nadzieniem i polane lemon curd, wspaniałości!!! Ja byłam zachwycona kombinacją tych smaków, a mój Smakosz, jako miłośnik cytryn, delektował się kremem na wierzchu. Lekkie, orzeźwiające ciasto, które pogodzi fanów tart, sernika i ciast owocowych. Tarta sernikowa z lemon curd Składniki: Ciasto: 1) 180 g mąki 2) 70 g cukru(...)jajko Masa serowa 1) 500 g twarogu 2) 100 g cukru 3) budyń śmietankowy lub waniliowy 4) 1 jajko 5) aromat cytrynowy Lemon curd 1) 2 jajka
Na kulinarnym poligoniezobaczyć tutaj - klik , a tutaj - klik są inne serniki -gotowane, pieczone , na zimno, przekładane itd. Kruche ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 1 kostka margaryny 3 żółtka cukier waniliowy 1/2 szkl, cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 6 białek 1,5 szkl cukru 3 budynie śmietankowe 3 duże śmietany 18% ( 400 g każda) Mąkę, cukier
Moje domowe kucharzeniesernik wyjdzie każdemu. Nie trzeba posiadać piekarnika, aby przygotować sernik z prawdziwego zdarzenia. Składniki: Spód: 50 g herbatniki 50 g orzeszków ziemnych bez soli 50 g masła 1 łyżka mleka Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 4 jajka 100 g masła 1 budyń waniliowy (40 g) 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru
Kuchnia MagdaLenysernik wyjdzie każdemu. Nie trzeba posiadać piekarnika, aby przygotować sernik z prawdziwego zdarzenia. Składniki: Spód: 50 g herbatniki 50 g orzeszków ziemnych bez soli 50 g masła 1 łyżka mleka Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 4 jajka 100 g masła 1 budyń waniliowy (40 g) 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru
Kuchnia MagdaLenyWieluń Mój Ulubiony . Szczerze polecam Wam ten ser. Idealny do serników, najróżniejszych mas, deserów i… kanapek Składniki: 100 g chałwy (u mnie 50 g waniliowej i 50 g z bakaliami) 450 g dobrej jakości sera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony 200 ml mleka 2 płaskie łyżki budyniu waniliowego proszek 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 100 g masła
Słodkie okruszkidodatkowi piany z białek i bitej śmietany. Nie jest za słodki. Lekko wilgotny ,po prostu pyszny! Wyrośnie ciut ponad formę, a potem lekko opadnie i pęknie. To normalne przy sernikach z dodatkiem piany z białek. Smak wynagrodzi wszystko! Pęknięcia ukryjesz pod warstwą czekolady. Przepis z książki "Domowe wypieki" J.Niedobeckiej. Tortownica o średnicy 26 cm lub prostokątna forma do pieczenia(...)jajo M Składniki na masę serową 1 kg twarogu z wiaderka lub dwukrotnie zmielonego twarogu półtłustego 250 g śmietany do ubijania 30% lub 36% 8 jaj 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 170 g cukru szczypta soli Dodatkowo 200 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju kokosowego lub innego Przygotuj kruche ciasto. Wsyp mąkę do miski i dodaj pokrojone w kostkę
Z Kuchni Do KuchniSernik to chyba jeden z najłatwiejszych i najszybszych deserów jaki jest do zrobienia :) Każdemu smakuje, pasuję do każdej okazji i nie da się go nie zrobić prawidłowo :D Składniki: 1 kg twarogu (sernikowy będzie łatwiej i szybciej) budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka kakao 4 jajka słodzik (nie za dużo) bakalie (np. rodzynki) i wiórki kokosowe (opcjonalnie) Przygotowanie
Zdrowie i pysznie na talerzumogę podzielić się z Wami przepisem na najlepszy sernik! Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 kostki masła/margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (całe wiadereczko) 5 żółtek 1 szklanka cukru budyń śmietankowy/waniliowy 2 szklanki mleka 3 łyżeczki śmietany 3 łyżeczki oleju
dobra gospodyni dom wesołym czyniOdżywianie :) To ciasto smakuję jak sernik, polecam bo jest naprawdę rewelacyjne. Śmietanowiec z rodzynkami Składniki: CIASTO: żółtka 6 szt margaryna 1 kost mąka 3 szkl cukier 3/4 szkl proszek do pieczenia- 2 łyżeczki MASA ŚMIETANOWA śmietana 18 % -3 po 400 ml kubki budyń śmietankowy 1 opak proszek do pieczenia
