sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:147/308)

Sernik z żurawiną pod bezową czapą 373

Dzisiaj zapraszam Was na sernik pod bezową czapą z dodatkiem żurawiny.To jeden z lepszych serników jakie jadłam,bardzo zachęcam do upieczenia.Kto nie lubi żurawiny może ją zastąpić rodzynkami lub brzoskwiniami z puszki. Składniki: Kruche ciasto mąka pszenna 1 szk masło 15 dkg żółtko 1 szt cukier 1 łyżka proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki Masa serowa żółtka(...)budyń w proszku, mąkę, roztopione letnie masło i wymieszać. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wmieszać delikatnie łyżką do  masy serowej. Połowę masy wylać na podpieczony spód, posypać żurawiną i uzupełnić resztą masy serowej. Piec ok. 50-55 min  w piekarniku nagrzanym do  180 st. Na 15 minut  przed końcem pieczenia wyłożyć na  sernik

Ala piecze i gotuje
Sernik Królewski z Kokosem 64

polecam, bo jest naprawdę rewelacyjny. Sernik w naszym domu jest bardzo częstym gościem. Wszyscy domownicy go uwielbiają, dlatego bardzo często piekę domowy sernik w różnych wariantach. Tym razem padło na sernik królewski z kokosem. Taki serniczek nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek bardzo ładnie prezentuje się na stole. Sernik królewski z kokosem to idealny(...)swoim domu, ponieważ jest przepyszny. PRZEPIS NA SERNIK KRÓLEWSKI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO 400 g mąki pszennej 4 łyżki cukru 2-3 łyżki śmietany 180 g masła 3 łyżki kakao MASA 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 200 g twarogu półtłustego 130 g cukru 50 g masła 40 g budyniu waniliowego – sam proszek 6 jajek 4 łyżki

Przepiski.pl
Sernik z owocami lata 366

zrobiłam to w małej foremce, bo chwila moment i sernika nie było. Z czego - wstyd się przyznać- 1/3 zjadłam chyba sama :D Składniki: Spód: ok 100g pełnoziarnistych herbatników 50g masła Masa serowa: 3 jajka 100g masła 100g cukru kryształu 100ml słodkiej śmietanki 30% 400g białego sera 1/2 op. budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Owoce: 1 garść malin leśnych(...)szczyptą soli na sztywną pianę i łączymy ją z masą serową. Wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Ok. połowę owoców mieszamy z płaską łyżką mąki ziemniaczanej i wysypujemy na wierzch sernika. Nożem lub małą łyżeczką robimy zgłębienia, by połączyć je z masą serową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 70 minut.  3. Po upieczeniu pozostawiamy w lekko uchylonym do całkowitego wystudzenia

Kuchnia w czekoladzie
sernik z malinami i kokosem 247

cukrem. Dodajemy ser i miksujemy. Dodajemy śmietanę, budynie, opcjonalnie olejek i miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy równomiernie na ciasto. Na wierzchu układamy maliny. składniki na wierzch kokosowy: 200 g kokosu 100 g masła 100 g cukru wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Gotową kruszonką posypujemy wierzch sernika. Całość pieczemy przez ok. 80 min. Po upieczenia pozostawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z Mango na Spodzie z Karmelizowanych Migdałów 165

przecierem mango, migdałowy spód... musicie koniecznie sprawdzić w swojej kuchni ten przepis. Jakiś czas temu zobaczyłam na blogu White Plate oba serniki z mango i od tamtej pory nie dawały mi spokoju. To własnie dla tych serników odnalazłam przecier mango w sklepie Kuchnie Świata . Autorka przepisu wspomniała, że przecier z mango bywa również w sklepach Rossman, na półce(...)przecier z mango, budyń i pastę z wanilii. Podane składniki mieszałam łyżką, dopiero gdy zaczęłam dodawać jajka po każdym jajku przemiksowałam masę mikserem, tylko do połączenia się składników. Masę delikatnie przelałam na migdałowy spód. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 60 minut. Uwagę zwracałam tylko na to czy boki dobrze się upiekły, a środek sernika żeby był lekko ścięty

Blondynka Gotuje
Ciasto styropian 594

sernik, choć nie jest sernikiem. Jest natomiast ciekawą propozycją dla łasuchów. Można je zrobić w wersji lżejszej, zamieniając śmietanę w składzie na jogurt naturalny lub smakowy. Ciasto styropian Składniki: ciasto 240g mąki pszennej 150g margaryny 80g cukru 3 żółtka 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia masa 660ml śmietany 12% 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 0,5 łyżeczki proszku(...)równą warstwę kruszonki, podpiec ją w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut - podpieczony spód wyjąć i pozostawić do ostygnięcia - śmietanę przełożyć do miski, dodać do niej budyń i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać - do masy wsypać wiórki kokosowe i wymieszać - z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodając do niej cukier - pianę przełożyć delikatnie do masy śmietanowej

Smakołyki Bereniki
Sernik złota rosa... bez rosy. ;-) 405

zbyt niska i niemożliwe było wyłożenie wskazanej przepisie warstwy piany. Ale nie ujmuje mu to w smaku. :-) To moje pierwsze podejście do tego sernika, ale na pewno nie ostatnie. Sernik wpadł mi w oko na blogu MojeTwojePrzetwory a jego autorce Ewie dziękuję za wskazówki dotyczące czasu pieczenia. :-) (Składniki na tortownicę o średnicy 18cm, na dużą blachę należy dać(...)kolejno: po jednym jajku, budyń, olej, mleko. Masa serowa będzie miała płynną konsystencję.  3. Masę wylewamy na upieczony spód, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy przez około 60 minut. 10 minut przed końcem ubijamy jajka z cukrem. Ubitą pianę wykładamy na ciasto i pieczemy jeszcze 15-20 minut, do zezłocenia piany.  4. Sernik studzimy w uchylonym

