Bardzo lekki i smaczny sernik z sezonowymi owocami, czyli truskawkami! Jest wiosna, a niebawem lato, więc trzeba wykorzystać dobroci natury! Składniki: 500g twarogu np. półtłustego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 3 jaja 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego aromat śmietankowy truskawki Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz truskawek). Wszystko dokładnie
Truskawkowa Fiestacały czas miksując dodaję stopniowo twaróg, budyń i aromat, na koniec dodaję ubitą pianę z białek i całość delikatnie mieszam. Ciasto przekładam na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą blachę, nakłuwam widelcem. Na ciasto przelewam masę sernikową. Blaszkę z sernikiem wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku do ostudzenia. Galaretki
Kuchnia z widokiem na ogródMacie ochotę na sernik? Na pewno. Proponuję sernik z brzoskwiniami i pyszną bezą. Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek 25 dag margaryny Masa serowa: 5 jajek 1 kg zmielonego sera 1 budyń śmietankowy bez cukru 3/4 szklanki cukru 25 dag margaryny Beza: 5 białek 1 kisiel
Pyszności Słodkościsernik z brzoskwiniami to ten smakował nam równie dobrze. Uwielbiamy serniki! To pewnie dlatego. Składniki : Ciasto : * 3 szklanki mąki pszennej * kostka Kasi * 3 łyżki cukru * 5 żółtek * 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa : * kg sera wiaderkowego * 1/2 szklanki cukru * 2 jajka * budyń waniliowy dodatkowo : puszka brzoskwiń Przygotowanie : Składniki ciasta zagnieść, odłożyć
Magiczne Życie Martynaprawdę nikt się nie zorientuje, że głównym składnikiem jest jogurt bałkański. Sernik jest niezwykle delikatny, lekki, puszysty i... uzależniający :) Zdecydowanie polecam! Składniki (na dużą tortownicę o śr. 28 cm): mała paczka (120 g) okrągłych biszkoptów 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2 standardowe opakowania budyniu waniliowego 1 litr jogurtu bałkańskiego (byle nie light) - 3 opakowania po 340 g pół
Domowa Cookierenka Agizebra;) takie paski/prążki o jakie mi chodziło ;) pierwszy raz piekłam sernik w kąpieli wodnej ;] dziś połowę dnia spędziłam na uczelni, żeby tylko podbić legitymacje, "uwielbiam" to poszanowanie czasu studentów Składniki: 4 jajka 1 kg sera chudego białego (Emilka) 250g jogurtu naturalnego 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 30-35 rozkruszonych tabletek stewi (jak dla mnie był dość
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćrodzynkami, który co prawda jest zbity i ciężki ale właśnie takie serniki lubię. Spód 30 dag mąki 20 dag margaryny 10 dag cukru 2 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 5 kostek sera (1kg) 1,5 szklanki cukru 10 jaj 2 budynie śmietankowe 0,5 litra śmietany 30% 1 cytryna Sposób 1. Wykonanie spodu
Kuchenne aromatyPrzepis na sernik. Od mojej Mamy. potrzebujemy: - 500 g twarogu sernikowego - 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) -1/3 szklanki kwaśnej śmietany - 3 jajka - 3 łyżki masła - 1/2 szklanka cukru - cukier waniliowy - budyń waniliowy - ok 3 łyżki mąki Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę. Porcjami dodawać ser, śmietanę cały czas ucierając
Szybko Tanio Smaczniedodawać zmielony ser. Dodać też sok z cytryny i otartą skórkę oraz budyń. Wszystko dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut. Sernik zostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masę
Monia miesza i gotujeMoim najczęstszym i lubianym ciastem jest sernik. Mogę go jeść pod każdą postacią: na zimno, pieczony i moim nowym odkryciem jest gotowany! Coś innego od wszystkich, a smakuje jak pozostałe. :) Składniki: 100g twarogu półtłustego 3 łyżki mleka 1 łyżeczka budyniu śmietankowego 1 jajko słodzidło Sposób przygotowania: W garnku mieszamy rozgnieciony twaróg i jajko. W szklance mieszamy mleko
