Serniki często goszczą w moim domu, więc szukam nowych smaków i pomysłów na nie. Ostatnio w jednym z programów zobaczyłam taki oto pomysł, przetestowałam i chciałam go dzisiaj Wam przedstawić. Składniki: - 1 kg sera białego dwukrotnie zmielonego - 7 jajek - 1 szklanka cukru pudru - 1 łyżka kaszy manny - 1 budyń waniliowy - 1 łyżka cukru waniliowego - 100 g suszonej żurawiny(...)kasze mannę oraz budyń. Dodajemy skórkę pomarańczową oraz odsączoną żurawinę (żurawinę oprószamy w mące ), całość dokładnie mieszamy. Białka wraz ze szczypta soli ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i pieczemy około 70 minut w 180 C. Gdy sernik jest gotowy, wyłączamy
Zainspirowana w kuchnizbytnich umiejętności kulinarnych. Dzieciaki ale i dorośli go kochają Drukuj Sernik z brzoskwiniami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 5 żółtek 1 kostka masła 3 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki drobnego cukru Masa serowa 750 g sera tłustego, 1 jajko 1/2 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 1/2 kostki masła 1 puszka odsączonych z zalewy brzoskwiń(...)cukrem i 1 łyżką mąki ziemniaczanej. wykładamy na masę serową. Na górę ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy jeszcze ok 1 h. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-z-brzoskwiniami/ BosowKuchni Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi
Mieszam w Garnkupodobne, ale nie jak w oryginale śnieżnobiałe, tylko delikatnie czekoladowe, a to za sprawą budyniu czekoladowego, a śmietanę zastąpiłam jogurtem greckim. Obecnie na blogach królują jagodzianki i ciasta z truskawkami. Ja zaś się dzisiaj wyłamuję i piekę czekoladowy styropian. Oryginalny styropian smakuje jak sernik, ten smakuje jak czekoladowy sernik z posmakiem kokosów. To kruche ciasto dodatkowo uzupełniłam konfiturą(...)wkładamy do zamrażalnika aż stwardnieje i będzie można ją ścierać na tarce. Składniki na masę: 600 g jogurtu greckiego 100 g wiórków kokosowych 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mieszamy w misce jogurt z budyniem, wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsernik powstał z pokusy na słodkie i z tego, co było w lodówce. Wspierałem się przepisem z zeszytu, ale trochę zmieniłem. Został zjedzony w rodzinnym gronie w jedno popołudnie :) Składniki : - 400 g jogurtu naturalnego, - 3 czubate łyżki serka homogenizowanego, naturalnego, - 2 duże jajka, - 1 budyń wiśniowy, - 1/2 szklanki cukru pudru, - 4 łyżki oleju, - około szklanki posiekanych, mrożonych
Przepisy Mikołajaładnie prezentuje na stole. Polecam serdecznie taką wariację na temat dyniowej wersji popularnego sernika Złota Rosa. Składniki (37 cm x 25 cm): 1 kg twarogu (przynajmniej zmielonego dwukrotnie jeśli w kostkach) 4 żółtka (białka odłożyć na pianę) 1 całe jajo 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe/śmietankowe każdy po 40 g (sam proszek) 1,5 szklanki puree z dyni(...)tartą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C. Piec ok 50-60 minut. Masa serowa powinna być ścięta i sprężysta. Sernika nigdy nie sprawdzamy wbijając patyczek do środka, on zawsze będzie wilgotny - taki powinien być sernik. Chwilę przed wyciągnięciem sernika z piekarnika ubić odłożone białka (4 szt) na sztywną pianę. Na końcu dodać 0,5 szklanki cukru
Kocham..lubię..gotuję..Sernik możecie zrobić z dowolnymi owocami, świetnie sprawdzą się tu maliny czy jagody. Poza sezonom użyjcie mrożonych owoców. Sernik prezentuje się dostojnie i na pewno zrobi wrażenie na Waszych gościach :) Wypróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 200 g herbatników (użyłam Petitki(...)ziemniaczaną, budyń, cukier i esencję zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników. Zacznij dodawać po jednym jajku, miksując po 15 sekund po każdym dodaniu. Wylej masę na schłodzony spód i wstaw torownicę do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 130 stopni i piecz sernik
Słodko-Słony Świat Ilonybudyń, kaszkę manną i szybko mieszać do zagotowania masy forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki na herbatniki wylać 3/4 masy i wyrównać wierzch do pozostałej masy wsypać kakao i wymieszać rózgą masę kakaową rozsmarować na masie jasnej, schować do lodówki galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na sernik
W Mojej Kuchni Lubiędodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie . Goście byli zachwyceni, a pani Schrumpf musiała podawać dokładki! Sernik znalazłam w książce Joanny Niedobeckiej "Domowe wypieki". ok. 16 porcji, tortownica 26 cm. Składniki na brownie 180 g masła 300 g cukru 100 g kakao szczypta soli 3 wiejskie(...)serową. Ser,cukier i jaja, olej, mleko i budyń w proszku zmiksować mikserem na gładką masę. Miksować krótko, tylko do połączenia ze sobą składników. Masę serową wylać na ciasto, które może być ciepłe.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie
