sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:162/308)

Sernik babuni 217

babuni. Uwielbiam wszystkie serniki. Pieczone, gotowane i te na zimno. Jednak ten jest moim numerem jeden. Zawsze szybko znika i zawsze jest za mało. Więcej przepisów na serniki znajdziecie na moim blogu  w zakładce CIASTA. Jeśli skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Ciasto 300 g mąki(...)stale ucierając. Wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i wlać roztopione masło. Wszystko razem zmiksować. Pianę z białek ubić na sztywno i połączyć z masą serową delikatnie mieszając . Gotową masę wlać na blaszkę z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1h Ja piekłam 50 minut . Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia

O kuchni z uczuciem
Tarta sernikowa z malinami 126

proponuje pyszny, kremowy i delikatny sernik na kruchym spodzie z malinami oraz kruszonką. W lecie taki sernik z owocami smakuje najlepiej. Składniki: Ciasto: 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 70 g ksylitolu 140 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego 100 g serka waniliowego

Healthy food explorer
Tarta rabarbarowo serowa 148

pysznego. Galaretka jest świetna, kwaskowa i idealnie łączy się z sernikiem.   spód tarty: 250 g mąki pszennej typ 500 150 g masła 4 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżka zimnej wody masa serowa: 200 g sera półtłustego twarogowego 330 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 budyniu opakowania śmietankowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru galaretka rabarbarowa: 70 dkg rabarbaru

wesoła kuchnia
Niebo w gębie - sernik z brzoskwiniami :) 208

kochany małżonek mając do wyboru mięso a sernik wybiera ten sernik. Składniki ciasto 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru Składniki masa serowa 1 kg sera białego w wiaderku u mnie President 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła 1 lub 2 puszki

Piekielna Kuchnia Pati
Pieczona sernikowa owsianka 172

mamy i siostry smakuje najlepiej.   Przepis inspirowany przepisem na sernik owsiany z  bloga kaszamanna.com / 2-3 porcje, 6 kokilek o średnicy 70 mm / Składniki: 250 g twarogu  2 duże jajka 2 łyżki miodu lub 4 łyżki cukru  150 g gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki budyniu waniliowego 90 g płatków owsianych  ew. owoce, orzechy, czekolada

tost z dżemem
Sernik z truflą 214

Sernik z truflą czekoladową i likierem Baileys to doskonałe połączenie smaków. Ciasto serowe, dzięki śmietance jest zwarte i lekko maziste. Trufla wyrazista, mocno czekoladowa, rozpływa się w ustach. Niebo w gębie... nic dodać, nic ująć! Składniki: CIASTO SEROWE 3 jajka 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego 200 ml śmietanki 36% 125 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu TRUFLA(...)dodać posiekaną czekoladę, rozpuścić, wystudzić i na godzinę do lodówki. Masę przekładamy do misy miksera, dodajemy cukier i likier, ubijamy do uzyskania kremu o większej objętości, krem wkładamy na sernik, wyrównujemy masę i chłodzimy w lodówce. Inspiracja magazyn "Kuchnia

Anioły w kuchni
Lemon Curd-cytrynowy budyń 164

przepisów na niego jest wiele...zazwyczaj robiony jest na maśle przez co jest bardzo kaloryczny.  Mega cytrynowy - idealnie spisze się jako dodatek do kruchych babeczek, warstwy tortu czy sernika, możliwości jego zastosowania jest wiele, amatorzy kwaśnych cytrynowych smaków będą nim zachwyceni! Ja robiłam go pierwszy raz, zredukowałam ilość masła na rzecz oleju roślinnego dzięki temu jest lżejszy,  będę(...)robiłam to trzepaczką aż do zagotowania ,  następnie dodać olej oraz masło mieszając gotować jeszcze około 3 minut. Można używać od razu lub do 7 dni trzymając gotowy budyń w lodówce. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Sernik królewski 431

łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie mielonego 5 jajek 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku budyniowego) Przepis na kruche ciasto: Masło kroimy na małe kosteczki i dodajemy do reszty składników na ciasto kruche. Całość zagniatamy do momentu połączenia wszystkich składników. Następnie dzielimy ciasto(...)formy o wymiarach 40cm x 28 cm ścieramy na grubych oczkach 1 część kruchego ciasta. Następnie nakładamy masę serową i posypujemy ją drugą częścią kruchego ciasta startego na tarce. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez 60 minut. Po upieczeniu, sernik pozostawiamy do ostygnięcia. Po tym czasie wkładamy go na kilka godzin do lodówki. insertCookd("e6f3bf2e7a02be808b121245396a81b8