Truskawkowa FiestaWiemy, że migdały są nieodzownym atrybutem Świąt Bożego Narodzenia. Sernik z migdałami, karp w galarecie z migdałami, makowce to potrawy, które często goszczą na świątecznym stole. Składniki: 1,5 kg serka śmietankowego tłustego lub półtłustego 8 jajek 1,5 szklanki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 opakowania po 200 g śmietanki
kgwjanczewoPYSZNE CIASTO Z JOGURTÓW Z DODATKIEM KOKOSU , NIEKTÓRZY NAZYWAJĄ GO SERNIKIEM BEZ SERA składniki na ciasto : 1 kostka masła 5 żółtek 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku 3 szkl. mąki masa kokosowa; 1 l jogurtu brzoskwiniowego 1/2 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 250 g wiórek kokosowych 6 białek Sposób przygotowania
Sama słodycz i szczypta chiliKolejny sernik, który mnie zachwycił, a będzie ich więcej, gdyż uwielbiam serniki i testowałam ich już dziesiątki. W związku z tym, że mamy wysyp cytrusów w okresie zimowym a także zapas kompotów w spiżarni postanowiłam połączyć te dwa fakty w serowej masie. Co tu dużo pisać wyszło pysznie. Zapraszam... Skala smaku 10/10 wiśnie najlepiej odsączyć na papierowym(...)misce. Dodać sery i wymieszać ze sobą. Budyń rozrobić z sokiem z pomarańczy i wlać do masy wraz z skórką z pomarańczy. Masę przelać na ciastkowy spód. Na wierzchu masy serowej poukładać owoce. Można posypać płatkami migdałów. Piec ok. 1h w 160st.C. Po upieczeniu, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik jeszcze na 40 minut. Ja zwykle zostawiam
Kubki smakusernik wiedeński. Bez spodu ale z dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczowej i brzoskwiń, przykryty orzeźwiającą galaretką pomarańczową. Klasyczny, świąteczny wypiek, zwięzły, puszysty i wilgotny. Składniki: 1 kg mielonego twarogu - używam twarogu gotowego, który odsączam na gazie przed użyciem 2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła lub masła roślinnego 2 łyżeczki cukru waniliowego 10 jajek 1 budyń waniliowy(...)cukrem waniliowym. Do utartego masła dodawać stopniowo po jednym żółtku i dalej ucierać. Następnie dodawać stopniowo ser, po dużej łyżce, i utrzeć całość na gładką masę. Dodać budyń, kaszkę, bakalie i skórkę otartą z jednej pomarańczy oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Jeśli po drodze masa zacznie się warzyć to należy dodać dodatkowo 1 łyżkę mąki
Ze smakiem bez glutenusłodzony nie cukrem a prawdziwym miodem o wyraźnym zapachu prawdziwej wanilii, pieczony na kruchym , zmrożonym i startym cieście, wykwintności dodaje mu biała polewa i pokrojone trufle. Arystokracja wśród serników. Mój ulubiony. Idealny na święta Bożego Narodzenia. Składniki: Tortownica 22 cm Ciasto: ½ szklanki mąki pszennej 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa(...)twarogu w kostce 4 jajka 2 łyżki mleka w proszku ½ szklanki mleka skondensowanego 3 łyżki miodu prawdziwego 1 laska wanilii Dr.Oetker 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki budyniu śmietankowego Dr.Oetker Dodatkowo: polewa z białej czekolady posypka Lion posiekane trufle Jak wykonać ? Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść jednolite ciasto, uformować kulę, owinąć w folię spożywczą
Wanilia i KardamonSernik to ciasto że zawsze jest na czasie i zawsze pysznie smakuje czy to święta czy po świętach, ja akurat piekłam go na święta, a teraz zamieszczam przepis ,bo nie mam go jeszcze na blogu i polecam składniki na ciasto można przygotować dzień wcześniej i dać do zamrażarki a rano wyciągnąć 3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kryształu(...)sera białego zmielonego 5 żółtek 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń śmietankowy sok z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka brzoskwiń przygotowanie wcześniej ubijamy białka z 1 szklanką cukru na sztywno i odkładamy Teraz ucieramy biały ser dodajemy żóltka oraz budyń i sok z cytryny a na końcu proszek do pieczenia, potem dajemy pianę i mieszamy już
