sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:155/308)

Świąteczny sernik dyniowy z persymoną 152

Smacznego Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Składniki. Spód: 5 dkg cukru pudru 15 dkg płatków owsianych (bez glutenu) 10 dkg masła (bez laktozy) 2 łyżki drobno krojonych orzechów laskowych 1 persymon Masa serowa: 20 dkg mascarpone (bez laktozy) 25 dkg mielonego sera białego (bez laktozy) 20 dkg puree z dyni 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu śmietankowego(...)dodać gładko-mielony ser biały. Robić to stopniowo, cały czas miksując składniki. Kolejno, również partiami dodać ser mascarpone i puree z dyni. Następnie dodajemy pozostałe składniki tj. mąkę ziemniaczaną, budyń śmietankowy, wanilię i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na formę do pieczenia uprzednio wyłożoną płatkami owsianymi. Piana z białek i kokosa powinna zostać przygotowana w momencie gdy nasze ciasto jest

mecooks
Sernik na bazie jogurtu greckiego- poezja! 181

Sernik nie jest zbyt słodki – takie ciasta lubię najbardziej. Najlepiej smakuje schłodzony. Czego potrzebujesz? Do wykonania ciasta (kruchego): 3 szklanek mąki pszennej szczypty soli 2 łyżeczek proszku do pieczenia 2 łyżeczek cukru waniliowego pół szklanki cukru 6 żółtek 250 g margaryny Do wykonania masy jogurtowej: 6 białek szczypty soli szklanki cukru 3 dużych kubków jogurtu greckiego 2 budynie(...)około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie ubij białka ze szczyptą soli, po czym dodaj do nich cukier i ubijaj dalej na gładką bezę. Wsyp budyń i wszystko zmiksuj. Teraz powoli dodawaj jogurt delikatnie mieszając łyżką oraz pokrojone drobno owoce. Wylej masę na wystudzone podpieczone ciasto a z jego surowej reszty zrób „robaczki” ścierając

Arbuziaki
Sernik "idealny" z polewą chałwową . 1018

tego w końcu osiągnęłam sernik gładziutki ,płaski , nie popękany , nie opadnięty  ... no cóż idealny jak nic  :) Składniki : Na spód : 240 g herbatników  lub innych kruchych ciastek rozgniecionych na drobny proszek 60 g masła rozpuszczonego Masa serowa : 1 kg sera twarogowego 3/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego 5 jajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 2 łyżeczki(...)schłodzony spód i umieszczamy blachę na kolejnej półce piekarnika. Powstająca para wodna wpłynie na delikatność sernika i zapobiegnie pekaniu. Po 15 minutach obniżamy temp pieczenia do 150 stopni i pieczemy kolejną godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączamy zostawiając w nim sernik na kolejne pół godziny . Teraz możemy już otworzyć drzwiczki i poczekać, aż sernik wystygnie . Schłodzić w lodówce

Malinowa Kawiarenka
Czekoladowy sernik z wiśniami i bezą 107

Składniki na czekoladowy sernik z wiśniami i bezą Owoce: 400 g wiśni Czekoladowe ciasto: 250 g masła 450 g mąki pszennej 200 g cukru 2 łyżki kakao Masa sernikowa: 1 kg białego sera z wiaderka (lub trzykrotnie zmielonego) w temperaturze pokojowej 5 jajek w temperaturze pokojowej 150 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 opakowanie budyniu wanilinowego lub śmietankowego(...)Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Masa sernikowa: Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białą masę. Dodawać po łyżce biały ser, miksując, aby składniki dobrze się połączyły. Wsypać budyń, wlać kremówkę, ponownie zmiksować. Beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując, wsypywać po łyżce cukru pudru, na koniec wmiksować mąkę ziemniaczaną. Wykonanie Na podpieczone i przestudzone czekoladowe

niecodziennikpary
Sernik krakowski 137

Kolejny sernik do kolekcji! Zdecydowanie ten rodzaj sernika króluje u mnie w jednym z najlepszych, a to za sprawą lukru cytrynowego i kandyzowanej skórki pomarańczowej, którą uwielbiam! Zapraszam wszystkich sernikożerców na mój przepis 😊 Życzę Wam kochani słonecznego dnia! Składniki (blaszka 36/24,5): ciasto: mąka 30 dag, cukier puder 10 dag, żółtka 2 szt, jajko 1 szt, proszek do pieczenia(...)budyń i miksujemy wszystko razem do połączenia składników. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 5 min. odcedzamy i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszany do połączenia. Masę wylewamy na podpieczony spód. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy, tniemy na paski i układamy na wierzchu ciasta, aby powstała kratka. Ciasto smarujemy rozkłóconym żółtkiem z mlekiem. Sernik

