posmarowana powidłami śliwkowymi, na niej kremowa warstwa serowa zwieńczona jabłkami i czekoladowym ciastem. To jest naprawdę dobre! Wbrew temu co mogłoby się wydawać, ten sernik jest naprawdę prosty do przygotowania, szczególnie jeśli weźmiecie do pomocy mikser. Ciepłe lato się skończyło, podgrzewanie pomieszczeń(...)żółtko dodatkowo: 3 łyżki powideł śliwkowych 1 jabłko masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 5 jaj 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki masła roztopione 4 łyżki mąki Jak zrobić kremowy sernik jesienny: Zaczynamy od przygotowania ciasta na spód i wierzch. Najpierw do miski wsypujemy mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie dodajemy żółtko

Dorota Smakuje
SERNIK KRÓLEWSKI 100

Sernik Królewski. Sernik królewski to tradycyjny polski sernik pieczony w prostokątnej formie, składający się z masy serowej oraz dwóch warstw kakaowego ciasta kruchego - na spodzie oraz (startego) na wierzchu. Tyle teoria a w praktyce pyszny sernik nie tylko na święta.    Ciasto : mąka pszenna 500 g zimne masło lub margaryna 200 g cukier puder(...)spód wyłożony papierem, boki wysmarowane tłuszczem. Ciasto. Ta ilość ciasta wystarcza na dwa serniki w blaszce 17 X 27 cm. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ręcznie lub miksujemy w robocie na gładką masę. Połowę ciasta od razu zamrażam na następny sernik. Pozostałą połówkę dzielę na pół, owijam w folię, połowę zamrażam a połowę schładzam w lodówce minimum 30 minut

Smaczne moje