wody. Dzięki temu zabiegowi jest wilgotny. Połączony z czekoladą i chałwą jest wyśmienity. Do tego mus truskawkowy! Pyszności! Sernik: 250 g ciastek biszkoptowych 75 g margaryny 1 kg twarogu zmielonego (z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 40 g budyniu waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 100 g chałwy waniliowej 100 g czekolady mlecznej 0,5 szklanki śmietany(...)truskawkowy: 430 g truskawek 5 łyżek wody 1,5 łyżki żelatyny 130 g cukru pudru 500 ml śmietany 36% Sernik: Ciastka biszkoptowe miksujemy na drobny pył przy użyciu blendera. Mieszamy z rozpuszczoną margaryną. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy masę ciasteczkową, ugniatamy. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Piekarnik nastawiamy
VioletoweKucharzeniezachwycił. sernik zrobiony z jogurtów greckich. Jest lekki, puszysty i cudownie kremowy. Polecam SKŁADNIKI *przepis na duża blaszkę Ciasto -100g margaryny -2 jajka -cukier waniliowy -0,5 szklanki cukru -2 łyżki kakao -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka śmietany gęstej masa jogurtowa -3 jogurty greckie po 400g -2 budynie śmietankowe(...)gładką masę Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy pianę do jajek i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy jogurty, miksujemy. Następnie dodajemy budynie . Na koniec dodajemy olej i miksujemy bardzo delikatnie. Masę wylewamy na ciasto , sernik pieczemy około 1 godzinkę w temp 170 stopni. Pod koniec pieczenia wyłączamy piekarnik, i nie wyjmujemy sernika. Niech trochę przestygnie w piekarniku. Piekarnika
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumurzynku. Jeśli lubisz wilgotne, czekoladowe ciasta, a ponadto nie odmówisz sobie kawałka sernika, to ten przepis jest dla z Ciebie! Daje sobie rękę uciąć, że będzie to jeden z Waszych ulubionych serników! U mnie w domu jest pochłaniany w tempie błyskawicznym. W smaku bardzo podobny do sernika szachownica , który niedawno opublikowałam na Nastoletnich. Polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach(...)pokojowej Masa serowa: 125 g miękkiego masła 1 kg twarogu, zmielonego (może być z wiaderka) 1 szkl cukru 4 jajka kilka kropel aromatu waniliowego 1 op. budyniu waniliowego (40 g) Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 60 g masła 3 łyżki mleka Przygotowanie: Murzynek: Masło, kakao, mleko oraz cukier umieścić w garnuszku i podgrzewać
Nastoletnie Wypiekanieciasto smakuje dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym. Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście (blacha o wym: 28x23 cm): 1200 g jogurtu naturalnego pół szklanki oleju (110 ml) 3 średnie jajka 3 białka 3 budynie waniliowe bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) szklanka cukru (200 g) puszka brzoskwiń w syropie(...)godzinę w trybie góra-dół. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto na około pół godziny, po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Dzięki temu sernik nie opadnie lub opadnie bardzo niewiele. Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. [caption id="attachment_8947" align="aligncenter" width="1200"] Sernik bez sera na kruchym cieście[/caption
e-PrzepisyKulinarneSernik dyniowo-cytrynowy z cytrynowym musem Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g orzeszków z pieprzem 40 g masła masa serowa: 500 g sera ricotta 250 ml śmietany kremówki (38%) 230 g musu z dyni 4 jajka 125 g cukru skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru 20 g budyniu(...)dyniowy, jajka, cukier, sok i skórkę z cytryny, imbir i budyń zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Przelać na przestudzony spód, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 130 st. C. i piec jeszcze 60-70 minut, aż wierzch sernika się zetnie. Zostawić do ostygnięcia w piekarniku, a następnie schłodzić
Pożeraczka, czyli raz adobrzepieczemy w blaszce 24 na 24 przygotowania blaszkę przygotować ,wyłożyć papierem do pieczenia ,na to wyłożyć herbatniki .Do miski wlewamy sernik z wiaderka .Wcześniej margarynę roztopić i dodać śmietanę aż masa będzie jednolita .i studzić .Do sera dodajemy budynie ,cukier ,mąkę ,i żółtka miksujemy na małych obrotach .Pianę ubijamy na sztywno dodając odrobina soli .Dodajemy pozostałe składniki margarynę