kulinarne odsłony pati
Mleczny sernik 325

Kolejny mój sernik na klasycznym kruchym spodzie, o idealnie kremowej konsystencji z wyraźnie wyczuwalną mleczną nutą, smaku dopełnia masa kajmakowa o smaku orzechowym. Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Skladniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 20 dag masła 3 żółtka 1 łyżka śmietany 18% 4 łyżki cukru Masa serowa: 60 dag mielonego półtłustego twarogu ½ szklanki cukru 16 cukru(...)budyń, wlać mleko oraz sok z cytryny i wszystko razem krótko miksować tylko do uzyskania gładkiej kremowej masy. Tak przygotowaną masę wylewamy na cisto kruche, na wierzchu posypujemy maltikeksami, pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku około 45-50 minut –do lekkiego zrumienienia wierzchu, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Masę kajmakową lekko podgrzewamy rozprowadzamy na jeszcze delikatnie ciepłym serniku, dekorujemy

Wanilia i Kardamon
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 156

czas upływa strasznie szybko.Pragnę się z Wami podzielić moim sprawdzonym przepisem na pyszny serniczek,zawsze się udaje,rozpływa w ustach,mocno wilgotny....rewelacyjny.Mój mężuś nie przepada za sernikami,ale tym zajada się z uśmiechem na twarzy. Ciasto:   200g margaryny 2 szklanki mąki 8 łyżek cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki na ciasto(...)stopniowo zmielony ser,śmietanę i budyń.Na końcu wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek. Na podpieczonym cieście położyć trochę masy serowej,ułożyć brzoskwinie,przykryć masą serową,znowu brzoskwinie i reszta masy serowej.Wyrównać powierzchnię.Ciasto wstawić do piekarnika na ok 45 min w 180stC.Z pozostałego ciasta można powycinać foremkami gwiazdki.Po 45 min gdy sernik już dobrze wyrośnięty i przyrumieniony

Niespełnione zdolności kulinarne
Śmietankowy sernik z gruszką 251

kawałki gruszek… Mówię Wam po prostu niebo na talerzu Nie ukrywam, że nie mogłam się powstrzymać i ukroiłam sobie jeszcze lekko ciepły kawałek No cóż… uwielbiam takie serniki. Dlatego szczerze Wam polecam ten przepis na weekend. Spróbujcie. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia(...)wykładamy do przygotowanej tortownicy. Gruszki obieramy kroimy na pół, wydrążamy środki i odcinamy niejadalne końce, a następnie tniemy w paseczki. Tak przygotowane kawałki gruszek układamy na serniku, wciskając je w masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45-50 minut. Po tym czasie zostawiamy jeszcze na 15-20 minut w wyłączonym

Słodkie okruszki
Śmietankowy sernik z gruszką 235

kawałki gruszek… Mówię Wam po prostu niebo na talerzu Nie ukrywam, że nie mogłam się powstrzymać i ukroiłam sobie jeszcze lekko ciepły kawałek No cóż… uwielbiam takie serniki. Dlatego szczerze Wam polecam ten przepis na weekend. Spróbujcie. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia(...)wykładamy do przygotowanej tortownicy. Gruszki obieramy kroimy na pół, wydrążamy środki i odcinamy niejadalne końce, a następnie tniemy w paseczki. Tak przygotowane kawałki gruszek układamy na serniku, wciskając je w masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45-50 minut. Po tym czasie zostawiamy jeszcze na 15-20 minut w wyłączonym

Słodkie okruszki
Sernik biały puch na białkach 741

ciasta. Sernik jest lekki, delikatny i puszysty. Talerzyk Porcelana Bogucice Składniki: Kruche ciasto: 1 szkl mąki pszennej T500 1 szkl mąki krupczatki 220 g zimnego masła 2 żółtka 80 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 12 białek 300 g cukru 150 g masła 6 łyżek kremówki 35% 1 budyń waniliowy(...)włożyć do zamrażarki. Masa serowa: Białka ubić na sztywno z połową cukru. Do dużej miski przełożyć twaróg. Do twarogu dodać kremówkę, resztę cukru, cukier waniliowy, wsypać mleko w proszku, budyń i całość wymieszać na jednolitą masę. Wlać letnie rozpuszczone masło i ponownie wymieszać. Do masy serowej dodawać stopniowo ubite białka i delikatnie wymieszać. Na sam koniec wsypać rodzynki oprószone mąką

