sernik z budyniem - 4108 przepisów (strona:107/274)

Sernik trzysmakowy 344

wymieszać. Do pozostałej, największej porcji masy serowej dodać budyń i aromat cytrynowy, delikatnie połączyć, wyłożyć na przygotowane herbatniki. Następnie łyżką rozłożyć pacynki masy z makiem i masy z kakao, wyrównać powierzchnię. Piec 60 minut w temperaturze 170 stopni (155 z termo obiegiem). Po upieczeniu uchylić piekarnik i pozostawić w nim sernik aż troszkę przestygnie

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik w 20 minut 26795

łyżek margaryna, 250g budyń waniliowy, 2 opak herbatniki, 2 duże opak Przygotowanie Ser mieszamy z jajkami. W dużym rondlu z grubym dnem rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier. W mleku rozpuszczamy budynie dolewamy do rondla, na końcu dodajemy ser z jajkami. Całą masę gotujemy na małym gazie przez około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Formę do ciasta wykładamy folią spożywczą oraz(...)Układamy następną warstwę herbatników i drugą połowę masy. Na wierzch ponownie warstwa ciastek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskanie gładkiej, lśniącej konsystencji. Wylewamy polewę na sernik. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą

Gotowanie moimi oczami
PUSZYSTY SERNIK NA HERBATNIKOWYM SPODZIE 336

Tradycyjny, puszysty i delikatny sernik ze skórką pomarańczową i rodzynkami ... cóż może być smaczniejszego? Składniki: 1kg mielonego twarogu 1 szkl. cukru kilka kropli aromatu cytrynowego lub otarta skórka z 1 cytryny 6 jajek 100g skórki pomarańczowej 50g rodzynek 1 łyżka  budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 100g rozpuszczonego masła Na spód: 2op.herbatników (po 65g każde) 60g roztopionego(...)miała 22-23cm średnicy). Całe jajka ubijamy z cukrem na  puszystą masę. Następnie dodajemy do masy jajecznej po łyżce twarogu. Na końcu dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło, budyń i skórkę otartą ze sparzonej cytryny. Miksujemy do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Rodzynki i skórkę pomarańczową obtaczamy w mącę, po czym wrzucamy do masy serowej i całość

Walijskie Pichcenie
Sernik waniliowy 94

ponieważ nie miałam zbyt wiele czasu na pieczenie. Sernik mimo to wyszedł bardzo pyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×35 cm. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 500 g twarogu chudego 100 g masła 1/2 szklanki kaszy manny 5 jajek 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe (bez cukru) 150 g herbatników kakaowych(...)cukrem waniliowym na kogel mogel. 3. Śmietankę ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru. 4. Sery wymieszać ze sobą chwile mikserem, następnie dodać kogel mogel, kaszę manną i budynie. Na końcu dodać ubitą śmietanę, mieszamy jeszcze chwilę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać szpatułką.  5. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia

Danka Pichci
Sernik złota rosa 3630

oddzielnej miseczki) półtorej łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg sera na sernik – trzykrotnie mielonego (polecam Piątnicy tutaj w promocji ) 5 jajek (3 całe i 2 żółtka – 2 białka dodać do miseczki z białkami z ciasta) 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 i 1/2 szklanki mleka(...)Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (160-165 z termo obiegiem). Trzy całe jajka i dwa żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, porcjami (po łyżce) dodać ser, następnie wsypać budyń i wlać olej. Na sam koniec wlać mleko i dokładnie wymieszać. Bardzo płynną masę wylać na schłodzone surowy spód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut do lekkiego

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik z brzoskwiniami II 154

sernik z dodatkiem brzoskwiń jest wilgotny i rewelacyjnie pyszny! Polecam gorąco! Może ktoś się skusi na taki wypiek z racji weekendu majowego :) Składniki: Spód: 2,5 szklanki mąki 2 żółtka 125 g masła lub margaryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia śmietana - ile zabierze ciasto Masa serowa: 1 kg białego sera - u mnie wiaderkowego 1 puszka brzoskwiń(...)zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. dodać budyń ( proszek) i stopniowo wlewać mleko oraz olej. Ciasto będzie rzadkie i takie powinno być. 3. Masę serową ostrożnie wylać na ciasto kruche i brzoskwinie, Piec w 180 st. C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez 15 minut. Smacznego!!! Źródło: Smaker