Z Kuchni Do Kuchnitakim ciastem może być na przykład oszukany sernik, ale przygotowany w trochę inny sposób niż zawsze ;) Składniki na tortownice 18 cm na 24 podwajamy składniki spód ciasteczkowy: 120 g herbatników maślanych 60 g masła roztopionego masa serowa: 1 jogurt grecki 400 g 2 jajka kl L 1/3 szkl cukru 1 budyń waniliowy (40 g) 60 ml oleju rzepakowego(...)budyń w proszku. Mieszamy wszystko na najwolniejszych obrotach. 5. Na sam koniec dodajemy ubita pianę i delikatnie mieszamy. 6. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy dwie łyżki kajmaku i dokładnie mieszamy. Teraz wylewamy naprzemiennie, po łyżce z masy białej i masy kajmakowej, na środek spodu, aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam zebra :) Gotowy sernik
Gotowanie...to proste !Ciasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!leciutko opada, jednak nadal pozostaje dość wysokie i równe. Przed podaniem posypałam sernik cukrem pudrem, ale możecie udekorować go polewą czekoladową, kajmakiem albo owocami, według uznania. składniki: 1 kg twarogu z wiaderka 6 jajek (żółtka i białka oddzielnie) 1 szklanka cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe (po 40 g) 3/4 szklanki oleju 1 1/2 szklanki mleka(...)wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam herbatniki. Delikatnie wylewam masę (jest bardzo rzadka). Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piekę około godziny. Pod koniec przykrywam sernik papierem do pieczenia, żeby wierzch za bardzo się nie przypiekł. Po upieczeniu zostawiam sernik w uchylonym piekarniku do całkowitego ostygnięcia
babka w formiegalaretki ametystowe 280 g konfitury figowej Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C. Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem przez około 10 minut. Do masy przesiewamy mąkę i budyń. Całość krótko mieszamy ręką. Przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 35 minut. W misce ucieramy serek Philadelphia z cukrem przez ok. 2 minuty. Dodajemy żółtko, jaja, i kremówkę. Ponownie ucieramy(...)masy serowej. Na biszkopcie ustawiamy talerz i obracamy tortownicę tak, aby biszkopt był na dole a masa serowa na górze. Ostrożnie ściągamy z sera tortownicę i papier. Nasz sernik ponownie przekładamy do tortownicy, zamykając obręcz i lekko dociskamy ser do ścianek. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Studzimy, a gdy zaczną tężeć- wylewamy na masę serową. Odstawiamy
DominikaDolciSernik królewski to tradycyjny polski sernik z kakaowym ciastem. Idealny na każdą okazję. Składniki: Kruche ciasto kakaowe: mąka pszenna – 500g masło – 300g kakao – 3 łyżki cukier – 1 szklanka jajko – 1 sztuka proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki Masa serowa: Półtłusty twaróg w kostce – 1,20kg cukier – 300g masło – 200g(...)jajka – 8 sztuk budyń waniliowy – 1 opakowanie olejek waniliowy rodzynki Sposób przygotowania: Z przesianej mąki i reszty składników szybko zagnieść ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki. W malakserze utrzeć żółtka z cukrem. Dodać roztopione masło, olejek, budyń i małymi porcjami dorzucać ser. Ubić białka i dodać do masy serowej. Wrzucić rodzynki. Wymieszać masę łyżką. Połowę ciasta
Wasze Przepisymąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 90g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 200g masła w temperaturze pokojowej 150g umytej, osuszonej borówki lub malin Dodatkowo: około 70g kakaowych herbatników lub ciastek Krem serowy: 200g schłodzonego, gotowego sera jak na sernik (można użyć serka kanapkowego, śmietankowego, tylko żeby nie był słony) 200ml schłodzonej(...)200ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń w syropie 820g Wierzch: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki fixu do śmietany czekoladowe jajeczka do ozdoby Przygotujemy budyń do kremu: 1. Do rondelka wlać około 300ml mleka, dodać cukier, cukier z wanilią i zagotować. Do pozostałego mleka dodać budyń, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, dokładnie wymieszać. Do gotującego się
Mała CukierenkaPyszny sernik z dodatkiem pianki bezowej ;) SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 30 dag mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 150 g masła lub margaryny 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść i odstawić do lodówki na 30 min. Wyciągnąć z lodówki i samo ciasto ruche zapiec na blaszcze w piekarniku(...)Masa serowa: 1,20 kg sera 2 jajka 4 żółtka 1 budyń 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 3/4 cukru kryształu Jajka z żółtkami zmiksować dodawać po łyżce cukru aby powstała biała puszysta masa. Następnie dodać ser, budyń, olej mleko zmiksować. Wylać na podpieczone ciasto i piec ok 1godziny w 160-170* Bezowa Pianka: 6 białek 1 szklanka
Moje Słodkie Piekiełko