Emcia Pichci
Sernik z mlekiem skondensowanym na kruchym cieście 176

sernik na kruchym cieście. Sprawdzi się na każdą okazję. Zawsze się udaje i smakuje rewelacyjnie. Ciasto kruche: 400 g mąki pszennej 200 g masła/margaryny 1 szkl cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego jajko 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 400 g mleka skondensowanego słodzonego 1 budyń(...)masę serową. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Produkty na masę przełożyć do miski i zmiksować tylko do połączenia składników. Wylać na ciasto w blaszce. Na sernik zetrzeć pozostałe zamrożone ciasto. Sernik piec godzinę w temperaturze 180 stopni. po tym czasie uchylić piekarnik i zostawić ciasto jeszcze na 20 minut. Wyjąć i ostudzić. Podawać posypane

Smakołyki Asi
Śmietankowy sernik z domową wiśniową frużeliną 162

Klasyczny domowy słodki sernik z duża ilością soczystych wiśni z pewnością zaspokoi kubki smakowe wszystkich łasuchów. Idealny dla fanów tego tradycyjnego ciasta połączonego z orzeźwiającymi owocami. Składniki: Spód: 100g masła 170g mąki pszennej 50g cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 900g białego sera (trzykrotnie mielonego) 150g masła 4 żółtka 1 całe jajko 200g cukru 400ml(...)mleka 9ml aromatu śmietankowego 35g budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wiśniowa frużelina: 400g drylowanych wiśni (mogą być mrożone) 7g żelatyny 6 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 3 łyżkach wody Wykonanie: 1. Spód: Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać masło pokrojone w kostkę, cukier i żółtko. Wszystkie składniki zagnieść rękoma na jednolite ciasto

Szalona Kuchnia Eweliny
Złoty sernik z dynią pieczoną w cynamonowym oleju 266

Serniki należą do moich ulubionych ciast. Zawsze mam milion pomysłów na ich upieczenie. Tym razem zdecydowałam się na cudownie kremowy sernik w złoto-pomarańczowych barwach jesieni. Dzięki dyni pieczonej w cynamonowym oleju jest niezwykle aromatyczny i kremowy, a skórka z cytrusów dodaje mu niesamowitego orzeźwienia. Ach i prawie zapomniałabym o obłędnej polewie z białej czekolady, której nie oprze(...)gładką masę. Dodajemy budyń, mąkę ziemniaczaną i miksujemy dalej. Do masy dodajemy skórkę otartą z cytrusów oraz sok i i miksujemy dalej. Na koniec wbijamy jajka i miksujemy do całkowitego połączenia składników. Gotową masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 1,5h. Pod blachę na której piecze się sernik wstawiamy blachę

DefinicjaSmaku
Sernik z rosą i brzoskwiniami 340

złotej rosy. Sernik jest bardzo efektowny i przepyszny!     Składniki: Kruche ciasto: 250g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150g zimnego masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 jajko Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka – zmielonego twarogu 2 jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru 16g cukru waniliowego 2 budynie śmietankowe(...)Żółtka i całe jajka ubijamy z cukrem oraz cukrem waniliowym przez około 5 minut na puszystą masę. Następnie cały czas miksując dodajemy ser. W oddzielnej misce mieszamy mleko z budyniami i całość stopniowo wlewamy do masy serowej. Na końcu dodajemy olej, miksujemy. Masa serowa powinna być bardzo rzadka *** *** Brzoskwinie z puszki odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę *** *** Pokrojone brzoskwinie

Blog z Apetytem
Rumuński sernik. 201

Składniki na Rumuński sernik na tortownicę o średnicy 28 cm SPÓD: 50 g rozpuszczonego masła 100 g zmielonych herbatników (ja użyłam pełnoziarnistych, lecz mogą być zwykłe, kakaowe lub maślane) MASA SEROWA: 1 kg sera białego, mielonego, może być twaróg w wiaderku 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok z 0,5 cytryny 1 budyń waniliowy (proszek) 10 łyżek(...)Piekarnik nagrzewamy do 190-200 stopni C. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do sporej miski przekładamy ser, żółtka, proszek do pieczenia rozpuszczony w soku z cytryny, budyń, cukier, mąkę, śmietanę, cukier waniliowy i miksujemy na gładka masę, lecz nie za długo, by zbytnio jej nie napowietrzać. Następnie dokładamy owoce, pianę z białek i delikatnie mieszamy, wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy

Rozpustne gotowanie
110. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 410

Ciasto kakaowe: 2 szklanki mąki 3 żółtka 3/4 kostki margaryny 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg serka z wiaderka

Jadło i czytadło