Kuchnia domowa Ani
Radiowy sernik bez sera, bo z jogurtów naturalnych, na kruchym spodzie 209

Przepis na sernik pochodzi od jakieś babuni, która podała go w radiu. Muszę przyznać, że bardzo ciekawa sprawa. Mimo braku sera posiada puszystą leciutką konsystencję, a sam przepis musze przyznać, że nie jest skomplikowany, a na pewno wart wypróbowania :) Polecam wszystkim, a nieznaną radiową babcie pozdrawiam i dziękuję za przepis :) Ciasto: 1 kostka margaryny 7 żółtek ½ szklanki cukru(...)której dodajmy cukier i bijemy do czasu gdy się rozpuści. Następnie dodajemy budynie i dobrze mieszamy. Na koniec dodajemy jogurty naturalne i całość jeszcze raz dobrze mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy na blaszkę i przykrywamy pozostałą 1/3 ciasta, którą można potrzeć na tarce lub po prostu ułożyć. Sernik pieczemy około godziny w temperaturze

Smakowy Raj
Sernik jagodowy 241

kruchych ciastek lub herbatników w czekoladzie ok. 100 g miękkiego masła Sernik jagodowy (składniki w temp. pokojowej) : 2 i 1/3 szklanki jagód 1 kg białego sera 3-krotnie mielonego * 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka soku z cytryny 4 jajka 2 czubate łyżki budyniu waniliowego (proszek) Polewa: duże opakowanie śmietany(...)wykładamy spód tortownicy o średnicy 26 cm (ja niczym nie smaruję). Podpiekamy go przez około 10 minut w temperaturze 170°C z termoobiegiem (lub 180 bez termoobiegu). Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko

Poezja smaku
sernik gotowany czarno-biały... 147

tego twarogu nie trzeba jest miękki) razem z cukrami, jajkami, nie trzeba mielić margarynę stopić w garnku (najlepiej pasuje garnek teflonowy, nie przypala), dodać twaróg i mieszać do zagotowania budynie wymieszać z mlekiem i wlać do twarogu, mieszać do zagęszczenia i zagotowania masy forma keksowa 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć połowę masy serowej, nakryć(...)wsypać kakao i wymieszać wszystko, wyłożyć do formy na białą masę, nakryć herbatnikami, schować do lodówki do stężenia, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z łyżką śmietany i wylać na sernik, posypać kolorową posypką, najlepiej chłodzić całą noc - sernik gotowany jest również pysznym sernikiem do zjedzenia i to bez użycia pieczenia w piekarniku, przygotowanie jest szybkie, trzeba tylko dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik migdałowy 144

razem migdałowy.  No cóż,mam słabość do serników,bardzo je lubię więc często piekę:) spód: 150 g podłużnych biszkoptów   masa serowa: 600 g twarogu z wiaderka  4 jajka 200 ml śmietanki 30% 100 g zmielonych migdałów 4 łyżki cukru pudru 1 cukier migdałowy (op 16g) 1 budyń śmietankowy na 3/4l ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej(...)pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową.  Tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Masę wylać na biszkopty i sernik wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w tem. 200*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik cytrynowy z polewą lemon curd 108

okazję.  Sernik cytrynowy z polewą lemon curd jest tak pyszny, że jego smak pamięta się długo po zjedzeniu. Każdy delektuje się jego smakiem i chętnie sięga po kolejny kawałek. Sernik cytrynowy jest wilgotny, ma delikatną strukturę, którą zawdzięcza pieczeniu w dość niskiej temperaturze i parze powstałej z wody wstawionej do piekarnika. Najlepszy przepis na sernik , który(...)upieczeniu powierzchnia sernika powinna być ścięta i sprężysta. Sernik po upieczeniu najpierw studzić przez 10 minut w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyjąć z piekarnika i po całkowitym wystudzeniu posmarować go polewą cytrynową. Wstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki, aby się schłodził i zastygł. Jak zrobić polewę cytrynową z lemon curd do sernika? Jajka, żółtka

