sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:61/308)

Sernik bez sera na kruchym cieście 114

ciasto smakuje dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym.   Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście (blacha o wym: 28x23 cm): 1200 g jogurtu naturalnego pół szklanki oleju (110 ml) 3 średnie jajka 3 białka 3 budynie waniliowe bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) szklanka cukru (200 g) puszka brzoskwiń w syropie(...)godzinę w trybie góra-dół. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto na około pół godziny, po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Dzięki temu sernik nie opadnie lub opadnie bardzo niewiele. Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. [caption id="attachment_8947" align="aligncenter" width="1200"] Sernik bez sera na kruchym cieście[/caption

e-PrzepisyKulinarne
Instrukcja pieczenia sernika. I sernik dyniowo-cytrynowy 224

Sernik dyniowo-cytrynowy z cytrynowym musem Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g orzeszków z pieprzem 40 g masła masa serowa: 500 g sera ricotta 250 ml śmietany kremówki (38%) 230 g musu z dyni 4 jajka 125 g cukru skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru 20 g budyniu(...)dyniowy, jajka, cukier, sok i skórkę z cytryny, imbir i budyń zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Przelać na przestudzony spód, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 130 st. C. i piec jeszcze 60-70 minut, aż wierzch sernika się zetnie. Zostawić do ostygnięcia w piekarniku, a następnie schłodzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
sernik z mlekiem w proszku -jest przepyszny i mało pracy przy nim 233

pieczemy w blaszce 24 na 24 przygotowania blaszkę przygotować ,wyłożyć papierem do pieczenia ,na to wyłożyć herbatniki .Do miski wlewamy sernik z wiaderka .Wcześniej margarynę roztopić i dodać śmietanę aż masa będzie jednolita .i studzić .Do sera dodajemy budynie ,cukier ,mąkę ,i żółtka miksujemy na małych obrotach .Pianę ubijamy na sztywno dodając odrobina soli .Dodajemy pozostałe składniki margarynę

Moje Wyroby
Sernik gotowany. Kremowe ciasto bez pieczenia lecz nie surowe 163

jakiegoś czasu chodziło za mną przygotowanie tego deseru. Mama mi o nim powiedziała. Usłyszała od koleżanki, że taki sernik zawsze wychodzi. Dodatkowo kuszące było to, że nie ma w nim surowizny. Wprawdzie lato już minęło i zagrożenie zakażenia salmonellą i innymi świństwami zmalało. Jednak jeśli ma się w domu małego smakosza to przepis zawsze będzie przydatny. Zakupiłam więc wiaderko(...)opakowania budyniu waniliowego ok 20 sztuk herbatników Przygotowanie: Żółtka ucieramy z masłem i cukrami na jednolitą masę. Następnie dodajemy aromat oraz twaróg. Miksujemy na gładko. Masę przekładamy do garnka i zagotowujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając. W mleku rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i budyń. Dodajemy do gotującej się masy serowej. Zagotowujemy wg tradycyjnej mamowej receptury . Sernik dekorujemy ulubionymi dodatkami

Kuchnia po mojemu
Sernik na czekoladowym cieście z malinami. 174

łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według uznania Dodatkowo: 2 szklanki świeżych malin Wykonanie(...)masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy olejek według uznania i dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy na ciasto. 3. Maliny: Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie wciskamy je lekko w masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut

Izabelawkuchni
Placek serowy 272

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po łyżce sera oraz cukier waniliowy, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączy z masą serową. Sernik przelewamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez 50 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę

Zainspirowana w kuchni
Sernik śmietankowy 71

masła ? 1 łyżka kakao ? 1/3 szklanki cukru ? 2 jajka ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik ? 1 kg sera białego zmielonego ? 1 szklanka cukru ? 1 szklanka śmietany 30% ? 8 jajek ? 100 g masła ? 1 cukier waniliowy ? 1 budyń waniliowy Wykonanie: Spód ? Rozpuścić masło, cukier i kakao, po czym wystudzić. ? Wbić po jednym jajku i zmiksować. ? Dodać(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut. Sernik ? Utrzeć masło z 1/3 szklanki cukru i żółtkami na biały krem. ? Do śmietany dodać 1/3 szklanki cukru i ubić na sztywno. ? Białka ubić na sztywno, dodać pozostały cukier czyli 1/3 szklanki i ubijać dalej. Na koniec dodać budyń i połączyć razem. ? Ser przemieszać, dodać do niego krem jajeczny

