, jaki w życiu jadłam! Jestem 100% pewna ( daję sobie uciąć rękę! ), że ten sernik stanie się Waszym ulubionym! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24 x 28 ) * herbatniki – 150 g * ser biały 3x mielony ( gęsty, kremowy ) – 1 kg * jajko rozm M – 8 szt * budyń śmietankowy – 2 op * olej – 3/4 szkl * mleko 3,2% – 2 szkl
Ostra na Słodkoduże opakowania jogurtów należy dodać do masy uzyskanej z 5 żółtek, 2 opakowań budyniu śmietankowego i połowy szklanki oleju . Następnie dodajemy pianę z białek i cukru ubitą na sztywno. Po upieczeniu i wystudzeniu, na powierzchni ciasta układamy jagody oraz galaretkę . Sernik na zimno z truskawkami To wyśmienite ciasto będzie doskonałym pomysłem na deser w ciepły, letni dzień. Wygląda
Moja smaczna kuchniaSpróbujcie sami. Będzie smakował Wam nawet bez dodatku irysów;) 500 g dobrego jakościowo sera na sernik (u mnie zawsze Piątnica lub Wieluń) 250 g serka ricotta 250 g serka mascarpone 4 jajka szczypta soli 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (540g) 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki maku ok. 15 sztuk irysów Dodatkowo
Smaki Na Talerzudzień czyli odpowiednie przybranie. Taki jest mój sernik,niby zwykły ale bardzo wielkanocny. Sernik upieczony kilka lat temu na Wielkanoc,przepis przeniesiony z poprzedniego bloga. Masa serowa: 700 g twarogu 100 g masła 1 szkl. pudru cukru 4 jajka 1 budyń śmietankowy na 3/4 l otarta skórka
Kolorowa kuchnia ElkiSposób przygotowania 1. Miksujemy jaja z cukrem. 2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i przyprawą piernikową 3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min. 4. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł). 5. Sernik obsypujemy cukrem pudrem. Sernik piernikowy jest bogaty
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachczekoladowe z przepysznym kremem jest moim faworytem wśród ciast. Nie może zabraknąć oczywiście miodownika , makowca czy sernika ale na pyszne ciasto chałwowe również znajdzie się miejsce. Jeżeli układacie już świąteczne menu to weźcie to ciasto pod uwagę :). CIASTO CHAŁWOWE BISZKOPT 6 jajek 3 budynie czekoladowe 2 łyżki mąki tortowej 1/2 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM CHAŁWOWY
Pieguskowa KuchniaSernik bez sera.. czy to możliwe? A jednak ; ) Smacznego! Sernik bez sera Spód: 3 szklanki mąki 4 żółtka kostka masła 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 duże śmietany 18% 2 op. budyniu waniliowego Łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka cukru olejek cytrynowy 4 białka Sposób wykonania Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić
Smaki NataliiSłodkości nigdy dość, więc postanowiłam przygotować sernik z jogurtu oraz liofilizowanych owoców od FRUUP . Zachęcam do upieczenia, bo jego konsystencja jest bardzo delikatna i smaczna! :) Składniki: 500g jogurtu greckiego 2 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru trzcinowego ananas liofilizowany wiśnia liofilizowana aromat pomarańczowy Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą pianę. Następnie dodajemy
Truskawkowa Fiestawiaderka. Często gości w naszym domu i nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez tego sernika. Zapraszam!!! Składniki: Masa serowa: 10 jajek, 1,5 szkl. drobnego cukru, 1 kg twarogu lub sera w wiaderku, 400 ml śmietany 30% lub 36%, 1 op. budyniu śmietankowego, Spód: 20 dag. margaryny, 1 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie
Passion of Cookingdwie części, zawiń w folię spożywczą i do lodówy lub zamrażary na dwie godziny. Sernik : WSZYSTKO W TEMP. POKOJOWEJ - 2 kilo tłustego twarogu mielonego min. 2 razy - 10 jaj - 375 g masła - 2 szklanki cukru pudru - 2 cukry wanilinowe - 40 g budyniu śmietankowego Włącz piekarnik na 170 ° C. Masło utrzyj z cukrami na puszysta masę, teraz dodaj po kolei
Pasje Jolkiz jagodami i kruszonką. Pyszny , kremowy , wprost rozpływa się w ustach :) Składniki na spód sernika : 400 g herbatników 200 g roztopionej margaryny Masa serowa : 5 kostek po 250 g sera białego półtłustego 100 g margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka 2 budynie waniliowe Winiary 2 cukry waniliowe 2 szklanki jagód Kruszonka : około 100 g margaryny
Sama słodycz i szczypta chilisię jeszcze przed północą. Beż żadnej grudki, z idealnym spodem, mam dla Was malinowy sernik, z garścią (niestety mrożonych) owoców leśnych. Składniki na spód 200 g herbatników 100 g masła na masę serową 750 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 1 opakowanie budyniu malinowego 4 jajka 120 ml śmietanki kremówki 2/3 szklanki cukru pudru Dodatkowo
pink envelope4 jajka ( rozmiar M ) 500 g serka twarogowego waniliowego w wiaderku 300 g jogurtu naturalnego gęstego 1 budyń waniliowy ( 40 g ) 1/2 szk cukru herbatniki typu
Ewa w kuchnizauważyliście, staram się tłumaczyć wszelkie nazwy. Jednak curd - przynajmniej dla mnie - jest nieprzetłumaczalny. Ma coś z budyniu, ale jednak jest delikatniejszy. Coś w rodzaju kremu, ale to jednak nie ta konsystencja. Curd jest świetny do naleśników, jako nadzienie do babeczek, idealny jako wykończenie sernika. Standardowo - kojarzy mi się z cytrynami, ewentualnie pomarańczami. Widziałam jednak na blogach, że dziewczyny eksperymentowały
Pożeraczka, czyli raz adobrzedużej balszce. Wstawić do piekarnika, zarumienić. Masa: Do żółtek dodać cukier, utrzeć. Dodać twarożek, mleko, olej, budyń, wymiksować. Wylać na kruche ciasto. Piana: Białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną.Wymieszać, wylać na ciasto. Zapiekać ok 60 min w 180 st. Do przygotowania sernika użyłam produktów Mlekovita: Zapraszam na stronę Mlekovity: http://www.mlekovita.com.pl/php/ Zapraszam również na profil firmy
Z Majeczką w kuchni