Kuchcik gotuje
Pomarańczowy sernik z zapiekaną polewą kawową. 139

piecze się bardzo długo, to efekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki:   Na masę: 60 dag sera z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego, 25 dag serka mascarpone, 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu, 2 łyżki mąki pszennej, ½ cukru waniliowego, 1/3 szklanki śmietany kremówki 36 %, 2 czubate(...)puszysty krem, dodać mąkę, kawę, jajko i zmiksować. Przelać masę do tortownicy i odstawić na czas przygotowywania masy serowej.   Przygotować masę. Ser, serek mascarpone, mąkę ziemniaczaną lub budyń, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodać śmietankę, zmiksować. Na koniec dodać oprószoną mąką skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać

Nie tylko w kuchni
SERNIK Z PIANKĄ I OWOCAMI 141

spód i piankę ze znanego wszystkim ciacha i mój ekspresowy sernik, ale tym razem z prawdziwego twarogu i ulubione owoce na wierzchu. Kombinacja wyszła wspaniale i po serniku zostały tylko okruszki i oczywiście zdjęcia... Smacznego :) CIASTO : 2,5 szklanki maki pszennej kostka zimnej margaryny lub masła 250 g 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek(...)sztywno i partiami dosypujemy cukier. Dodajemy olej i budyń. Wylewamy na ser i wciskamy owoce.  NA KONIEC: Ścieramy ciasto lub jeśli nam nie zamarzło skubiemy. wykładamy na wierzch. Pieczemy jeszcze przez ok. 30-40 minut, aż pianka i ciasto ładnie się zarumieni. Smacznego :) Polecam również łatwy przepis na sernik z brzoskwiniami  lub sernik w kakaowym cieście

Pani na deser
Sernik z żurawiną na spodzie brownie 135

cukru 4 jajka (małe) 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego (proszek) skórka otarta z połowy pomarańczy szczypta soli Żurawina: 300 g żurawiny (świeża lub mrożona) 100-120 g cukru skórka otarta z połowy pomarańczy Ozdoby: kilka kulek żurawiny listki rozmarynu srebrne, ozdobne kuleczki-cukierki Wykonanie sernika z żurawiną na spodzie brownie: Spód. Formę o średnicy 24 cm wyłożyć(...)wystudzić. Wykończenie . Żurawinę połączyć z cukrem i skórką, rozgotować mieszając. Masę przetrzeć przez sito, wystudzić i położyć na wierzch sernika. Wstawić do lodówki na 8-12 godzin. Przed podaniem ozdobić. Smacznego :). Znajdź mnie na fb .  Inne przepisy na serniki

Rodzinka w kuchni
SERNIK KRÓWKOWY 187

nadaje sernikowi wspaniałego posmaku. Polecam wypróbować :) SKŁADNIKI: CIASTO KRUCHE: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 1 jajko 2 łyżki kakao ewentualnie łyżka śmietany 10 dag masła łyżka cukru wanilinowego SER: 1 kg trzykrotnie zmielonego sera lub z wiaderka 0,5 szklanki cukru 4 jajka 15 dag stopionego masła 1 budyń waniliowy(...)cukrem, jajkami, tłuszczem, sokiem z cytryny i budyniem.  Połowę wlewamy na ciasto. Do reszty dodajemy masę krówkową, miksujemy i wlewamy na jasną masę serową. Pieczemy ok 40 - 50 minut, piekłam w funkcji termoobieg w 150 st. C.  Piekarnik góra dół ustawiamy na 180 st. C. Po dokładnym wystudzeniu sernik polewamy pozostałą masą krówkową (można ją podgrzać). Posypujemy

Pani na deser