Ala piecze i gotuje
BRZOSKWINIOWY SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 209

Serniki lubię w każdej postaci. Czy to te pieczone, czy te na zimno. Wszystkie bardzo lubię. Ten z dodatkiem mleka w proszku jest jednym z lepszych jakie robiłam, polecam Wam również, będzie idealny do niedzielnej kawki  Składniki: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki(...)Miksujemy. Dodajemy przestudzone masło, miksujemy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę. Delikatnie mieszamy. * Dużą blachę wykładamy herbatnikami. Na nie wylewamy masę serową, pieczemy ok 1 godz 15 minut. Upieczony sernik studzimy. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę, wykładamy na  sernik, na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu

Z Majeczką w kuchni
SERNIK Z RICOTTY I MASCARPONE NA KRUCHYM SPODZIE 86

najprostszy pieczony sernik z kilku składników. Jest idealny, puszysty, wilgotny, wprost rozpływa się w ustach. Do tego kruchy spód i kwaskowate jeżyny to doskonałe połączenie. Sernik ten mogłabym jeść bez przerwy, jest tak smaczny, że znika u nas błyskawicznie, jest po prostu obłędny. Kto się skusi i upiecze ten sernik razem ze mną? Sernik z ricotty(...)Kruchy spód: * 120 g masła * 200 g mąki pszennej * 1 jajko * 50 g cukru Masa serowa: * 500 g serka ricotta * 500 g serka mascarpone * 4 jajka * 1 opakowanie (40g) budyniu śmietankowego (najlepiej bez cukru) * 120 g cukru Dodatkowo: * cukier puder do posypania na wierzch Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruche ciasto zagnieść ciasto. Owinąć je folią, włożyć do zamrażalnika

Zrób to smacznie
Sernik z makiem i brzoskwiniami. 165

Sernik na kruchym kakaowym spodzie z dodatkiem maku i brzoskwiń. Delikatny, kremowy sernik idealny na święta i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z makiem i brzoskwiniami. Składniki Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej (szklanka o pojemności 250 ml) 390 g 200 g zimnego masła ½ szklanki cukru 100 g 3 łyżki kakao(...)sernikową: 1 kg sera białego dwukrotnie zmielonego lub z wiaderka, do sernika również świetnie nadaje się ser śmietankowy wtedy wystarczy go zmielić raz. 4 jajka osobno żółtka i białka pianę z białek dodajemy po ubiciu masy serowej 100 g masła miękkiego 1 szklanka cukru 200 g 1 budyń śmietankowy opakowanie 40 g (może być mąka ziemniaczana) szczypta soli Masa makowa

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik ze śliwkami na spodzie brownie 107

Sernik ze śliwkami na spodzie brownie to moje niedawne odkrycie. Lubię wszystkie części z osobna czyli zarówno sam sernik, jak i brownie jak i śliwki. Sernik ze śliwkami już kiedyś poczyniłam więc postanowiłam go zmodyfikować i dołożyć spód brownie. Udało się. Oj udało się. Uwielbiam takie miksowanie ciast, które dodatkowo w tym przypadku super się sprawdziło. Śliwki(...)Odstawiamy do ostudzenia. Masa serowa (składniki muszą mieć temp. pokojową) : 500 g twarogu (korzystałam z sera z wiaderka) 3 jajka 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego (proszek) 150 g cukru cukier waniliowy (pomijam przy użyciu waniliowego budyniu) szczypta soli około 400 g śliwek Śliwki kroimy w połówki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i bardzo krótko miksujemy. Tylko do momentu połączenia

Relaxtime
Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 353

Polecam sernik na kruchym spodzie puszysty i smaczny. SKŁADNIKI: Na ciasto 2 szkl. mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany kostka masła 1,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru Masa serowa: 1 kg białego sera dwukrotnie zmielonego 100 g masła 250 g cukru pudru 7 jaj 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub torebka budyniu śmietankowego(...)Masa serowa:  Ser mielimy 2 razy.W osobnych miskach ubijamy białka, w osobnej żółtka z cukrem. Masło ucieramy  na puch, dodajemy stopniowo rozkłócone żółtka, następnie mąkę ziemniaczaną lub budyń wymieszany z cukrem waniliowym.  Po połączeniu składników dodajemy porcjami zmielony ser.  Ścieramy skórkę z cytryny- wcześniej sparzamy cytrynę wrzątkiem.  Rodzynki obtaczamy lekko w mące i dodajemy

W kuchennym oknie Ewy