Moje WyrobyDzisiaj mam dla was przepis na wyjątkowy sernik. Sernik jest delikatny, lekki, puszysty, wilgotny po prostu rozpływa się w ustach. Sama masa serowa nie jest zbyt słodka ale słodyczy dodaje słodka polewa. Jeśli chcecie z niej zrezygnować polecam zrobić lukier lub dodać więcej cukru. Składniki: Kruche ciasto: 200 g mąki orkiszowej typ 650 100 g masła zimnego(...)stopniowo ser, budyń w proszku, letnie rozpuszczone masło i na końcu wlać kremówkę. Miksować do momentu połączenia się składników. Wyjąć tortownicę, dno nakłuć widelcem, wylać masę serową i włożyć do nagrzanego piekarnika góra-dół na 200 stopni. Piec 20 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 160 stopni i piec kolejne 40 minut. Piekarnik wyłączyć, sernik pozostawić
Ala piecze i gotujeCiasto z trzech składników. Sernik japoński w niczym nie przypomina klasycznego polskiego czy nowojorskiego sernika – jest lekki i bardzo, bardzo delikatny. Mało w nim sera, brak w nim jakiejkolwiek mąki, dodatkowego cukru i tłuszczu – unoszą go białka jajek, a czekolada nadaje mu waniliowy, słodki smak. Pod względem konstrukcji – bliżej mu do sufletu. Ubite na sztywną pianę białka jaj pełnią(...)dodatku budyniu, nie ma żadnej dodatkowej mąki – ani pszennej, ani ziemniaczanej. Ciasto jest całkowicie bezglutenowe. Nie ma dodatkowego tłuszczu, dodanego cukru. Żadnego proszku do pieczenia i sody, winianu potasu do usztywnienia białek. Samo wykonanie to 10-15 minut. Pieczenie i chłodzenie zajmą odrobinkę dłużej, ale warto poczekać. Spróbujcie sami, gwarantuję że ten sernik będziecie często powtarzać. Do tego sernika
Karo in the Kitchensię okazało ciasto te było u mnie hitem top one :) Nikt nie umiał uwierzyć, że w tym serniku nie ma sera! Każdy tylko mówił "ale ten sernik jest delikatny". Bo jest! Dzięki jogurtowi :) Przy okazji pozdrawiam moją Panią rehabilitantkę, która także miała okazję kosztować ;) Kupując jogurty greckie, kupuj jak najlepsze, na tym nie oszczędzaj. Musi być(...)miksujemy z budyniami, proszkiem do pieczenia, olejem oraz jogurtem. Następnie łączymy z pianą z białek, delikatnie mieszając. Masę wylewamy na spód z herbatników. Finał: Tortownicę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 s. C. Pieczemy do 60 minut. Zostawiamy ciasto w piekarniku aż do całkowitego wystygnięcia. Dekorujemy cukrem pudrem i truskawkami torcik jogurtowy ala sernik
Bon Appetit MałgorzatyUwielbiam serniki! Ale to już chyba wiecie sądząc po moich zbiorach Ten choć pieczony pachnie latem, na wspaniałej kruszonce, wilgotny wręcz maślany, smaku dopełnia mus ze świeżych truskawek i bita śmietana, wypiek obok którego nie sposób przejść obojętnie, jeden z lepszych serników, mus możemy zmieniać i robić z dowolnych miękkich owoców, nawet tych mrożonych. Składniki: Forma 24/24 cm Kruszonka(...)spód: 25 dag mąki pszennej 125 dag masła 100 g cukru pudru 1 jajko Szczypta soli Masa serowa: ½ kg mielonego twarogu 4 duże jajka 25 dag mascarpone 1 budyń waniliowy ½ szklanki mleka w proszku ½ szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 150 ml słodkiej śmietanki 18% Truskawkowy mus ½ kg truskawek 3 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe
Wanilia i KardamonSKŁADNIKI: (na dużą blachę ok 25x35cm) Ciasto: 1 margaryna (u mnie Kasia) 1 szkl cukru 2 jajka 50 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Budyń: 2 budynie śmietankowe 3 szkl mleka 4 łyżki cukru Ponadto: 4-5 dużych słodkich jabłek cukier puder do posypania 1. Margarynę zmiksować z jajkami i cukrem. Dodać sypkie składniki i rękami(...)zamrażarki, a drugą rozwałkować i ułożyć w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. O tym, że nie lubię wałkować ciasta i jak tą czynność omijam pisałam już przy okazji Sernika z brzoskwiniami. Tu postępuję tak samo: szczypię małe kawałki, rozkładam je na blaszce i "rozciągam" je lekko zwilżonymi palcami, dzięki czemu wszystko ładnie się skleja). 2. Jabłka obrać i pokroić
Kto ugości moich gości?