Moje Wyrobyjakiegoś czasu chodziło za mną przygotowanie tego deseru. Mama mi o nim powiedziała. Usłyszała od koleżanki, że taki sernik zawsze wychodzi. Dodatkowo kuszące było to, że nie ma w nim surowizny. Wprawdzie lato już minęło i zagrożenie zakażenia salmonellą i innymi świństwami zmalało. Jednak jeśli ma się w domu małego smakosza to przepis zawsze będzie przydatny. Zakupiłam więc wiaderko(...)opakowania budyniu waniliowego ok 20 sztuk herbatników Przygotowanie: Żółtka ucieramy z masłem i cukrami na jednolitą masę. Następnie dodajemy aromat oraz twaróg. Miksujemy na gładko. Masę przekładamy do garnka i zagotowujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając. W mleku rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i budyń. Dodajemy do gotującej się masy serowej. Zagotowujemy wg tradycyjnej mamowej receptury . Sernik dekorujemy ulubionymi dodatkami
Kuchnia po mojemułyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według uznania Dodatkowo: 2 szklanki świeżych malin Wykonanie(...)masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy olejek według uznania i dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy na ciasto. 3. Maliny: Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie wciskamy je lekko w masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut
IzabelawkuchniMargarynę ucieramy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po łyżce sera oraz cukier waniliowy, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączy z masą serową. Sernik przelewamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez 50 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę
Zainspirowana w kuchnimasła ? 1 łyżka kakao ? 1/3 szklanki cukru ? 2 jajka ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik ? 1 kg sera białego zmielonego ? 1 szklanka cukru ? 1 szklanka śmietany 30% ? 8 jajek ? 100 g masła ? 1 cukier waniliowy ? 1 budyń waniliowy Wykonanie: Spód ? Rozpuścić masło, cukier i kakao, po czym wystudzić. ? Wbić po jednym jajku i zmiksować. ? Dodać(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut. Sernik ? Utrzeć masło z 1/3 szklanki cukru i żółtkami na biały krem. ? Do śmietany dodać 1/3 szklanki cukru i ubić na sztywno. ? Białka ubić na sztywno, dodać pozostały cukier czyli 1/3 szklanki i ubijać dalej. Na koniec dodać budyń i połączyć razem. ? Ser przemieszać, dodać do niego krem jajeczny
To co kochamłyżka kakao • 1/3 szklanki cukru • 2 jajka • 1 szklanka mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik • 1 kg sera białego zmielonego • 1 szklanka cukru • 1 szklanka śmietany 30% • 8 jajek • 100 g masła • 1 cukier waniliowy • 1 budyń waniliowy Wykonanie: Spód • Rozpuścić masło, cukier i kakao, po czym wystudzić. • Wbić po jednym jajku(...)st.C na 15 minut. Sernik • Utrzeć masło z 1/3 szklanki cukru i żółtkami na biały krem. • Do śmietany dodać 1/3 szklanki cukru i ubić na sztywno. • Białka ubić na sztywno, dodać pozostały cukier czyli 1/3 szklanki i ubijać dalej. Na koniec dodać budyń i połączyć razem. • Ser przemieszać
To co kochamSernik w moim domu cieszy się dużym powodzeniem i bez względu na to jaki jest, przygotowany prawie natychmiast znika. Sernik łaciaty jest wilgotny, aromatyczny, o umiarkowanej słodyczy i dobrze się kroi. Przygotowanie również nie zabiera zbyt wiele czasu. Składniki: ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao(...)żółtku. Na koniec dodać budyń, ser i aromat, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do sera i delikatnie wymieszać. Wylać do formy wyłożonej kółkami ciasta, wyrównać i na wierzch wyłożyć pozostałe ciasto w taki sam sposób jak na dnie formy. Piec w nagrzanym do 175 stopni C piekarniku 60 minut. Gdyby sernik zbyt szybko się przypiekał
Kuchcik gotujeMIRABELKOWYM MUSEM Na spód 150g kruchych ciastek (u mnie bardzo waniliowe Cookies on Tour) 50g masła Na masę 500g sera na sernik 2 jajka rozmiar L 100ml śmietanki kremówki 150g drobnego cukru 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 1 laska wanilii Na rzeźbę, tzn na mus 200g mirabelkowych powideł z wanilią 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru Okrągłą zapinaną(...)najmniej 30 min). Ser mieszamy z jajkami, śmietanką, cukrem, budyniem i ziarenkami wyjętymi z laski wanilii, po dodaniu każdego składnika dokładnie mieszając. Można to zrobić mikserem albo ręcznie miotełką. Tak powstałą masę wylewamy na ciasteczkową warstwę. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Powidła podgrzewamy w niewielkim garnku, dodajemy budyń i mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Na powierzchni masy serowej robimy
les mirabelles