Kuchnia Danusizajmuje sporo czasu, pod koniec trzeba puddingu pilnować - powinien mieć konsystencję sernika - ścięty wierzch, ale przy poruszeniu blaszką powinien lekko drżeć. Ostudzony i dobrze schłodzony, z dodatkiem bitej śmietany smakuje rewelacyjnie - bardzo czekoladowy, choć czekolady jest tam niewiele, trochę słodki, w dużych ilościach mógłby być zamulający. Trochę jak budyń, ale gęstszy, bogatszy. Myślę, że dobrze smakowałby w sezonie ze świeżymi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKontempluję. Analizuję. I częstuję lekkim, kremowym sernikiem. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto: 2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18% 2 budynie waniliowe (proszek) 1 cukier waniliowy kilka kropli olejku waniliowego
W kuchni Karmel-itkinajbardziej kremowy sernik jaki w życiu jedliście. I na jednym kawałku się nie kończy. Mówię to Wam ja - słodyczowy niejadek. Składniki: spód - 200 g herbatników pełnoziarnistych - 50 g masła masa serowa - 1 kg dobrej jakości sera wiaderkowego - 200 ml śmietanki 30% - 5 jajek - 1,5 szklanki cukru pudru - cukier waniliowy - 1 budyń śmietankowy - łyżka miodu(...)minut. Studzę w uchylonym piekarniku. Schładzam przez kilka godzin w lodówce. Polewa: Śmietankę podgrzewam z masłem, dodaję pokruszoną czekoladę i przyrawę do piernika. Dokładnie mieszam. Polewam wierzch sernika i ukłądam pierniczkowe gwiazdki. Smacznego
Cook&LoveWielokrotnie pisałam w moich postach o zaletach serników i o tym, że można je zrobić w nieskończonej liczbie odsłon. I dziś właśnie kolejna z nich, a mianowicie sernik na kruchym cieście z mąki krupczatki, z dodatkiem mleka skondensowanego słodzonego. Ostatnio zauważyłam, że sernik z mlekiem skondensowanym jest na topie, więc postanowiłam również spróbować. Ale nie byłabym sobą, gdybym(...)przepisów. Podstawową modyfikacją, jaką zrobiłam, jest to, że zmniejszyłam ilość mleka skondensowanego o połowę, bo chciałam, żeby sernik nie był aż tak słodki i ciężki. Sernik zrobiłam na cienkiej warstwie ciasta kruchego z mąki krupczatki i posypałam go cukrem pudrem. Sernik wyszedł bardzo smaczny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruchy spód: 1szkl. mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka
Waniliowe ImprowizacjeLubicie serniki? Ja uwielbiam :-) Ten dzisiejszy jest trochę przewrotny i to dosłownie... Nie będę się rozgadywać, po prostu spróbujcie sami... Dlaczego? Bo nie jest za słodki, ma idealną konsystencję i w ogóle... ;-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 6 jajek 2 żółtka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut, a następnie zalewamy ciastem i pieczemy kolejne 30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy obie masy są upieczone. Studzimy sernik, a następnie wierzch brytfanki przykrywamy prostokątną tacą i odwracamy ciasto - ser powinien być teraz na górze, a biszkopt na dole; delikatnie ściągamy papier. Wierzch polewamy czekoladą lub posypujemy cukrem
Czary - gary w kuchniupiec taki sernik o każdej porze roku. Jest to idealne ciasto na weekend. Składniki (na formę 20x22 cm wyłożoną papierem do pieczenia): Ciasteczkowy spód: 100 gram herbatników 30 gram ciastek digestive 100 gram rozpuszczonego masła Masa serowa: 850 gram zmielonego twarogu 200 ml śmietanki 36% 3/4 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny 4 jaja 1 budyń śmietankowy (proszek(...)misie i dokładnie, lecz krótko miksuję. Przygotowaną masę wylewam na ciasteczkowy spód i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na 50-55 minut. Po upieczeniu studzę sernik w lekko uchylonym piekarniku. Na gotowe ciasto wylewam tężejącą galaretkę i wkładam blaszkę do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Dekoruję jeżynami. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaJakoś nie przepadam za sernikami, ale odkąd zrobiłam pierwszy raz ten łaciaty, jest moim ulubionym. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 żółtka 20 dag masła Sposób przygotowania ciasta: Wymienione składniki wykładamy na stolnicę i ugniatamy z nich ciasto. Trzymajcie się dokładnie ilości (zwłaszcza(...)folię i schowajcie do lodówki na czas robienia masy serowej. Składniki na masę serową: 1 kg sera białego (z wiaderka) 20 dag masła 30 dag cukru 6 jajek 2 budynie waniliowe aromat waniliowy Sposób przyrządzenia masy serowej: Ucieramy wszystkie składniki w mikserze, najpierw masło, cukier i żółtka. Białka ubijamy w osobnej misce z odrobiną soli i dodajemy je na końcu
upichcic