To co kocham
Sernik śmietankowy 141

łyżka kakao • 1/3 szklanki cukru • 2 jajka • 1 szklanka mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik • 1 kg sera białego zmielonego • 1 szklanka cukru • 1 szklanka śmietany 30% • 8 jajek • 100 g masła • 1 cukier waniliowy • 1 budyń waniliowy Wykonanie: Spód • Rozpuścić masło, cukier i kakao, po czym wystudzić. • Wbić po jednym jajku(...)st.C na 15 minut. Sernik • Utrzeć masło z 1/3 szklanki cukru i żółtkami na biały krem. • Do śmietany dodać 1/3 szklanki cukru i ubić na sztywno. • Białka ubić na sztywno, dodać pozostały cukier czyli 1/3 szklanki i ubijać dalej. Na koniec dodać budyń i połączyć razem. • Ser przemieszać

To co kocham
Sernik w łaty 226

Sernik w moim domu cieszy się dużym powodzeniem i bez względu na to jaki jest, przygotowany prawie natychmiast znika. Sernik łaciaty jest wilgotny, aromatyczny, o umiarkowanej słodyczy i dobrze się kroi. Przygotowanie również nie zabiera zbyt wiele czasu. Składniki: ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao(...)żółtku. Na koniec dodać budyń, ser i aromat, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do sera i delikatnie wymieszać. Wylać do formy wyłożonej kółkami ciasta, wyrównać i na wierzch wyłożyć pozostałe ciasto w taki sam sposób jak na dnie formy.  Piec w nagrzanym do 175 stopni C piekarniku 60 minut. Gdyby sernik zbyt szybko się przypiekał

Kuchcik gotuje
Sernik z mirabelkowym musem 172

MIRABELKOWYM MUSEM Na spód 150g kruchych ciastek (u mnie bardzo waniliowe Cookies on Tour) 50g masła Na masę 500g sera na sernik 2 jajka rozmiar L 100ml śmietanki kremówki 150g drobnego cukru 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 1 laska wanilii Na rzeźbę, tzn na mus 200g mirabelkowych powideł z wanilią 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru Okrągłą zapinaną(...)najmniej 30 min). Ser mieszamy z jajkami, śmietanką, cukrem, budyniem i ziarenkami wyjętymi z laski wanilii, po dodaniu każdego składnika dokładnie mieszając. Można to zrobić mikserem albo ręcznie miotełką. Tak powstałą masę wylewamy na ciasteczkową warstwę. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Powidła podgrzewamy w niewielkim garnku, dodajemy budyń i mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Na powierzchni masy serowej robimy

les mirabelles
Sernik z musem z gruszek 166

zachęcam, będziecie zachwyceni - idealne ciasto na niedzielę. Składniki na sernik z musem z gruszek: (forma o średnicy 28 cm) 1 kg sera białego twarogowego mielonego  1 szklanka cukru pudru  3 jajka  100 g masła  3 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego  1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  lub ziarenka(...)koniec budyń w proszku i ekstrakt. Masy serowej zbyt długo nie miksować, tylko do połączenia się składników.  Białka ubić na sztywno i delikatnie łyżką wmieszać w masę serową (nie miksować).  Masę serową delikatnie wyłożyć na spód z herbatników.  Piec w nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C piekarniku 55 - 60 minut. Aby sernik był przyjemnie wilgotny

Kuchcik gotuje
Sernik bananowo - jagodowy z parowaru 359

znalazł się na blogu. Podziwiać go mogły osoby z facebooka i choć zachęcały do dodania przepisu, to postanowiłem zmodyfikować przepis i dodać dopiero jak będę z niego całkowicie zadowolony. Serniki ogólnie bardzo lubię, trochę bałem się jak wyjdzie mi mój pierwszy i choć nie był idealny, byłem z niego dumny :D Z tego drugiego to już całkiem :) W piekarniku(...)plasterki, 2 łyżki jagód goji i budyń. Ubijamy białka. Pianę dodajemy do reszty składników i delikatnie mieszamy.   Pojemnik na ryż wykładamy folią do pieczenia, wlewamy do niego masę. Wstawiamy na 1 poziom do parowaru, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 40 minut. Po 40 minutach wystawiamy pojemnik z sernikiem z parowaru i czekamy aż ostygnie

Parowar Faceta