Szefowa kuchni
Puszysty sernik na krakersach 118

krakersach. Zrobiłam go sera białego w kostce z dodatkiem serka waniliowego. Sernik wyszedł wyśmienity. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: kilkanaście sztuk solonych krakersów 500g białego sera (użyłam sera chudego w kostce) 200g serka homogenizowanego waniliowego 100g masła 3 jaja 3/4szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka (40g) 3 łyżki śmietany(...)proszek budyniowy. Wymieszałam do połączenia składników. Na koniec do masy serowej dodałam ubite białka i wymieszałam masę łyżką. Tak przygotowaną masę serową wyłożyłam do formy na spód z krakersów. Sernik wstawiłam do piekarnika i piekłam go ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu pozostawiłam sernik na kilka minut w piekarniku, a następnie wyjęłam go na metalową

Waniliowe Improwizacje
Sernik Izaura z borówkami 120

/wp-content/uploads/2022/07/sernik_izaura_z_borowkami.jpg Sernik Izaura to jedno z ciast z mojego dzieciństwa. Będąc w domu rodzinnym podczas wakacyjnego wypoczynku, postanowiłam przypomnieć sobie jego smak, a że na przydomowym krzaczku dojrzały już borówki, sernik wzbogaciłam o ich dodatek. To sprawiło, że sernik Izaura z borówkami zyskał na smaku, nabrał letniego charakteru i oczywiście bardzo szybko zniknął z talerzy. Sernik(...)łyżki budyniu waniliowego w proszku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Czekoladowe ciasto: Do garnka włożyć margarynę, wsypać cukier, cukier wanilinowy oraz kakao, na koniec wlać wodę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 5 minut. Odstawić z ognia, a gdy masa lekko przestygnie, wmieszać w nią po kolei żółtka. Odlać pół szklanki – będzie to polewa sernika. Pozostałą masę wymieszać

niecodziennikpary
Sernik z ananasem 104

pyszny sernik. Najlepiej smakuje, jak dobrze stężeje w chłodnym miejscu. Można użyć innych owoców - ananasy były dobre, ale był trochę twarde i do krojenia przydaje się porządny ostry nóż.   Składniki: 1 kg dobrego sera wiaderkowego (u mnie z Piątnicy) 200 g masła - rozpuścić i ostudzić 250 g serka mascarpone 6 jajek 2/3 szklanki cukru 3 budynie śmietankowe(...)obrotach miksera. Po minucie masa już powinna być gładka. 3. Blaszkę 20x36cm wyłożyć papierem do pieczenia, na wierzch ułożyć odsączone plastry ananasa. Można je pokroić jak ktoś woli. 4. Sernik piec w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku przez 1 godzinę. Następnie zmniejszyć moc pieczenia do 140 st.C i piec jeszcze ok 30 minut, warto pilnować, by sernik się

Kuchnia domowa Ani
Sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym 181

sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym' Składniki: * spód: - 2 jajka - 2 łyżki (płaskie) cukru - 90g białej czekolady - 50g masła - 2,5 łyżki mąki pszennej * masa serowa: - 1kg sera twarogowa wielokrotnie zmielona - 250g sera mascarpone - 200g gęstej śmietany 22% - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - 4 jajka - 75 ml śmietany kremówki 30% - 200g białej czekolady - 3 łyżki budyniu(...)budyń i dokładnie wymieszać. Delikatnie przełożyć masę jagodową na masę serowo-waniliową. Wyrównać wierzch ciasta. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150C i piec 40-50 minut, aż ciasto dobrze się zetnie. Po upieczeniu, delikatnie obkroić ciasto od brzegów tortownicy. Zostawić do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu, sernik

CookYourself
Sernik z mango na migdałowym spodzie 148

mango. Takie mango-migdalenie, jak określiła ten sernik moja sąsiadka ;) I miała rację.  Składniki: Spód: 150 g migdałów 75 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego (najlepiej trzykrotnie) 530 g słodzonego mleka skondensowanego 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub budyniu  1 duże dojrzałe mango (zmiksowane(...)Miąższ mango rozdrabniamy blenderem na gładki mus, który następnie krótko miksujemy mikserem z pozostałymi składnikami masy serowej, tak aby powstała jednolita masa. Masę przelewamy do formy z migdałowym spodem. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni C przez około 70 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik wstawiamy

Smakowity Blog Kulinarny
ŁATWY W PRZYGOTOWANIU SEROMAKOWIEC + FILMIK 50

sera wiaderkowego  100 g masła 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego  3 jajka  2 budynie waniliowe bez cukru(...)dodajemy cały ser, mieszamy a po chwili wsypujemy budynie. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek.  Na podpieczone, letnie ciasto wykładamy mak, równo go rozsmarowujemy. Na to wylewamy cały ser.  Wierzch ciasta dekorujemy paskami z pozostałego ciasta. Całość pieczemy 1 godzinę, temperatura 170 % *, funkcja góra/dół.  Sernik studzimy 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach. Następnie

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK Z KAWOWĄ PIANKĄ 133

słodki smak sernika. To po prostu istny raj dla podniebienia :) Polecam wypróbować, z  całą pewnością to jeden z lepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru 25 dag masła lub margaryny 2 całe jajka 1 budyń śmietankowy(...)krótko miksujemy, na końcu wlewamy tłuszcz. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia (zimny schowałam na noc do lodówki) PIANKA: Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. Wlewamy mleko i wsypujemy żelatynę

Pani na deser